Vi introduserer AI Record Finder™, verdens første AI Chat-baserte søkemotor for historiske dokumenter

Vi introduserer AI Record Finder™, verdens første AI Chat-baserte søkemotor for historiske dokumenter

Vi er begeistret over å kunngjøre lanseringen av AI Record Finder™, en ny funksjon som transformerer slektsforskning ved hjelp av kunstig intelligens (AI) chat. AI Record Finder™ revolusjonerer slektsforskningen slik ChatGPT revolusjonerte søket på internett: det er en interaktiv, intelligent, fritekstchat som hjelper deg med å finne historiske dokumenter om en spesifikk stamfar eller slektning, ved å bruke MyHeritages enorme database med nesten 20 milliarder dokumenter. Hvis du noen gang har blitt overveldet av det store antallet søkeresultater i dokumenter, eller omvendt, blitt skuffet over å ikke finne noen dokumenter om personen du lette etter, kan AI Record Finder™ være løsningen som du har ventet på!

Inntil nå har søk etter historiske dokumenter på nettbaserte slektsforskningsplattformer som MyHeritage vært veldig likt det å bruke en vanlig internettsøkemotor. Du skrev inn navn eller andre termer i dedikerte felt i et søkeskjema, og søkemotoren ga et stort antall søkeresultater. Deretter må du finkjemme resultatene for å finne relevant informasjon. AI Record Finder™ forvandler denne opplevelsen ved å gjøre det mulig for deg å snakke med en AI-assistent i en chat for raskt å finne dokumenter om dine forfedre, slektninger eller andre avdøde individer. Vi er glade for å kunne presentere AI Record Finder™, for å gi slektsforskere på alle nivåer mulighet til å forske på slektshistorien deres mer effektivt enn noen gang før.

AI Record Finder™ er for øyeblikket tilgjengelig i betaversjon på MyHeritage-nettstedet på skrivebordet og via mobilnettleseren, og vil bli lagt til MyHeritage-mobilappen i nær fremtid.

Prøv AI Record Finder™ nå

Slik fungerer det

AI Record Finder™ bruker automatisert tredjepartsteknologi drevet av OpenAI, det samme selskapet som utviklet ChatGPT. Chatten er som et intervju med en vennlig medhjelper. AI Record Finder™ behandler informasjonen du skriver inn, og forstår hvilke tilleggsdetaljer som er nødvendige for å begrense søkeresultatene. Den veileder deg ved å stille de relevante spørsmålene i henhold til konteksten og informasjonen du oppga, for å finne de mest relevante dokumentene om personen du søker etter. Når de er funnet, kan dokumentene gjennomgås og detaljene lagres i slektstreet ditt på MyHeritage.

Kom i gang

Det er to måter å få tilgang til AI Record Finder™: fra vår søkemotor for historiske dokumenter, og fra hovedmenyen på MyHeritage-nettstedet.

Hvis du er ny på MyHeritage

Hvis du ikke har en MyHeritage-konto ennå og vil prøve AI Record Finder™, besøk myheritage.com/ai-record-finder;.

Hvis du allerede har en MyHeritage-konto

Hvis du er en eksisterende bruker av MyHeritage, logg inn på kontoen din og velg «AI Record Finder™» som er under Forskning » i navigasjonslinjen.

MyHeritage hovedmeny

Få tilgang til AI Record Finder™ fra MyHeritage-hovedmenyen (klikk for å zoome)

På AI Record Finder™-siden kan du velge en samtalestil: formell eller uformell. Formell er standardinnstillingen. Dette bestemmer tonen som vår AI vil bruke til å chatte med deg. Uformell tone er vennlig med noen innslag av humor, mens den formelle tonen er mer seriøs.

Velg en samtalestil for AI Record Finder™

Velg en samtalestil for AI Record Finder™ (klikk for å zoome)

AI Record Finder™ lever i MyHeritage-søkemotoren for historiske dokumenter, under en ny fane merket «Chat». Fanen merket «Søk» åpner det tradisjonelle skjemabaserte søket.

