MyHeritage lanserer fargerestaurering

MyHeritage lanserer fargerestaurering

I det siste året har MyHeritage forvandlet slektsforskning med våre innovative farge- og forbedringsfunksjoner for fotografier. Disse funksjonene har gledet brukere over hele verden og har blitt brukt på mer enn 30 millioner bilder. I dag er vi glade for å annonsere at vi lanserer enda en revolusjonerende fotofunksjon. Denne gangen lanserer vi fargerestaurering. En funksjon som gjenoppretter farger i falmede fargefotografier. Den nye funksjonen for fargerestaurering er ideell for å restaurere skannede bilder fra 1950-, til 1990-tallet som opprinnelig ble tatt i farger, men har falmet gjennom årene. Mens MyHeritage In Color™ simulerer farger for svart-hvitt-bilder, behandler denne funksjonen bildets opprinnelige farger og gjenoppliver favoritt-øyeblikkene dine fra tiden før digital fotografering. Med fargerestaurering blir de originale fargene gjenopplivet i løpet av sekunder. Bildene blir også skarpere og detaljene blir tydeligere. Når man bruker fargerestaurering blir det opprinnelige bildet intakt og en kopi av bildet med restaurerte fargebilde opprettet.

Venstre: Et falmet fargebilde - en brud på sin bryllupsdag, Kibbutz Ramat Hashofet, Israel, juni 1968. Høyre: det fargerestaurerte resultatet
Venstre: Et falmet fargebilde - en brud på sin bryllupsdag, Kibbutz Ramat Hashofet, Israel, juni 1968. Høyre: det fargerestaurerte resultatet
Venstre: Et falmet fargebilde - en brud på sin bryllupsdag, Kibbutz Ramat Hashofet, Israel, juni 1968. Høyre: det fargerestaurerte resultatet

Over tid har gamle fargebilder en tendens til å falme. Lyse og levende fargetoner fra tiår siden fremstår i forskjellige grå nyanser. UV-lys påvirker den kjemiske sammensetningen av fotografiene og får dem til å miste fargeklarheten og bli sykelig gule. Selv de mest falmede fargebilder bringes til liv med eksepsjonelle resultater med fargerestaurering på MyHeritage.

Slektsbloggeren Roberta Estes hadde denne kommentaren da hun fikk se et fargerestaurert bilde av foreldrene sine. Det opprinnelige fargebildet var tidsslitt og tåkete. Da hun fikk se den forbedrede versjonen, var det som å se foreldrene mine i virkeligheten igjen. “Det var nesten et sjokk og og tårene ble presset frem, på en god måte… Jeg savner dem begge, og dette er nesten som et besøk.»

Fargerestaurering er et kraftig supplement til MyHeritage In Color™, som er et fotoverktøy for å fargelegge svart-hvitt-bilder. Teknologien for fargerestaurering er lisensiert av MyHeritage fra DeOldifys dyplæringseksperter Jason Antic og Dana Kelley.

Når du laster opp et bildet, bruker MyHeritage først en teknologi som automatisk avgjør om bildet er svart-hvitt  eller om det opprinnelig ble tatt i farger. Hvis bildet opprinnelig ble tatt i svart og hvitt, kan du fargelegge det. Hvis det opprinnelig ble tatt i farger, kan du velge å gjenopprette fargene. Hvis bildet er i farger og fargene ser perfekte ut, trenger du selvfølgelig ikke å forta deg noe.

Prøv fargerestaurering her!

Eksempler

Her er noen utrolige eksempler på fargebilder der farger har blitt gjenopprettet ved hjelp av den nye funksjonen.

Venstre: MyHeritage grunnlegger og administrerende direktør, Gilad Japhet, iført en parykk og kledd som sykepleier for Purimfeiring sammen med sine søstre i Jerusalem i 1978. Høyre: Etter fargerestaurering ser bildet ut som om det ble tatt i går.
Venstre: MyHeritage grunnlegger og administrerende direktør, Gilad Japhet, iført en parykk og kledd som sykepleier for Purimfeiring sammen med sine søstre i Jerusalem i 1978. Høyre: Etter fargerestaurering ser bildet ut som om det ble tatt i går.
Venstre: MyHeritage grunnlegger og administrerende direktør, Gilad Japhet, iført en parykk og kledd som sykepleier for Purimfeiring sammen med sine søstre i Jerusalem i 1978. Høyre: Etter fargerestaurering ser bildet ut som om det ble tatt i går.

