Ny og forbedret Slektstrestatistikk på MyHeritage

Ny og forbedret Slektstrestatistikk på MyHeritage

Har du noen gang lurt på hvem av slektningene dine levde lengst, på hvilken alder de giftet seg, eller hvilket fornavn som er mest vanlig i familien din? Visste du at MyHeritage nå har en nyttig seksjon som kan fortelle deg alt dette og mye mer? Det er med stor glede vi kunngjør at vår nyttige Slektstrestatistikk-funksjon har blitt betydelig forbedret! Slektstrestatistikk er en helt GRATIS funksjon som gir en mengde opplysende og underholdende innsikter om familien din. Hvis du elsker å se trender og analysere data, vil du ikke gå glipp av det.

Oversikt

Slektstrestatistikk gir deg en mengde forskjellige analyser for slektstreet ditt. Ved å bruke beregningene på siden kan du bedre forstå familiehistorien din på tvers av flere kategorier: steder, aldre, fødsler, ekteskap, barn, skilsmisser og nå også forhold.

Blant de mange interessante faktaene som presenteres, vil du lære hvilket par som var gift lengst og hvilket søskenpar som hadde størst aldersforskjell. Du vil også oppdage hvem som fikk flest barn, hvem som var gift flest ganger og til og med finne ut de vanligste fødselsmånedene i familien din. Tror du at du kjenner slektstreet ditt ut og inn? Du kan bli overrasket over resultatene av Slektstrestatistikk.

Hva er nytt

Den siste oppdateringen inkluderer en designoppdatering for et mer moderne utseende. Displayet er større, noe som gjør det lettere å lese siden. I denne oppdateringen har vi også lagt til ny innsikt og forbedret den generelle brukeropplevelsen.

Slektstrestatistikk nytt design (klikk for å zoome)

I det nye designet har navigeringen mellom kategoriene flyttet seg fra venstre panel til toppen av siden, noe som gir mulighet for en forstørret visning av hver sidekomponent.

Få tilgang til Slektstrestatistikk

For å se statistikken for familiesiden din, hold musepekeren over Hjem-fanen på navigasjonslinjen og velg «Slektstrestatistikk”.

Få tilgang til Slektstrestatistikk

Få tilgang til Slektstrestatistikk

Hvis du administrerer flere slektstrær på MyHeritage, kan du velge hvilket som helst tre fra rullegardinmenyen for å se statistikken. Du kan også velge «Alle slektstrær» for å se samlet statistikk for alle slektstrærne dine.

Velge et slektstre (klikk for å zoome)

Velge et slektstre (klikk for å zoome)

For brukere med svært store slektstrær kan det ta flere minutter å forberede dataene for første gang. Ellers vil dataene bli generert og vist raskt. 

Takket være denne oppdateringen er siden nå mobilvennlig og kan også vises i telefonens nettleser.

Hva er nytt: Forhold

Bortsett fra de visuelle forbedringene, har vi lagt til en ny metrisk kategori: Forhold. Forhold-siden inneholder seks diagrammer som hjelper deg å forstå hvordan personene i slektstreet ditt er relatert til deg.

For å få tilgang til siden, klikk på Forhold-fanen.

Forholdsside: Generelt diagram (klikk for å zoome)

Forholdsside: Generelt diagram (klikk for å zoome)

Det generelle diagrammet øverst på siden viser undergrupper av personer i slektstreet ditt basert på deres forhold til deg og teller hvor mange personer som er i hver enkelt. For eksempel refererer «Alle» til alle i treet, og «Relatert til deg» refererer til undergruppen av mennesker som har en relasjonsvei som forbinder deg. «Dine blodslektninger» refererer til alle i treet som du deler en felles stamfar med, og så videre. Tomme undergrupper vil ikke vises, så hvis du ikke har noen etterkommere, vil ikke den tilsvarende undergruppen «Dine etterkommere» vises i diagrammet.

