Nye funksjoner for å undersøke delte DNA-treff på MyHeritage

Nye funksjoner for å undersøke delte DNA-treff på MyHeritage

Vi er glade for å annonsere to nye funksjoner å jobbe med DNA-treff på MyHeritage. De vil gjøre det enklere for deg å få oversikt over dine delte DNA-treff. Du kan nå se to ting. Det ene er om dine delte DNA-treff finnes i et slektstre på MyHeritage. Det andre er om du har lagt et notat til et gitt treff. Du får også tilgang til treffets slektstre og notat direkte fra delen Delte DNA-treff på siden Gjennomgang av DNA-treff. Disse to funksjonene har vært ønsket av våre brukere. Har du ikke tatt en DNA-test, kan du kjøpe den her. DNA-treff er personer som deler DNA-segmenter med deg, som sannsynligvis har blitt arvet fra en eller flere felles stamfedre.

Vår DNA-database vokser stadig, og en DNA-bruker kan ha tusenvis av treff. Å håndtere alle disse treffene, og å finne ut hvordan man kan være relatert til dem, er en av de største utfordringene våre brukere møter. Delte DNA-treff er personer som er genetisk relatert til både deg og annet gitt treff. Å ha et delt DNA-treff med et annet treff øker sannsynligheten for at treffet er riktig. Det kan også hjelpe deg med å finne ut hvilken side av familien treffet kommer fra. Hvert enkelt delt DNA-treff viser et estimert forholdet mellom deg og delte DNA-treffet på venstre side, og det estimerte forholdet mellom DNA-treffet ditt det delte DNA-treffet vises på høyre side.  I midten viser vi mengde av delt DNA for både deg og ditt DNA-treff med den tredje personen. Under bildet på midten har vi lagt til to nye ikoner, et ikon for slektstre og et for notat. Disse ikonene er bare synlig når de er relevante.

Ikon for slektstre under delte DNA-treff

Å se av et gitt DNA-treff i et slektstre kan være nyttig hvis du ikke er sikker på hvordan ditt slektskap til dette treffet er. En av fordelene med å teste DNA med MyHeritage er at DNA-treff integreres sømløst med slektstrærne. Hvis en brukeren som et testet eller administrerer sitt eget DNA har bygget et lite slektstre på MyHeritage, vil du få tilgang til treet og du kan hente ut viktig informasjon om din relasjon til personen. Dette gir deg en bedre forståelse av hvordan dere er relatert. Å kjenne til hvilke av dine delte DNA-treff som finnes i et slektstre og hvor stort dette treet er, kan hjelpe deg med å velge hvilke delte DNA-treff du bør undersøke først.  Ikonet for slektstre vil ligge under det delte DNA-treff i de tilfellene det personen finnes i et tre på MyHeritage.  Hvis du beveger musen over ikonet, vil du se flere detaljer om treet. Du kan se hvor stort treet er og hvem som administrerer det. Klikk på «Vis tre» for å besøke slektstreet.  Hvis et delt DNA-treff ikke finnes i noen slektstrær på MyHeritage, vil det heller ikke være et ikon for slektstre under personen.

Ikon for notater under delte DNA-treff

Å holde styr på hvilke DNA-treff du har gjennomgått og analysert kan være en overveldende oppgave når du har tusenvis av DNA-treff. Listen over DNA-treff på MyHeritage har en funksjon for notater for å hjelpe deg med å holde orden. Du kan legge notater på de DNA-treff du har gjennomgått for å holde oversikt over informasjon du har om  dette treffet. Det kan være spørsmål du ønsker å løse eller tanker og vurderinger du kan ha om et treff. Hvis du ikke er kjent med denne funksjonen ennå, finner du flere detaljer om hvordan du bruker den nedenfor. Ved å ha tilgang til de notatene allerede har du har gjort på et treff direkte fra bildet med de delte DNA-treffene dine sparer du mye tid. Vi har derfor lagt til et ikon for notat under hvert delt DNA-treff. Det vil bare være synlig hvis du allerede har lagt til et notat til denne personen.  Dvs, hvis du har et eksisterende notat for et delt DNA-treff, vises ikonet under profilbildet deres. Hold markøren over dette ikonet for å lese notatet. Du kan også redigere notatet direkte herfra ved å klikke på «Rediger notater».

Slik legger du til et notat i et DNA-treff

Vi anbefaler på det sterkeste å dokumentere tips og konklusjoner i notat-feltet underveis. Du kan gjøre det ved å klikke på det lille ikoner øverst til høyre på treffkortet i listen over DNA-treff. Når du har lagt til et notat blir Ikonet lilla slik at du enkelt kan se hvilke DNA-treff du har notat på i listen over DNA-treff. Klikk på det lilla notatikonet for å lese eller redigere notatet.

Konklusjon

Delte DNA-treff, dvs personer som matcher både deg og et av dine andre DNA-treff, gir økt sannsynlighet for at en gitt DNA-treff virkelig er relatert til deg. Det kan også og kan gi deg viktige hint om hvordan. Nå som du har muligheten til å få tilgang til denne tilleggsinformasjon direkte fra denne delen, blir det enklere enn noengang å finne informasjon om DNA-treffene dine. Det blir enklere å finne hvordan du er i slekt med dem og gjøre dermed gjøre fremskritt i forskningen din. Vi håper du liker disse nye tilleggene!