Blast From My Past, Ep. 6: Heirloom Hunters

Blast From My Past, Ep. 6: Heirloom Hunters

Vi gleder oss over å dele den sjette episoden av Podkasten Blast From My Past. I denne episoden får vi et rørende glimt av arbeidet til arvejegere, dvs folk som gjør det til sitt livs oppgave å finne gamle bilder, brev og andre personlige gjenstander, for å returnere dem til etterkommerne til de som etterlot dem.

Lytt til episoden nedenfor:

I podkasten møter du to arvejegere, Chelsey Brown og Kate Kelley, sistnevnte er også kjent som «The Photo Angel.”

Chelsey Brown

Chelsey er interiør dekoratør av yrke og har skapt et navn ved å innrede leieboliger. Hun jobber med små budsjetter og har brukt mye tid på å lete etter skjulte skatter på loppemarkeder. Sammen med sære antikviteter og billige møbler, har hun også blitt tiltrukket en annen type skattefunn, nemlig personlige dokumenter og fotografier med ukjent opprinnelse. Hun mener at slike gjenstander ville være av stor verdi for familiemedlemmene til menneskene disse gjenstandene tilhørte. Hun tok derfor i bruk slektsforskningsverktøyene på MyHeritage for å spore opp etterkommerne til eierne, for så å returnere gjenstandene til dem.

Som arvejeger har Chelsey skapt nasjonale overskrifter med sine spennende funn og dilemmaer hun står overfor når hun har returnert arvegods. I denne episoden forteller hun en bestemt historie om et. Hun oppdaget dette blant en haug med Holocaust-relaterte dokumenter hjemme hos en loppemarkedseier hun kjente. Hun snakker tysk, og verken hun eller vennen visste hva brevet fortalte. Chelsey følte seg stekt tiltrukket av det, og bestemte seg for å få det oversatt. Det viste seg at brevet ble skrevet av en kvinne ved navn Ilse Loewenberg. Hun skrev til søsteren sin, Carla, som bodde i England. Brevet var sendt like etter at Ilse ble befridd fra Holocaust. Det fortalte den forferdelige nyheten om at søstrenes foreldre, og to andre søstre, samt Ilses mann, hadde omkommet i Holocaust. Ilses smerte og sjokk bare strålte ut fra sidene, og Chelsey visste at hun måtte returnere dette dokumentet til familien hennes.

Lurte vennen

Chelsey visste at hvis vennen som var loppemarkedsselger hadde visst hva brevet faktisk fortalte, ville han sannsynligvis auksjonere det bort for tusenvis av dollar. Men da ville det aldri komme tilbake til Ilses familie. Så hun sa at det bare handlet om matkuponger, og overbeviste ham om å selge det til henne. Deretter sporet hun opp Ilses familie, og fant en hun kunne sende brevet til.

Ved hjelp av MyHeritage og Geni fant Chelsey ut at selv om Carla og ektemannen Siegfried ikke hadde noen barn, hadde Siegfried en bror som hadde, hun klarte å spore opp, og kontakte barnebarnet, Jill Butler.

Jill var forbauset og kanskje litt mistenksom i begynnelsen da hun hørte fra Chelsey. Men til slutt snakket de sammen på telefonen, og hadde en dyp og meningsfull samtale om familiene sine. Chelsey sendte brevet til Jill.

“Brevet er en veldig håndgripelig måte å hjelpe neste generasjon å huske på, sier Jill.» Det faktum at vi har disse fysiske, håndskrevne bevisene hjelpe oss å formidle at «vi var der.»

The Photo Angel

Kate Kelley, The Photo Angel, har drevet med slektsforskning siden hun var barn, og arvet mange fotografier fra sine familiemedlemmer.

På bildene hun arvet finnes det også bilder av folk som ikke er slektninger, og hun bestemte seg for å prøve å finne menneskene på bildene og returnere dem til familiene sine. Hun lyktes, og ble hekta. Slik kom prosjektet hennes, The Photo Angel, i gang.

Kate har også hatt noen opplevelser som har rørt dypt ved å returnere tapte gjenstander til familier. I denne episoden forteller hun historien om et julekort som hun oppdaget i en antikvitetsbutikk. Julekortet viste et par med en liten gutt. Hun klarte å finne den lille gutten i julekortet, en mann i 70-årene som bor i Florida. Bildet ble tatt i hjembyen hans i Wisconsin, og kortet ble sendt til familiemedlemmer i Virginia-området. Hun fikk kontakt med mannen og returnerte bildet til ham. Hun spurte om han husket at de gikk til studio for å ta bildet, men det gjorde han ikke. Men han kunne fortelle at kortet brakte tilbake noen nydelige minner fra foreldrene, som hadde vært borte lenge, og han kunne ikke takke henne nok.

Kos deg med denne episoden av Blast from My Past! Hvis du liker den, følg eller abonnerer på podkasten for å sikre at du ikke går glipp av kommende episoder!