Alle diagrammene på Forhold-siden er klikkbare, noe som gjør Slektstrestatistikk til et effektivt utgangspunkt for å jobbe med slektstreet ditt. Ved å klikke på en undergruppe (stolpe) i diagrammet åpnes et nytt vindu som viser de tilsvarende individene i slektstreets Listevisning. I eksemplet nedenfor klikket vi på «Dine forfedre», som deretter viser de 53 forfedrene.

Listevisning som kun viser dine forfedre (klikk for å zoome)

Listevisning som kun viser dine forfedre (klikk for å zoome)

I Listevisning kan du se mer informasjon om hver stamfar, for eksempel deres forhold til deg, datoer og steder for fødsel og død, og om du har funn for dem som for eksempel Smart Matches™ eller Record Matches. Listevisning-siden er ekstremt brukervennlig. Du kan redigere et hvilket som helst slektstre herfra for å berike detaljene, eller klikke på hvilken som helst profil for å se mer informasjon om personen i et panel til venstre.

Venstre panel som viser en profil fra listevisning (klikk for å zoome)

Venstre panel som viser en profil fra listevisning (klikk for å zoome)

Når du går tilbake til Forhold-fanen, mens du ruller lenger ned på siden, vises en serie med 3 diagrammer som viser hvor nært du er i slekt med personene i slektstreet ditt.

Diagrammer som viser hvordan du er relatert til personene i treet ditt (klikk for å zoome)

Diagrammer som viser hvordan du er relatert til personene i treet ditt (klikk for å zoome)

«Slektsledd unna deg» indikerer antall ledd som finnes mellom deg og en annen person i treet, rangert fra færrest antall ledd til flest. Dine nærmeste slektninger er ett steg unna deg og inkluderer dine foreldre, søsken, ektefelle(r) og barn. De som er to steg unna deg inkluderer besteforeldre, onkler og tanter, nieser og nevøer, svigerforeldre og svigersøsken, steforeldre og så videre. Diagrammet har et maksimalt antall steg på 10; hvis du har individer i slektstreet ditt som er mer enn 10 steg unna deg, vil de bli inkludert i en egen oppføring merket 10+.

Det midterste diagrammet, «Generasjonsforskjell fra deg,» indikerer generasjonsgapet mellom deg og dine slektninger. Din generasjon består av dine søsken, ektefelle(r), søskenbarn, tremenninger, deres ektefeller og så videre. Dette diagrammet er organisert fra det største antallet generasjoner bort fra deg til de færreste. Hvis slektstreet ditt dateres tilbake mer enn 7 generasjoner, vil det maksimale antallet oppført være 7+ generasjoner over deg.

Diagrammet til høyre merket, «Ekteskap unna deg», indikerer hvor mange ekteskap som utgjør relasjonsstien mellom deg og dine slektninger. Personer på listen “I slekt til deg uten ekteskap” er dine slektninger. I eksemplet ovenfor har vedkommende 98 slektninger i slektstreet.

Som før kan du klikke på en hvilken som helst oppføring for å åpne listevisning, som viser deg disse personene. Dette er en veldig nyttig måte å se alle individer i treet ditt i din generasjon, alle relatert til deg gjennom ekteskap, og så videre.Hovedgrenene til slektstreet ditt vises lenger ned på Forhold-siden: de til foreldrene dine (inkludert biologiske, adoptiv- og fosterforeldre, hvis aktuelt), besteforeldre, ektefeller, søsken og barn. For hver gren vises antallet individer, og du kan klikke på hvilken som helst gren for å utforske disse individene i listevisning.

I eksemplet nedenfor, for brukeren Laura Janssen, ser vi i tillegg til grenen til Lauras far, Brian Janssen, også undergrener for hennes farfar, Jozef, og hennes bestemor, Beppie.

