Blast From My Past episode 7, Tribal Quest

Blast From My Past episode 7, Tribal Quest

Podkast episode 7 av Blast from My Past er ute! I denne episoden,»Tribal Quest», går vi utenfor allfarvei på flere måter.

De tidligere episodene av podkasten forteller historier der folk har fått livet sitt forandret etter å ha gjort spesielle oppdagelser med MyHeritage. Denne episoden har en annen vinkling. Den forteller om de erfaringene de ansatte i MyHeritage gjorde da de deltok i et Tribal Quest-prosjektet for å hjelpe fjerntliggende urfolkssamfunn med å bevare familiehistorien sin.

Kanotur ned en elv full av krokodiller i hjertet av Amazonas-jungelen var ikke i endel av stillingsbeskrivelsene da Nitay Elboym, Golan Levi og Noa Gabbay ble ansatt av MyHeritage! Hør på episode 7 i vår podkast nedenfor, for å følge dette spesielle eventyret. De erfarte både uhell og dypt rørende opplevelser mens de jobbet med urfolksstammer:

Tribal Quest er et pro bono-initiativ for å dokumentere familiehistoriene og kulturelle tradisjonene til fjerntliggende urfolksstammer over hele kloden. Denne episoden følger en tur i hjertet av Amazonas regnskog. Tidligere har våre ansatte besøkt tundraene i Sibir, de brennende savannene i Namibia og den frodige jungelen i Papua Ny-Guinea. Alle turene har blitt arrangert for å hjelpe avsidesliggende samfunn med å bevare familiehistorie, legender og tradisjoner for fremtidige generasjoner. Globalisering og miljøendringer truer disse samfunnenes tradisjonelle livsstil, så det er viktigere enn noen gang å sikre at deres arv ikke går tapt eller glemt.

Ut av komfortsonen

Delegasjonsmedlemmene har reist langt, og de har reist fra familiene sine i flere uker for å jobbe med disse lokalsamfunnene. Dette er mennesker som er vant til et komfortabelt arbeidsliv. Det å bo og jobbe i avsidesliggende områder, bød på noen utfordringer. De opplevde en konstant kamp mot lopper, mygg og andre skumle kryp. Maten de fikk servert var tilberedt ved hjelp av metoder og hygieniske standarder de var ikke vant til, det samme med drikken, og så videre.

Men det har uten tvil vært verd det! Teamet kunne se at de hadde god innvirkning på dialogen innad i de lokale familiene. De lokale stammemennene kunne også dele rikt av sin visdom og spiritualiteten. Og sist, men ikke minst, teamet var vitne til mange sterke uforglemmelige øyeblikk mellom familiemedlemmer.

Etter eksklusjonene har vi publisert det som har blitt samlet inn fra de forskjellige urfolkssamfunn på vårt nettsted for Tribal Quest. Formålet med nettstedet er å gi en liten smakebit av det teamene våre lærte. Og å fortelle historiene til urfolket gjennom fotografier, opptak, sitater, beskrivelse av livsstil, tradisjoner og tro.

Webby Award har nominert nettstedet i kategorien Nettsted for Corporate Social Responsibility. Videre har det fått utnevnelsen Webby Honoree i kategorien Nettsteder/Best Use of Photography.

Du finner et vakkert og levende supplement til podcast-episoden, med bilder, opptak og tilleggsinformasjon. Vi anbefaler på det sterkeste å besøke nettstedet mens du lytter, eller ta en titt etterpå.

Hvis du ikke allerede abonnerer vår podkast, gjør det nå, slik at du ikke går glipp av fremtidige episoder! Du kan finne Blast From My Past på Apple, Spotify eller der du pleier å finne podkastene dine.