Hvordan glede slektsforskeren i ditt liv?

Hvordan glede slektsforskeren i ditt liv?

Julen nærmer seg med stormskritt. Her er noen idéer og tips om praktiske gaver du kan gi slektsforskeren i ditt liv. Eventuelt, hvis denne personen er du selv, kan du heller legge disse punktene til på ønskelisten når folk lurer på hva du ønsker deg i år…

Kontorrekvisita: Slektsforskere bruker som kjent gjerne svært mye tid på forskning og innsamling av informasjon. Da er det uhyre viktig å være ryddig og godt organisert. Hva med en liten eske med kontorrekvisita som permer, blyanter, binders, stiftemaskin, post-it-lapper og diverse annet?

Forstørrelsesglass: Et forstørrelsesglass som hjelper dem å lese de gamle tekster og liten skriften kan være en veldig fin gave!

Videokamera eller diktafon: Et videokamera eller kanskje en liten diktafon er nyttige verktøy for å gjøre intervjuer med familiemedlemmer, og for å dokumentere historier og familiære begivenheter.

Bedre arbeidsmiljø: Hjelp til med å gi dem et bedre arbeidsmiljø for slektsforskningen. Hva med en god lampe eller en ergonomisk kontorstol til alle timene de tilbringer ved arbeidspulten for å analysere data?

Kart og bøker: Slektsforskere setter pris på kart og historiebøker. For eksempel et kart over regionen deres forfedre kom fra, eller bøker om regionens historie.

Bilder: En mer personlig gave er en CD med scannede familiebilder. Det kan bli en svært hjertevarmende og rørende gave.

Opplevelse: En annen idé er å gi dem en opplevelse. Hvorfor ikke organisere en tur til et sted som har betydning for deres slektshistorie?

Slektstre: Hvis dere ikke allerede har slektstreet deres på MyHeritage.no, er det veldig enkelt å lage en familieside. Det er lett og gratis. Familiemedlemmer kan hjelpe til og samarbeide på treet. Det er en fin aktivitet i julen, når familier ofte er samlet.

DNA-test: Eller hva med et MyHeritage DNA-sett eller å hjelpe med å finansiere en oppgradering av MyHeritage-abonnementet til vedkommende?

Plakat: Sist, men ikke minst: En plakat av slektstreet er en unik gave. Lag et familiekart fra familiesiden deres på MyHeritage.no med et par klikk. Deretter kan du bestille en vakker plakat av slektstreet, som kan sendes hvor som helst i verden!

Vi håper våre idéer kan hjelpe deg med å finne den perfekte gaven til din favorittslektsforsker – uavhengig av om det er en nybegynner eller en med lang erfaring. Og vi vil gjerne høre deres forslag også! Del dine tanker i kommentarfeltet.