Grener som indikerer slektninger gjennom farsiden (klikk for å zoome)

Grener som indikerer slektninger gjennom farsiden (klikk for å zoome)

Hold markøren over en gren eller undergren for å se prosentandelen av individer i treet som tilhører den grenen av familien. Du kan se en liste over alle individene i en gren ved å klikke på den, det vil si alle personer som er relatert til deg gjennom denne slektningen.

Det endelige diagrammet på Forhold-siden viser en oversikt over dine blodslektninger – personene i slektstreet som deler en felles stamfar med deg. I dette diagrammet er slektninger organisert etter forholdstype, for eksempel oldeforeldre eller søskenbarn. Klikk på et hvilket som helst kort for å se alle biologiske slektninger av den typen i listevisning.

Klikk på et hvilket som helst kort for å se alle dine slektninger med den typen forhold (klikk for å zoome)

Klikk på et hvilket som helst kort for å se alle dine slektninger med den typen forhold (klikk for å zoome)

Hvis du har en delvis biologisk slektning, for eksempel et søsken som du bare deler én biologisk forelder med, vil dette vises i diagrammet med en stiplet linje og et lysere kort.

Halvsøsken er angitt med stiplet linje og lysere kortfarge

Halvsøsken er angitt med stiplet linje og lysere kortfarge

Nyttige tips

I tillegg til å tilby fascinerende innsikt om slektstreet ditt, kan den nye Forhold-siden også hjelpe deg med å oppdage og fikse problemer i slektstreet ditt. For eksempel inkluderer det generelle diagrammet (øverst på siden) en stolpe for personer som ikke er relatert til deg. Dette betyr at det ikke finnes noen sti i slektstreet ditt som kobler dem til deg. Dette er personer som kan ha blitt koblet fra treet på et tidspunkt, men som aldri ble koblet til igjen.

Personer uten sti er merket «Ikke relatert til deg» (klikk for å zoome)

Personer uten sti er merket «Ikke relatert til deg» (klikk for å zoome)

Du kan klikk på «Ikke i slekt med deg» for å se disse personene i listevisning. Er det duplikater som bør fjernes? Bør de kobles til et annet sted? Listevisningen kan hjelpe deg med å bestemme hva du skal gjøre med dem.

Oppfriskning av Slektstrestatistikk oppfriskning

For de av dere som ikke er kjent med Slektstrestatistikk eller ikke har brukt funksjonen på lenge, her er en oppfriskning av de forskjellige diagrammene og beregningene.

Oversikt-siden viser diagrammer som viser en oversikt på høyt nivå av personene i treet ditt basert på kjønn, om de er levende eller døde, og deres sivilstatus.

Oversiktsside for Slektstrestatistikk (klikk for å zoome)

Oversiktsside for Slektstrestatistikk (klikk for å zoome)

Du finner en liste over vanlige navn i familien din, organisert etter type, nederst på siden. Vanlige etternavn og fornavn er klikkbare. Ved å klikke på et navn åpnes slektstreet i Listevisning, og viser alle individer i treet med det navnet. Du kan også holde musepekeren over et hvilket som helst navn på kortene for å se hvor mange som deler det navnet i slektstreet.

Vanlige navn er klikkbare (klikk for å zoome)

Vanlige navn er klikkbare (klikk for å zoome)

Steder-siden viser tre interaktive kart som viser plasseringen av dine slektningers fødested, steder for død og bosteder. Disse kartene kan, når de kombineres, gi et interessant bilde av familiens migrasjonsmønstre gjennom generasjoner.

Fødesteder (klikk for å zoome)

Fødesteder (klikk for å zoome)

Dødssteder (klikk for å zoome)

Dødssteder (klikk for å zoome)

Bosted (klikk for å zoome)

Bosted (klikk for å zoome)

For å bytte mellom Slektstrestatistikk-faner, bruk pilene nederst på hver side.

Aldre-siden viser aldersfordelingen over slektstreet ditt og fremhever de eldste og yngste medlemmene. Ved å velge «Topp 10,» vil du se de ti beste menn og kvinner i hver kategori.

