Koreanske søstre finner ‘den manglende brikken’ i MyHeritages nye dokumentar

Koreanske søstre finner ‘den manglende brikken’ i MyHeritages nye dokumentar

For noen få dager siden ble premieren på MyHeritages første dokumentarfilm noensinne vist på MyHeritage LIVE i Amsterdam. “The Missing Piece” er en sterk og inspirerende film om håp og oppdagelse. Den forteller historien om to søstre, begge forlatt som barn, som overvinner utrolige odds etter å ha levd i uvitenhet frem til nå.

Se hele den følelsesladete og hjertevarmende dokumentaren her:

Bakgrunn

Christine Pennell og Kim Haelen ble født i Daegu, Sør-Korea i en periode i koreansk historie da barn med flere etnisiteter, barn født utenfor ekteskap eller som hadde foreldre med økonomiske problemer ofte ble sendt utenlands for adopsjon. Beregninger antyder at over 200 000 koreanske barn har blitt gitt opp for adopsjon verden over fra 1950-årene og til i dag.

Kim og Christine vokste opp langt fra hverandre — Kim i Belgia og Christine i USA — helt uvitende om den andres eksistens. Det var først da hver av dem tok en MyHeritage DNA-test at de fant hverandre. MyHeritage DNAs raskt voksende, globale database bidrar til å gjøre gjenforeninger som denne mulige.

Dokumentaren følger historiene til Christine og Kim og den følelsesmessige berg-og-dalbanen de opplever rundt deres gjenforening – på den samme togstasjonen i Daegu, Sør-Korea hvor de begge ble forlatt for snart femti år siden.

Begge søstrene ble forlatt på togstasjonen og på nesten identisk måte, med bare tre ukers mellomrom. Det var likevel ingen som så noen sammenheng mellom hendelsene den gang. En kvinne gikk inn på stasjonen og ba en person om å passe på babyen sin — Christine — mens hun gikk på toalettet. Kvinnen kom aldri tilbake. Tre uker senere, skjedde det samme med Kim. Begge ble sendt på barnehjem, og etter hvert ble de plassert for adopsjon. Det gikk altså aldri opp for politiet at sakene kunne ha en sammenheng.

Christine as a toddler

Christine som liten

Christine, som nå er mor til fire i Berlin, Connecticut, forklarer hva det ville bety for henne å finne sin biologiske familie.

Christine with her children

Christine med sine barn

“Du har et familieportrett. Men den eneste personen du kan se på dette bildet er deg selv. Du ville følt at du gikk glipp av noe. Hvor er resten av det bildet? Kanskje du ser kropper, men ansiktene er utydelige. Du skulle veldig gjerne villet vite hvem de andre menneskene på bildet var.”

Hennes søster Kim, trebarnsmor fra Oud-Turnhout, Belgia, deler sin opplevelse.

“Da vi gikk ute i byen, skammet jeg meg over den jeg var fordi alle så på oss. Jeg hatet å gå utendørs, fordi jeg var annerledes, og jeg likte ikke å føle meg annerledes.”

Kim som liten i Belgia med sin adoptivfamilie

Kim on her wedding day

Kim på sin bryllupsdag

DNA-test og gjenforening

Deres liv førte begge til å ta en MyHeritage DNA-test for å finne ut mer om deres bakgrunn. Etter flere tiår med søk i opptegnelser etter sin familie og en tur til Korea, som ikke bar frukt, forsto Christine at en DNA-test var hennes eneste håp. Kim på sin side fikk øynene opp for MyHeritage DNA etter at hun i det siste har slitt med medisinske problemer og forstod viktigheten av å vite mer om sin biologiske families medisinske historie.

Kim vil aldri glemme det øyeblikket hun mottok e-mailen fra MyHeritage som endret hennes liv, bare en måned etter å ha tatt testen.

“Jeg åpnet den og leste: ‘Søster.’” sier Kim. “Jeg sa: ‘Nei, det kan ikke være sant.’” Mannen hennes satt ved siden av henne og Kim sa til seg selv, “Kanskje det ikke er noe. Gå og legg deg, i morgen vil du se…” Men Kim kunne ikke vente og bestemte seg for å kontakte Christine.

“Jeg skalv og gråt,” minnes Christine. “Jeg kunne bare ikke tro det.”

De to pratet sammen hele natten og bestemte seg raskt for at de måtte møtes. Endelig så det ut til at deres livslange leting etter tilhørighet skulle få en lykkelig slutt.

Øyeblikket da de to endelig ble gjenforent på en t-bane-perrong i Daeg er uforglemmelig. Deres bånd var øyeblikkelig, og de to har vært uatskillelige siden.

Christine and Kim meet for the first time on the subway platform in Daegu where they were abandoned.

Christine og Kim møtes for første gang på t-bane-perrongen i Daegu hvor de ble forlatt.

Kim og Christine fløy til Amsterdam og så dokumentaren om seg for første gang på MyHeritage LIVE. Etter at filmen ble vist, delte søstrene mer om sine opplevelser med publikum.

Publikum ble svært rørt.

Reaksjoner

Den erfarne slektsforskeren Dick Eastman skriver: “Jeg fikk tårer i øynene mens jeg så dokumentaren og deretter lyttet til de to søstrene som beskrev sine opplevelser. Hvis du eller noen du vet om søker etter slektninger de har vært separert fra i lang tid, enten på grunn av adopsjoner, krig, ulykke, fordi man har blitt forlatt – eller om temaet rett og slett interesserer deg – sørg for at du ser den dokumentaren. Uansett – du er NØDT til å se denne videoen.”

Grunnlegger av DNAeXplain, DNA-foreleser og forfatter Roberta Estes legger til, “Det var ikke et tørt øye i salen.”

Dette er den første MyHeritage-dokumentaren og en rørende illustrasjon på de meningsfulle oppdagelsene som blir gjort hver dag ved hjelp av MyHeritage. MyHeritage er beæret for å ha lagt til rette for denne gjenforeningen og utallige andre.

Dette er den første MyHeritage-dokumentaren og et rørende illustrasjon på de meningsfulle oppdagelsene som blir gjort hver dag ved hjelp av MyHeritage. MyHeritage er beæret for å ha lagt til rette for denne gjenforeningen og utallige andre.

Leter du etter biologiske familiemedlemmer eller har du kanskje en egen MyHeritage DNA gjenforenings-historie? La oss høre fra deg!

Kommentarer

E-postadressen holdes privat og vises ikke.

 • Marie

  november 7, 2019

  Så gledelig og rørende historie!:) Det er utrolig hva man kan finne ut av med dagens teknologi,som dnatester.Ting som så håpløst ut tidligere er nå mulig. Jeg selv har levd hele livet uvitende om hvem min far er.Har ingen navn eller beskrivelse av han,eller hvor han kommer fra osv. Jeg skal heretter bestille en dnakit selv i nærmeste fremtid.

  • Yael

   november 10, 2019

   Lykke til, Marie! Ta gjerne kontakt med meg på og fortell hvordan det går! Mvh., Yael Beck Nada, ansvarlig for MyHeritage i Norge