Venstre: Et søskenpar i New York, cirka 1988. Høyre: fargerestaurert resultat.
Venstre: Et søskenpar i New York, cirka 1988. Høyre: fargerestaurert resultat.
Venstre: Et søskenpar i New York, cirka 1988. Høyre: fargerestaurert resultat.
Følgende eksempler kommer fra slektsforskning blogger Roberta Estes’ private samling.»

Bildet nedenfor viser Robertas stefar sammen med henne i bryllupet hennes. Hun sier: «Jeg elsket den mannen. Dette er mitt favorittbilde av ham, og jeg tror det også er mitt favorittbilde av meg selv. «Det ser enda bedre ut når det er restaurert og har skarpe farger! Roberta var ekstatisk over å se bildet restaurert: «Jeg vet det høres rart ut, men de klare bildene bringer dem nærmere. Det blir som å være der, og ikke bare et fjernt minne.»

Bildet nedenfor er fra den dagen Robertas mor og stefar giftet seg, flere år før hennes eget bryllup. «Det morsomme er at jeg tror dette var de dressene han eide i løpet av den tiden jeg kjente ham. Han var bonde og hadde liten bruk for dresser. Mamma fikk ham til å kjøpe disse to, men 11 års mellomrom.”

Hvordan bruke restaurerings verktøyet

Først, gå til myheritage.no/incolor. Hvis du har brukt MyHeritage In Color™ tidligere, vil du legge merke til at siden har et nytt oppsett for å støtte både fargelegging og fargerestaurering.

Når du står på MyHeritage in Color™ hovedside, klikk på «Last opp bilde» for å velge en fil fra datamaskinen. Du kan også dra og slippe et bilde på siden.

Du blir bedt om å registrere deg for MyHeritage for å fargerestaurere bildene dine. Registrering er gratis. Hvis du allerede har en MyHeritage-konto, og du ikke er logget inn, velger du bare alternativet «Logg inn» nederst i popup-vinduet.

Når du laster opp bildet, håndterer MyHeritage resten automatisk. Det vil først bli avdekket om bildet opprinnelig har blitt tatt i svart-hvitt eller i farger. Hvis bildet er et svart-hvitt bilde, vil det bli fargelagt. Hvis det er et fargebilde, vil fargene bli gjenopprettet. Denne prosessen tar vanligvis mellom 3 og 10 sekunder, avhengig av størrelsen og detaljnivået i bildet.

Fargerestaurering pågår. Nesten ferdig!

Fargerestaurering pågår. Nesten ferdig!

Når det fargesiaurerte bildet er klart, vises det.

Det fargerestaurerte bildet er klart! Du kan dra glidebryteren over bildet for å se før og etter effekten av behandlingen, eller du kan bruke ikonene øverst til høyre til å veksle raskt mellom de to versjonene.

Det opprinnelige fargebildet du lastet opp, lagres automatisk i fotogalleriet. Begge bildene, både det opprinnelige fargebildet og det restaurerte bildet, kan nås under «Mine bilder» i Slektstre-fanen. Det restaurerte bildet blir ikke lagt albumet ditt som et frittstående bilde, men sammen med det originalen slik at det kan nås derfra.

Du kan kombinere funksjonen for fargerestaurering og MyHeritage Fotoforbedrer for maksimalt resultat. Fotoforbedrer vil gjøre uskarpe bilder skarpe.

I motsetning til MyHeritage In Color™ og MyHeritage Fotoforbedrer, legger vi ikke til et symbol nederst til venstre av bilder hvis det er restaurert. Årsaken til det er at når du restaurerer er bilde, foregår det ikke noen gjetning for hvordan fargene engang var. Det endrer heller ikke oppløsningen på bildet, men snarere gjenopprettes de ekte fargene på det opprinnelige bildet.

Vi oppfordrer deg til å dele dine fargerestaurerte bilder med venner å familie på sosiale medier. De vil sikkert sette pris på å se gamle bildene i et nytt lys!

Å restaurere bilder som allerede finnes på MyHeritage

Hvis du allerede har en MyHeritage-konto, og har bygget et slektstre, har du kanskje allerede lastet opp mange familiebilder på MyHeritage. Du kan enkelt restaurere et hvilket som helst fargebilde som allerede ligger der.

Dette gjør du ved først å velge «Mine bilder» fra Slektstre-fanen for å få tilgang til bildene dine.

Få tilgang til bildene dine på MyHeritage

Velg et album fra listen til venstre, eller hold deg til standardalbumet «Alle medieelementer». Klikk deretter på et hvilket som helst fargebilde på skjermen. Hvis algoritmen har identifisert det som et fargebilde, vil knappen med fargehjulikonet vise det nye alternativet «Gjenopprett farger» i stedet for «Fargelegg».