AI Record Finder™ viser en åpningsmelding som ber deg legge til detaljer om personen du søker etter. Skriv inn så mye informasjon du vet i chattefeltet, på den måten du vil. Du kan skrive hele setninger, og være så beskrivende du vil, og deretter trykke på send-knappen for å sende inn. Du kan bare skrive inn et navn her hvis du foretrekker det, men jo flere detaljer du oppgir, jo bedre blir resultatene.

Chatte med AI Record Finder

Skriv inn detaljer for å starte søket (klikk for å zoome)

Før du samhandler med chatten, vil du bli bedt om å samtykke til å bruke AI Record Finder™.

Basert på informasjonen du gir, vil AI Record Finder™ begynne å søke i nær 20 milliarder historiske dokumenter på MyHeritage for å finne informasjon om personen du leter etter. Den returnerer de beste samsvarende nedtegnelsene basert på informasjonen du skrev inn i chatten. Bruk de oransje pilene for å bla gjennom resultatene.

Bruk den oransje pilen for å bla gjennom søkeresultatene

Bruk den oransje pilen for å bla gjennom søkeresultatene (klikk for å zoome)

Du kan finjustere resultatene ved å legge til flere detaljer i chatten. Dette anbefales på det sterkeste. For eksempel kan du skrive «han ble født i 1907 og hadde en søster som het Margaret», eller «hun døde før 1950 og faren hennes het George». Etter å ha lagt til ekstra detaljer, vil AI Record Finder™ fortsette å returnere de mest relevante nedtegnelsene basert på informasjonen du har oppgitt. Den fortsetter samtalen med deg og husker informasjonen du allerede har skrevet inn tidligere i samtalen. Den veileder deg deretter ved å foreslå detaljer du kan legge til for å avgrense søket, for eksempel navn på nære familiemedlemmer eller personens fødselsår. Siden det er en samtale trenger du ikke ¨bekymre deg hvis du har lagt til en feil detalj. Du kan ganske enkelt fortelle hva den skal korrigere, og AI Record Finder™ vil gi bedre resultater. Hvis du får resultater som virker irrelevante, guide den til riktig mål ved å gi litt mer informasjon om personen du leter etter.

AI Record Finder™ veileder deg til å begrense søket ditt

AI Record Finder™ veileder deg til å begrense søket ditt

For hvert dokument som vises, kan du klikke på «Se hele rapporten» for å se den i sin helhet:

Hele dokumentet åpnes i et popup-vindu, som vist nedenfor:

Viser en fullstendig opptegnelse fra AI Record Finder

Viser en fullstendig opptegnelse (klikk for å zoome)

Du kan klikke på «Lagre dokument» på hele siden for å lagre en nedtegnelse til en person i slektstreet ditt.

Lagre nedtegnelsen i slektstreet ditt

Lagre nedtegnelsen i slektstreet ditt (klikk for å zoome)

Opprett en AI Biography™ med AI Record Finder™

Når du har funnet noen av interesse for AI Record Finder™, kan du bruke vår spennende nye AI Biographer™-funksjon til å lage en Wikipedia-aktig artikkel om personens liv.

For å gjøre dette, klikk «Opprett AI Biography™» på hele siden. Du kan bare lage AI Biographies™ for avdøde individer, og bare for dokumenter som inneholder nok informasjon til å lage en overbevisende livshistorie.

Opprett en AI Biography™ fra AI Record Finder™

Opprett en AI Biography™ fra AI Record Finder™ (klikk for å zoome)

AI Biographer™ samler fakta fra dokumenter som du nettopp fant, pluss andre historiske dokumenter og treprofiler som MyHeritage identifiserer som samsvarer med samme person, og legger til ytterligere relevant informasjon fra nettet. Resultatet er en detaljert fortelling om en persons liv som inkluderer bredere historisk kontekst om perioden de levde i, og annen interessant informasjon som opprinnelsen til etternavnet. Du kan lage en AI Biography™ via AI Record Finder™, og den er også tilgjengelig som en frittstående funksjon fra venstre panel i slektstreet ditt. Les mer om AI Biographer™ i dette blogginnlegget.