Aldersfordeling over slektstreet ditt (klikk for å zoome)

Aldersfordeling over slektstreet ditt (klikk for å zoome)

Denne siden gir også informasjon om gjennomsnittlige levealder i familien din og viser personene med lengst og kortest levetid. Noen diagrammer vil ha en X i øvre høyre hjørne gjennom hele Slektstrestatistikken, som for eksempel «Har levd kortest» i eksemplet nedenfor. Hvis du ikke vil se et bestemt diagram, klikker du bare på X-en for å skjule den.

Levetidsinnsikt på alderssiden (klikk for å zoome)

Levetidsinnsikt på alderssiden (klikk for å zoome)

På Fødsler-siden kan du se hvordan fødselsdatoene i slektstreet ditt er fordelt etter måned og tiår, og horoskopentusiaster kan se hvordan individer i slektstreet er fordelt etter stjernetegn.

Slektstrestatistikk: Fødsler (klikk for å zoome)

Slektstrestatistikk: Fødsler (klikk for å zoome)

Er du interessert i parene i slektstreet ditt? Ekteskap-siden inneholder en rekke detaljerte diagrammer som fremhever antall ekteskap, alder ved ekteskap og lengde på forholdet.

Age distribution at marriage (click to zoom)

Age distribution at marriage (click to zoom)

Aldersfordeling ved ekteskap (klikk for å zoome)

Aldersfordeling ved ekteskap (klikk for å zoome)

Aldersforskjeller mellom par (klikk for å zoome)

Aldersforskjeller mellom par (klikk for å zoome)

Barn-siden viser gjennomsnittlig antall barn per kjernefamilie, hvilket par som hadde flest barn, og hvem som fikk flest barn.

Slektstrestatistikk: Barn (klikk for å zoome)

Slektstrestatistikk: Barn (klikk for å zoome)

Diagrammene i den påfølgende raden viser gjennomsnittsalderen til dine slektninger da de fikk barn, samt de eldste og yngste slektningene som fikk barn.

Alder når de fikk barn (klikk for å zoome)

Alder når de fikk barn (klikk for å zoome)

Den siste raden på siden viser gjennomsnittlig aldersforskjell mellom søsken, samt de største og minste aldersforskjellene i slektstreet ditt.

Aldersforskjell mellom søsken (klikk for å zoome)

Aldersforskjell mellom søsken (klikk for å zoome)

Til slutt viser siden Skilsmisser antall skilsmisser i slektstreet ditt, hvem som ble skilt flest ganger, og hvilket langvarig ekteskap som endte med skilsmisse.

Slektstrestatistikk: Skilsmisser (klikk for å zoome)

Slektstrestatistikk: Skilsmisser (klikk for å zoome)

Du vil også oppdage aldersfordelingen til dine slektninger når ekteskapene deres tok slutt.

Alder ved skilsmisse (klikk for å zoome)

Alder ved skilsmisse (klikk for å zoome)

Dyrk slektstreet ditt

Mange slektsforskere er stolte av arbeidet sitt og sørger for at deres slektstrær er så nøyaktige som mulig. Med denne siste oppdateringen tilbyr Slektstrestatistikken deg flere måter å forbedre nøyaktigheten i slektstreet ditt. Innsikten som gis er utrolig og en utmerket måte å introdusere din slektshistorie for familiemedlemmer. Neste gang en nysgjerrig familiemedlem ønsker å vite hvilken slektning som levde lengst, eller hvor mange mennesker som er i din mormors gren av treet ditt, vil Slektstrestatistikken gi svarene på en enkel måte. Slektstrestatistikk er en gratis tjeneste tilgjengelig på MyHeritage-nettsiden og i din mobile nettleser. Jo flere detaljer du legger til treet ditt, desto mer interessant blir diagrammene, så begynn å bygge ditt slektstre i dag!Vi håper du liker den forbedrede Slektstrestatistikken, og vi vil gjerne takke Uri Gonen fra teamet vårt for å være drivkraften bak denne funksjonen.