Klikk på den knappen «Gjenopprett farger» for å fikse fargene i fargebildet ditt

Klikk på den knappen «Gjenopprett farger» for å fikse fargene i fargebildet ditt

Når fargene er gjenopprettet, finner du er glidebryter på midten av bildet. Den kan du kan dra frem og tilbake for å vise det fullstendige restaurerte bildet eller det opprinnelige fargebildet.

Når som helst i denne prosessen, mens du ser på et bestemt bilde, kan du også klikke på «Forbedre» for å forbedre bildet og gjøre det skarpt. Rekkefølgen spiller ingen rolle, du kan forbedre og gjenopprette bildene i den rekkefølgen du ønsker, resultatet blir det samme.

Øverst til venstre på bildet vil du se noen forskjellige handlings-knapper:

Last ned

Du kan laste ned det opprinnelige bildet, det fargerestaurerte bildet eller en side-ved-side-sammenligning av de to.

Slette

Du kan slette det opprinnelige bildet eller det bildet du har restaurert. Når du sletter et restaurert bilde, forblir det opprinnelige fargebildet fortsatt på familienettstedet ditt. Hvis du sletter det opprinnelige bildet, slettes imidlertid den korrigerte versjonen også.

Innstillinger

Her finner du innstillingene for fargerestaurering. Du ser at gjeldende standardmodell heter januar 2021. Vi tror at denne modellen vil gi de beste resultatene, men det er noen tilfeller der den alternative modellen gir bedre resultater. Du kan justere alternativene for kontrast-forbedring, metning og gjengivelse for å finjustere resultatene.

Del

Del det fargerestaurerte bildet ditt på Facebook eller Twitter, eller kopier koblingen for å dele andre steder.

Gjenopprette farger i bilder som har blitt fargelagt tidligere

Hvis du tidligere har farget et bilde som ble tatt i farger (en prosess som simulerer farger og kan gi feil resultat), kan du fortsatt gjenopprette de opprinnelige fargene. Bare last opp bildet en gang til. Hvis bildet opprinnelig ble tatt i farger, får du nå muligheten til å gjenopprette fargene.

Du kan også gå til Mine bilder-området på familienettstedet ditt, finne et bilde i fotogalleriet og klikke på det. Du kan slette den fargede versjonen av bildet ved å klikke på papirkurv-ikonet og velge «det fargelagte bilde» eller «forbedrede bilde» hvis bildet også ble forbedret. Når siden lastes inn på nytt, skal knappen for «Gjenopprett farger» vises. Klikk på den for å restaurere bildet. Dette vil bare fungere hvis original bildet faktisk er et fargebilde.

Restaurere farger ved hjelp av MyHeritage-mobilapp

Du kan også restaurere bilder ved hjelp av den aller nyeste versjonen av MyHeritage-mobilapp. Du kan laste den ned gratis fra App Store eller Google Play. Hvis du allerede har appen, må du oppdatere den først for å forsikre deg om at du bruker den nyeste versjonen.

Gå til Bilder-området for å se alle de opplastede bildene dine.

Velg et falmet fargebilde fra galleriet, og trykk på farge-ikonet for å restaurere fargene. Du bruke det samme ikonet for å fargelegge eller restaurere farger, avhengig av bildet du behandler.

Prosessen tar noen sekunder. Når fargene er gjenopprettet, finner du en glidebryteren på midten av bildet, som du kan dra fram og tilbake for å se bildet før og etter.

Klikk på ikonet for flere alternativer: Tagg bildet, rediger eller vis bildedetaljer, lagre det opprinnelige, fargerestaurerte eller sammenligningsbilde i biblioteket, eller slett det opprinnelige bildet eller det fargerestaurerte bildet. Hvis du sletter det opprinnelige bildet, slettes også de behandlede bildene.

Hvor mye koster det?

Brukere som har et komplett abonnement med MyHeritage kan behandle et ubegrenset antall bilder.

Andre brukere kan fargelegge opptil 10 bilder og restaurere fargene i opptil 10 ekstra bilder gratis. For å fargelegge eller restaurere flere bilder, er det nødvendig med et abonnement. Ikke-abonnenter vil legge merke til et vannmerke med MyHeritage-logoen nederst til høyre på bildene sine, mens de som har et komplett-abonnement vil få fargede og fargerestaurerte bilder som er logo-frie.

Sammendrag

Med fargerestaurering og MyHeritage In Color™ vil måten du ser på dine gamle fargebilder forandre seg. Minner vil vekkes på nytt og du kan ha glede av å dele dem med familie og venner. Vennligst spre din kunnskap om denne fantastiske funksjonen slik at andre også kan prøve den. Enjoy!