Podcast – Blast From My Past, Ep. 2: The Missing Piece

Podcast – Blast From My Past, Ep. 2: The Missing Piece

Den andre episoden av vår nye Blast From My Past podcast er ute!

Du har kanskje ikke hørt det ennå, lanserte vi vår aller første podcast for en tid tilbake. En podcast som forteller historiene til mennesker fra hele verden som har fått livet forandret på grunn av det de oppdaget gjennom MyHeritage. I den første episoden, «The Secret of Ereikoussa», tok vi lytterne med til en liten gresk øy som skulte en hemmelighet. Denne gangen tar vi deg til den andre siden av kloden, til en togstasjon i byen Daegu i Sør-Korea. Der får du være med på et møte mellom to søstre som begge ble forlatt på denne togstasjonen for nesten 50 år siden.

Du kan lytte til “The Missing Piece” på din vanlige podcast-app eller her:

Christine Pennell og Kim Haelen ble født i Daegu i Sør-Korea i en periode i koreansk historie da barn ofte ble adoptert bort hvis de var født utenfor ekteskap, eller hvis foreldre hadde økonomiske vanskeligheter. Mer enn 200 000 koreanske barn har blitt adoptert bort til foreldre over hele verden siden 1950-tallet.

Kim og Christine vokste opp i to forskjellige verdener. Kim vokste opp i Belgia og Christine i USA. De var helt uvitende om den andres eksistens. Det var først da de begge tok en MyHeritage DNA-test at de oppdaget hverandre. MyHeritage har en raskt voksende og global database, som bidrar til å gjøre gjenforeninger som dette mulig.

Episoden forteller historiene om Christine og Kim og den emosjonelle berg-og-dal-banen de opplever når de gjenforenes på samme togstasjon i Daegu i Sør-Korea, hvor de ble forlatt for nesten 50 år siden.

Begge søstrene ble etterlatt på jernbanestasjonen med tre ukers mellomrom. En kvinne gikk inn på stasjonen og ba noen om å se etter datteren sin Christine mens hun gikk på toalettet, og hun kom aldri tilbake. Tre uker senere skjedde det samme med Kim. De ble begge sendt til et barnehjem og til slutt plassert for adopsjon. Det slo aldri politiet at de stod i relasjon til hverandre.

Christine as a toddler

Christine som ei lita jente

Christine with her children

Christine med barna sine

Slik forklarer de savnet

Slik forklarer Christine hva det ville bety å finne biologisk familie Christine

«Det er som å se på et familiebilde. Og den eneste personen du kan se er deg selv. Det er som om noe mangler. Hvor er resten av bildet? Det er noen der, men ansiktene er uskarpe. Du ønsker så sterkt å vite hvem de andre menneskene bildet er».

Hennes søster Kim er nå mor til 3, og bor Oud-Turnhout i Belgia. Hun deler sin erfaring.

«Da vi var ute blant folk, skammet jeg meg litt over hvem jeg var fordi alle så på oss. Jeg hatet å gå ut, fordi jeg var annerledes og likte ikke følelsen av at jeg var annerledes».

Kim as a child in Belgium with her adoptive family

Kim som barn, sammen med sin familie i Belgia

Kim on her wedding day

Kim på bryllupsdagen

En rørende gjenforening

Begge jentene tok en MyHeritage DNA-test for å finne ut mer om opprinnelsen sin. Christine hadde søk etter familien gjennom journaler i 10 år, hun hadde til og med reist en tur til Korea, uten resultater. Christine visste at en DNA-test var hennes eneste håp. Kim derimot, tok en MyHeritage DNA-test fordi hun hadde medisinske problemer, og trengte helseinformasjon for å fylle ut et skjema om biologiske families medisinske historie.

Kim vil aldri glemme det øyeblikket hun fikk e-posten fra MyHeritage som skulle forandre hennes liv for alltid. Den kom bare en måned etter at hun tok testen.

Da jeg åpnet det og leste søster, sa jeg: «Nei, det må vær feil»

Mannen hennes satt ved siden av henne, og Kim sa til seg selv: «Det kan ikke være riktig. Gå å legg deg, i morgen vil du se …» Men hun kunne ikke vente, hun bestemte seg for å kontakte Christine.

«Jeg hikstet og gråt,» husker Christine. «Jeg kunne bare ikke tro det.»

De snakket sammen hele natten og bestemte seg raskt for at de måtte møtes. Begge hadde søkt etter tilhørighet lenge.

Når de to endelig gjenforenes på togstasjonen i Daegu, er det et uforglemmelig øyeblikk. De knytter øyeblikkelig bånd, og har vært uatskillelige siden.

Christine and Kim meet for the first time on the subway platform in Daegu where they were abandoned.

Christine og Kim møtes for første gang på togstasjonen i Daegu der de var forlatt.

Du vil elske denne vakre historien i episode to av Blast From My Past. Ikke glem å følge podcasten på Apple, Spotify, nettleseren din eller podcast-appen du vanligvis bruker!