Vellykket oppdrag om faderskap; tysk mann finner amerikansk familie etter et 65 års langt søk

Vellykket oppdrag om faderskap; tysk mann finner amerikansk familie etter et 65 års langt søk

I nesten 65 år søkte Kenneth Reimund Höfer fra Koblenz i Tyskland etter informasjon om sin biologiske far. Han visste svært lite, og noe av det han visste var smertefullt. Likevel ga han aldri opp.

Kenneth vokste opp med vissheten om at faren, Raymond Leroy Duke, hadde tjenestegjort i det amerikanske luftforsvaret og var stasjonert i Tyskland på 1950-tallet. Under disse omstendighetene møtte han Kenneths mor, Margarete. Han ble imidlertid skadet og sendt tilbake til USA – og etterlot seg en gravid kjæreste som ikke visste hva som hadde skjedd med ham.

Kenneths mor, Margarete, som ung kvinne. Foto forbedret og fargelagt av MyHeritage
Kenneths mor, Margarete, som ung kvinne. Foto forbedret og fargelagt av MyHeritage
Kenneths mor, Margarete, som ung kvinne. Foto forbedret og fargelagt av MyHeritage

Det var tydelig at forholdet mellom de to var betydningsfullt, for hun ga Kenneth mellomnavnet Reimund. Margarete gikk likevel videre i livet: Noen år senere giftet hun seg og fikk en datter og en til sønn. Kenneth vokste lykkelig opp sammen med disse halvsøsknene.

I årenes løp fikk Kenneth vite enda en ting om sin biologiske far: I 1958 ble det sendt et brev til Raymond fra det tyske sosialkontoret med krav om farskap for Kenneth – og Raymond avviste det.

Til tross for at han følte seg avvist av denne informasjonen, fortsatte Kenneth å lete og ønsket å møte faren sin. I 1993 fløy han til og med til USA for første gang og forsøkte å finne mer informasjon om ham, men det amerikanske luftforsvaret kunne ikke gi ut noen opplysninger på grunn av juridiske restriksjoner. I mellomtiden bygde Kenneth seg et liv med kone og to barn, som etter hvert gav ham syv barnebarn. Han pensjonerte seg nylig fra sin mangeårige jobb som taktekker.

En DNA-test fører til en halvsøster

I 2022 fanget blikket hans en annonse for MyHeritage DNA og han begynte å vurdere å ta en DNA-test. Han tok testen og fikk et treff med en tremenning i USA.

Kenneth fulgte entusiastisk opp dette sporet og forsket videre for å finne ut hvordan han og tremenningen var i slekt. Han fant ut at tremenningens bestefar var broren til Kenneths bestemor på farssiden. Dette førte ham til slutt til slektstreet til en annen MyHeritage-bruker, Julie Duke (63), som sannsynligvis var hans fars datter – altså hans halvsøster.

Kenneth tok kontakt med Julie, og alt falt på plass. Selv når de to bare utvekslet skriftlige meldinger, var det en umiddelbar kontakt. Selv om Julie ble overrasket over Kenneths eksistens, var hun ikke i tvil om at han var broren hennes «fra første stund».

Julie husket faktisk at faren nevnte Margarete, den tyske kjæresten han elsket høyt fra tiden han tjenestegjorde i Tyskland. Kenneth oppdaget at farskapskravet Raymond hadde avvist, hadde kommet omtrent en måned før han giftet seg med Julies mor, Sharon Lu. Dette kan forklare hvorfor han hadde avvist farskapskravet på det tidspunktet. Dessverre hadde Raymond gått bort to år før Kenneth fant Julie, i august 2020, etter mange år med dialyse og en kamp mot lymfekreft.

Raymond, Kenneths biologiske far. Bildet er forbedret og fargene restaurert av MyHeritage.
Raymond, Kenneths biologiske far. Bildet er forbedret og fargene restaurert av MyHeritage.
Raymond, Kenneths biologiske far. Bildet er forbedret og fargene restaurert av MyHeritage.

«Oppdrag faderskap» ble en suksess

Julie bestemte seg for å ta en DNA-test for å bekrefte slektskapet – og den viste uten tvil at Kenneth og Julie var søsken. Dermed kunne Kenneth ønske fem nye halvsøsken velkommen inn i livet sitt: Julie og hennes 4 søsken, James, Steven, Peggy og… Kenneth Raymond, en halvbror med samme navn som ham!

Kenneths far Raymond med sin kone Sharon Lu og deres fem barn. Bildet er forbedret og reparert og fargene restaurert av MyHeritage.
Kenneths far Raymond med sin kone Sharon Lu og deres fem barn. Bildet er forbedret og reparert og fargene restaurert av MyHeritage.
Kenneths far Raymond med sin kone Sharon Lu og deres fem barn. Bildet er forbedret og reparert og fargene restaurert av MyHeritage.

Da Kenneth ba sin nyfunnet søster om å sende ham noen bilder, «fikk jeg umiddelbart nesten 50 bilder på e-post og en invitasjon til Thanksgiving 2023». Men han ville ikke vente til november. I mai 2023 reiste Kenneth til USA for å møte sine nye halvsøsken.

Julie (til venstre), Kenneth (i midten) og broren Steven Eugene møtes for første gang.

Julie (til venstre), Kenneth (i midten) og broren Steven Eugene møtes for første gang.

Kenneth (t.v.) sammen med sine nye søsken James og Peggy.

Kenneth (t.v.) sammen med sine nye søsken James og Peggy.

«‘Oppdrag faderskap’ var en suksess», sier Kenneth. «Jeg fikk full anerkjennelse av søsknene mine og hadde to fantastiske uker i California. Jeg besøkte kirkegården og fikk fullført sirkelen for moren min og meg selv.»

Tusen takk til Kenneth for at han delte sin utrolige historie med oss. Hvis du også har gjort en fantastisk oppdagelse på MyHeritage, vil vi gjerne høre om det! Send det til oss via dette skjemaet, eller send oss en e-post til stories@myheritage.com.

Emneord: ,