Vi har forbedret og redesignet vår søkemotor for historiske poster

Vi har forbedret og redesignet vår søkemotor for historiske poster

Det er med stor glede vi kan annonsere at vi har forbedret og redesignet vår søkemotor for historiske poster. Det er nå enklere og mer intuitivt å søke i denne skattekisten som består av 12,5 milliarder historiske poster. Vi har redesignet søkemotoren for å forbedre brukeropplevelsen. Og våre hovedmål vært har vært som følger :

  • Gi raskere ytelse slik at du kan kjøre flere søk på kortere tid.
  • Gjøre det mulig å redigere søket mens du ser på søkeresultatene, for så å kjøre det igjen, slik at det er lettere å finne postene du trenger.
  • Vise flere resultater på hver side.
  • Forenkle brukeropplevelsen ved å kombinere enkelt- og avansert søk i ett og samme formular som er enkelt å bruke.

Det nye designet ble for første gang beskrevet i en presentasjon av MyHeritage CEO i forrige måned. Vi testet først den nye versjonen blant en gruppe brukere. Vi observerte hvordan de brukte den og høstet tilbakemeldinger. Etter flere runder med justeringer og forbedringen kunne vi se at den nye versjonen tilfredsstilte alle de overnevnte mål, og endelig kunne vi gjøre den tilgjengelig for alle.

Oversikt

Det nye søkeformularet myheritage.no ser slik ut:

Under søkeskjemaet har vi gjort det enkelt å bla gjennom de forskjellige dokumenttypene vi har å tilby, og å besøke de dokumentene som nylig har blitt lagt til i våre samlinger.

Du kan gjøre et globalt søk i alle dokumentene ved å spesifisere fornavn (og mellomnavn), etternavn, fødselsår og ethvert sted for en livsbegivenhet som er knyttet til personen du søker. Ingen av feltene obligatoriske – du kan ganske enkelt gjøre søk basert på det du vet. For eksempel gjøre søk med bare fornavn, uten etternavn.

Når du fyller ut et felt, kan du kan se avanserte alternativer som er skreddersydd til det spesifikke feltet.

Når du for eksempel skriver et navn som vist nedenfor, vises avanserte alternativer. Du kan spesifisere om du vil ha nøyaktig samsvar, eller om du ønsker å inkludere stavevarianter, samsvarende initialer, og så videre.


Under hovedfeltene kan du enkelt spesifisere tilleggsfelt for eks far eller mor, ektefelle, andre slektninger, livshendelser og så videre. Og det er flere felt tilgjengelige under “+ Mer”. Når du velger et felt og oppgir en verdi, fungerer dette som et filter for søket ditt.

Legg til detaljer for å filtrere søket.

Legg til detaljer for å filtrere søket.

Ytterligere filtre tilgjengelig under «+ Mer» inkluderer livsbegivenheter, slektninger, nøkkelord og kjønn. Det er også et alternativ å vise resultater fra andre språk, og samsvare med alle vilkår nøyaktig.  

Ytterligere filtre under «+ Mer»

Ytterligere filtre under «+ Mer»

Når du har valgt et filter for en livshendelser, som fødsel eller død, kan du angi en dato og et sted for den hendelsen, for eksempel et år eller en hel dato.

Legg til et filter for en livshendelse

Legg til et filter for en livshendelse

De foreslåtte filtrene er dynamiske og endres i henhold til gjeldende søk. Vår søkemotor vil automatisk foreslå typiske filtre i globale søk, og mer relevante filtre basert på den kategori eller samling du søker i.

Søkeresultater med foreslåtte filtre

Søkeresultater med foreslåtte filtre

Når du starter opp et søk fra søkeskjemaet (dvs i alle dokumenter), får du  opp mange resultater.