Generering av AI Biography™ kan ta et minutt eller to. Så snart den er klar, vil PDF-filen av biografien vises i chatten. Du kan se PDF-en i nettleseren din, og laste den ned og dele den med familie og venner. Du vil også motta en e-post med biografien vedlagt.

Gjenoppta en chat

Mens du bruker AI Record Finder™, kan du navigere til andre områder på MyHeritage-nettstedet og senere gå tilbake til AI Record Finder™ for å fortsette den siste samtalen du hadde, akkurat der du slapp (selv om du kommer tilbake en annen dag).

Når som helst under chatten kan du starte et nytt søk ved å klikke på ikonet med tre prikker øverst til høyre, og klikke på «Søk etter en annen person».

Start et nytt søk når som helst

Start et nytt søk når som helst (klikk for å zoome)

Vi vurderer å legge til muligheten til å se alle dine tidligere chat-økter, gjenoppta en av dem og eksportere noen av dem til en egen fil for fremtidig referanse.

Personvern

Når du bruker AI Record Finder™, behandles informasjon som du legger inn under søkene dine, inkludert personlig informasjon, av MyHeritage og OpenAI for å gi deg søkeresultatene, og registreres for kontinuitet mellom øktene, i maks seks måneder. Gamle chat-økter slettes automatisk etter seks måneder.

Det er forbudt å sende inn sensitiv personlig informasjon (f.eks. rase eller etnisk opprinnelse, politiske meninger eller religiøs overbevisning) via chat-grensesnittet.

Dokumenter som kan bli funnet gjennom AI Record Finder™ er de samme dokumentene som er tilgjengelige på MyHeritage-søkemotoren for historiske dokumenter. Dokumentene som ikke er søkbare på grunn av personvern (f.eks. de som er knyttet til levende individer), er heller ikke søkbare gjennom AI Record Finder™.

Tilgjengelighet og språk

AI Record Finder™ er for øyeblikket tilgjengelig fra stasjonære og mobile nettlesere. Støtte for funksjonen på MyHeritage-mobilappen vil bli lagt til snart.

Ved lansering er AI Record Finder™ tilgjengelig på engelsk. Selv om det er mulig å chatte med AI Record Finder™ på flere språk, svarer den kun på engelsk ved lansering. Støtte for flere språk vil bli lagt til i fremtiden.

Kostnad

Hvis du har en MyHeritage Data eller Komplett abonnement, kan du glede deg over ubegrenset bruk av AI Record Finder™. Andre brukere kan prøve AI Record Finder™ gratis, med begrenset bruk. Utover den gratis kvoten kreves et data- eller komplett-abonnement for å fortsette å bruke funksjonen, og for å se og lagre dokumenter den finner.

Brukere med Komplett abonnement kan glede seg over ubegrenset bruk av AI Biographer™. Andre brukere kan prøve AI Biographer™ gratis, med begrenset bruk. Utover den gratis kvoten, er det nødvendig med et Komplett abonnement for å lage flere AI Biographies™.

Du kan lære mer om abonnementsplanene våre here.

Sammendrag

AI skaper enorme muligheter for teknologisk fremgang på praktisk talt alle områder, inkludert slektsforskning. MyHeritage har som et innovativt selskap, som hele tiden streber etter å bruke teknologi for å styrke slektsforskning, vært det første store slektshistorieselskapet som tok utfordringen og utviklet AI Record Finder™ – verdens første søkemotor for historiske dokumenter basert på samtalebasert kunstig intelligens. AI Record Finder™ forvandler slektsforskningsopplevelsen. Vi inviterer deg til å prøve AI Record Finder™ i dag og husk det når du driver med slektsforskning: med den ekstra kraften til AI kan du få hjelp med å finne unnvikende informasjon du var ikke kunne finne før. Vi tar gjerne imot tilbakemeldinger og inviterer deg til å sende oss forslag gjennom kommentarene nedenfor. Kos deg!