PhotoDater™ er nå tilgjengelig på MyHeritage- og Reimagine-mobilappene

PhotoDater™ er nå tilgjengelig på MyHeritage- og Reimagine-mobilappene

Vi er glade for å kunngjøre at PhotoDater™ nå er tilgjengelig på MyHeritage-mobilappen og Reimagine-appen! PhotoDater™ er en revolusjonerende GRATIS funksjon som bruker AI-teknologi til å estimere når historiske bilder ble tatt, eksklusivt tilgjengelig på MyHeritage. Vi lanserte først PhotoDater™ på MyHeritage-nettstedet i august 2023. Nå kan brukere glede seg over PhotoDater™ på MyHeritage-appen for iOS og Android, samt på Reimagine-appen. Det er også tilgjengelig via mobil nettleser!

PhotoDater™ gir deg muligheten til å redusere usikkerheten rundt datering av historiske bilder, som kanskje har vært en kilde til forundring tidligere. Ved å tilby et datoestimat gir PhotoDater™ nøkkelindikasjoner om bildet, hjelper deg med å identifisere personene som er avbildet, og gir innsikt om hendelsen det ble tatt ved. Hver detaljerte ledetråd åpner døren for nye oppdagelser i din slektsforskning. Hvis du ikke allerede er kjent med PhotoDater™, inviterer vi deg til å se denne videoen for å oppdage hva den kan gjøre.

PhotoDater™ er et velkomment tillegg til vår serie med fotofunksjoner, og ble hjertelig mottatt av brukerne våre, som har likt å utforske de nye ledetrådene den gir for deres slektsforskning. Nå nærmer julen seg i horisonten, og familiesammenkomster er den perfekte muligheten til å mimre, skanne gamle familiebilder og låse opp mysteriet om når de ble tatt, alt fra mobilenheten din.

Få tilgang til PhotoDater™ på MyHeritage-appen

For å bruke PhotoDater™, åpner du MyHeritage-appen på enheten din og trykker på «Bilder» på startskjermen.

MyHeritage-appens startskjerm

MyHeritage-appens startskjerm

Trykk på et hvilket som helst bilde i galleriet for å velge det. Hvis bildet mangler en dato, vil PhotoDater™ automatisk jobbe i bakgrunnen for å analysere bildet og gi et datoestimat. Hvis tilliten er god nok, vil estimatet vises innen noen få sekunder under bildet, der metadataene vises.

Datoestimater vises automatisk for udaterte bilder (klikk for å forstørre)

Datoestimater vises automatisk for udaterte bilder (klikk for å forstørre)

Noen ganger kan PhotoDater™ ikke gi et estimat for et gitt bilde på grunn av lav kvalitet eller andre faktorer. Første gang et estimat blir beregnet, kan det ta noen sekunder før det vises, men fra det øyeblikket vil det vises umiddelbart.

Trykk på datoestimatet for å åpne en popup med flere detaljer. Popup-vinduet viser et histogram som indikerer det mest sannsynlige tiåret bildet ble tatt, tillitsnivået for estimatet, og gjennomsnittlig sjanse for feil – et feilområde. I eksemplet nedenfor viser histogrammet 95% tillit til at bildet ble tatt i 1973, med et gjennomsnittlig feilområde på 4 år. Dette innebærer at bildet sannsynligvis ble tatt mellom 1969-1977. Histogrammet indikerer også en liten sjanse for at det ble tatt på 1960-tallet. Estimatet fra 1973 var i dette tilfellet ekstremt nært, da bildet faktisk ble tatt i 1972. 

Histogram over tiår og tillitsnivået til datoestimatet (klikk for å forstørre)

Histogram over tiår og tillitsnivået til datoestimatet (klikk for å forstørre)

Datoestimater lagres ikke automatisk i bildets metadata, da de er estimater og krever manuell bekreftelse. Det er viktig å huske at selv om PhotoDater™ har en imponerende nøyaktighetsgrad, kan estimatene variere med flere år. Når du lagrer et datoestimat i bildets metadata, vil det vises som en estimert dato i GEDCOM-format i stedet for en eksakt dato.

For å lagre et datoestimat, trykk på «Lagre»-knappen, merket nedenfor med rødt, eller avvis det.

Lagre eller avvis et estimat

Lagre eller avvis et estimat

PhotoDater™ på Reimagine-appen

Reimagine er MyHeritages nyeste app dedikert til bilder, og den inkluderer en kraftig fotoskanner. Nå er også PhotoDater™ tilgjengelig på Reimagine-appen for både iOS og Android. For å bruke PhotoDater™, åpne appen og trykk på “Galleri” nederst til høyre på startskjermen.

Åpne galleriet fra startskjermen i Reimagine-appen

Åpne galleriet fra startskjermen i Reimagine-appen

Velg et bilde fra galleriet. Når du er på bildeskjermen, følg de samme trinnene som beskrevet tidligere for å bruke PhotoDater™ i Reimagine.

Filtrering av udaterte bilder på Reimagine

For øyeblikket kan bilder på Reimagine kun vises i et galleri. Hvis du allerede har lagt til datoer på noen av bildene dine og kun ønsker å finne de udaterte, besøk din MyHeritage-familieside og bruk Listevisning for bilder.

Personvern

Når PhotoDater™ analyserer et bilde for å estimere en dato, utføres denne prosessen på MyHeritage sine servere, og bildet blir ikke delt med noen tredjepart.

PhotoDater™ byr på betydelige fordeler, og selv om mange brukere er begeistret for de nye forskningsmulighetene den gir, foretrekker noen kanskje å unngå å motta datoestimater. Hvis du ønsker å deaktivere funksjonen og ikke få estimater for bildene dine, må du besøke MyHeritage-familiesiden fra datamaskinen din. Gå til Nettstedinnstillinger > Mitt personvern > Innhold, og fjern merket for PhotoDater™.

Prøv PhotoDater™ i dag!

MyHeritage er dedikert til å utvikle stadig mer nyttige funksjoner for å gjøre slektsforskningen din enklere og mer intuitiv. Vi streber etter å støtte alle våre funksjoner på tvers av ulike plattformer og kontinuerlig utforske nye måter å implementere kunstig intelligens (AI) på for å effektivisere slektsforskningen og forbedre brukeropplevelsen. Vår neste betydningsfulle AI-drevne innovasjon vil bli lansert snart, så følg med her for de siste oppdateringene!