Søket ditt forblir vist øverst på siden. Du kan nå redigere søket ditt, eller begrense søket til bestemte kategorier og samlinger ved å bruke «BEGRENS NEDAD ETTER KATEGORI»-panelet til venstre. Hvis du for eks. velger å begrense søket til Ellis Island og andre New York Passenger Lists, 1820-1957, vil vi foreslå filter som er relevante for disse spesifikke dokumentene, for eksempel ankomst år, opprinnelse, skipsnavn og mer.

Hvis du bytter til kategorien Skoler og Universiteter under samme søk, vil relevante filtre bli foreslått, for eksempel publikasjonstittel, publiseringsdato og publiseringssted.

Foreslåtte filtre i kategorien Skoler og Universiteter

Foreslåtte filtre i kategorien Skoler og Universiteter

Hvis du vil fjerne et filter, holder du musepekeren over det og klikker på ‘x.’ Dette vil fjerne filteret fra søket ditt.

Fjerne et filte fra søket ditt

Fjerne et filte fra søket ditt

Hvordan bruke søkeresultatsiden

Det nye søkeskjemaet er kompakt. Det forblir synlig øverst på søkeresultatsiden slik at du enkelt kan avgrense søket når som helst og kjøre det igjen.

Søkeresultatene blir nå presentert som kort. Hvis du klikker hvor som helst på et kort, kommer du til dokumentet. Du kan også klikke på navnet, det som er understreket, for å se dokumentet.

Søkeresultater presenteres som kort og søkeskjema forblir øverst på siden

Søkeresultater presenteres som kort og søkeskjema forblir øverst på siden

Vi har gjort det enkelt å skille mellom en historisk post og et slektstre ved å vise forskjellige ikoner under navnet. Denne differensieringen har vi gjort fordi noen slektsforskere stoler mer på historiske poster enn de gjør i slektstrær.

Slektstre profiler og historiske poster er nå differensiert

Slektstre profiler og historiske poster er nå differensiert

I fremtiden vil vi legge til alternativet for å ekskludere poster fra slektstre fra søkeresultatene dine.

Hvis du klikker på en post, åpnes den i en ny fane, så det er alltid lett å gå tilbake til søkeresultatene og se flere resultater.

Folketellingsposter åpnet på en ny side

Folketellingsposter åpnet på en ny side

Du kan begrense søket etter kategori ved å bruke panelet til venstre på søkeresultatsiden. Resultatene dine vil endres tilsvarende, og du kan begrense søket ytterligere ved å klikke på flere underkategorier og samlinger som vises i panelet.

Begrens søket ditt

Begrens søket ditt

I søkeresultatene kan du enkelt følge med på hvilke poster du allerede har sett på. Tittelen endres til en mørkegrå for å hjelpe deg med å skille mellom poster du har sett og de du ikke har sett enda, på denne måten kan fokusere på poster som er nye for deg.

Det er nå enklere enn noen gang å redigere et søk

Med det nye oppsettet forblir søkeskjemaet alltid værende. Selv når du blar nedover siden eller går til en annen side med søkeresultater. Dette lar deg enkelt redigere søket, legge til et nytt filter eller slette et eksisterende filter når som helst.

Neste steg

Vi jobber med å bruke den nye designen på søkemotoren så du får tilgang både via nettleseren på mobile enheter. Vi jobber også med å bringe den nye designet ut til alle søkeskjemaer, både for kategorier, underkategorier og enkeltsamlinger. Vi vil legge til muligheten for å ekskludere slektstre samlinger fra søkeresultater, filtrere resultater fra spesifikke samlinger basert på geografi, og bokmerke favorittpostene dine. Du vil derfor få tilgang på en enkel måte i fremtiden, og du kan enkelt dele alle interessante poster du har funnet med familien og venner. Følg med for disse forbedringene, de kommer snart!

Vi håper vil ha stor glede av den nye søkeopplevelsen. Hvis det er noe du ikke liker eller du hvis du har forslag til forbedring, legg igjen en kommentar.

Hilsen MyHeritage