Å finne familie selv om det synes at alt håp er ute

Å finne familie selv om det synes at alt håp er ute

Patrick Tarin fra Amarillo, Texas vokste opp med sin tante og onkel på farssiden. Faren døde i en bilulykke da Patrick var ti år gammel. Han visste ingenting om moren eller resten av sin familie.

En dag kom han over et brev som var skrevet av faren. Dette skulle snu hans verden på hodet.

Faren hadde skrevet brevet til sin søster, Patricks tante. I brevet forklarte han at forholdet han hadde med Patricks mor var anstrengt. Og han hadde bestemt seg for å forlate henne og å ta Patrick med seg, uten hennes samtykke. Patrick ble med andre ord kidnappet fra sin mor.

I brevet nevnte Patricks far også en datter fra et tidligere ekteskap. Patrick visste bare at hun het Debbie.

I brevet nevnte Patricks far også en datter fra et tidligere ekteskap; Patrick visste bare at hun het Debbie.

Med så lite å gå på hadde han ikke noe stort håp om å finne moren. Han forsøkte likevel alt han maktet: Forskning, slektsforskning, DNA-testing — på et tidspunkt leide han til og med en privatdetektiv. Alt til ingen nytte.

Patrick var nær ved å miste alt håp da han hørte at MyHeritage også tilbød DNA-tester. Etter så mange år med søk etter familien sin var Patricks forventninger lave, men han bestemte seg for å kjøpe et sett likevel.

Ca. en måned senere, sjekket Patricks kone Marie — som administrerer Patricks MyHeritage-konto — DNA-resultatene hans og kunne ikke tro sine egne øyne: Et treff kom opp for en niese som het Jessica Salinas.

Vel vitende at Patrick ville bli knust av en ny skuffelse, bestemte Marie seg for å kontakte denne niesen uten å fortelle ham om det. Dette for å dele noen detaljer de hadde om Patricks familie.

Ikke en gang tre minutter var gått da hun skrev en tilbakemelding. Jessica skrev at hun gjenkjente historie-detaljene. Jeg ville fortsatt ha en form for bevis og ba om et bilde av Patricks mor. Og Jessica sendte det til meg.

Kvinnen på bildet så nøyaktig ut som Patrick.

Patrick’s mother

Patricks mor

Patrick

Patrick

Marie begynte å riste og gråte. Patrick, som satt på sofaen, kom bort til henne for å finne ut hva som var galt.

Jeg sa: ‘Vi har funnet moren din! Vi har funnet henne! Her er et bilde av moren din!’

Patrick sank tilbake på sofaen. Følelsesmessig utslått.

Debbie fortalte Patrick at hun og deres mor, Elisabeth Aaronson, hadde lett etter Patrick akkurat like desperate gjennom alle år. Da Patrick forsvant, hadde Elisabeth blitt fortalt at hennes eks-mann ville ta med seg Patrick tilbake til henne på et bestemt tidspunkt, i en bestemt park. Hun ventet på dem der, men de dukket aldri opp. Hun vendte tilbake til denne parken i dager, uker, og måneder med et bilde av Patrick. Spurte forbipasserende om de hadde sett ham, til ingen nytte. Månedene ble til år og årene til tiår. Dessverre hadde Elisabeth gått bort bare ett år før Patrick tok kontakt. “Hadde det ikke vært for MyHeritage, ville Patricks drøm om å vite mer om sin mor antageligvis aldri gått i oppfyllelse,” sier Marie.

Selv om Patrick ikke fikk sett sin mor igjen, fant han en hel familie som han ikke hadde visst om. Patrick oppdaget at han hadde åtte halvsøsken. Fem av disse lever fortsatt. Patrick vokste opp som enebarn og er kjempeglad for å kunne bli kjent med sine nye halvsøsken.

Har du funnet noen spesielle koblinger ved hjelp av en MyHeritage DNA-test? Vi vil gjerne høre fra deg. La oss høre fra deg i kommentarfeltet nedenfor!