Etter 22 års leting fant jeg min biologiske far ved hjelp av MyHeritage DNA

Etter 22 års leting fant jeg min biologiske far ved hjelp av MyHeritage DNA

Tamika O. fra Tyskland lette etter sin biologiske far i nesten 22 år. Takket være en MyHeritage DNA test, fant hun ham endelig.

Dette er hennes historie:

Torsdag 8. august 1985, kl. 15.00, landet min mor Maureen i Tyskland. Fra da av bodde hun i Erlangen sammen med sin nye partner, Mr. O. Min mor er fra Jamaica, og Mr. O. hadde besøkt landet flere ganger tidligere. Da han møtte min mor, lovte han henne et bedre liv, men dessverre ble dette løftet aldri innfridd. Som en mørkhudet kvinne fra Karibia var det veldig utfordrende for henne. Hun følte seg avvist og opplevde dessverre konsekvensene av rasisme og diskriminering. I tillegg var mannen hennes opptatt med jobb fra mandag til fredag og brydde seg ikke om henne slik han hadde lovet i begynnelsen. Hun ble frustrert og lengtet etter hans selskap, men han tok seg lite tid til henne. Mye gikk galt, og Maureen manglet et fast holdepunkt. Hele familien hennes bodde et annet sted, og hun hadde ingen venner og en mann som aldri var hjemme.

En umiddelbar forbindelse

En dag i sommeren 1986 gikk hun forbi en kaserne hvor hun møtte flere mørkhudet amerikanske soldater. Der møtte hun Jessy, en sjarmør originalt fra Puerto Rico. Han snakket samme språk som Maureen, hadde samme bakgrunn, hørte på samme musikk … det var en umiddelbar forbindelse. Han hadde tid, og tok seg tid til henne også. Det var her kjærlighetsforholdet mellom de to begynte. En tid senere, da hun var 22 år, ble hun gravid, og da hun var 23, fikk hun meg. Da jeg ble født, var de ikke lenger et par. Maureen trodde hun var gravid med mannen sin og slo opp med Jessy. Livet gikk videre…

Jeg ble født 21. april 1987. Det sprøeste med historien er at da jeg ble født, så jeg ikke ut som faren min, Mr. O. Evolusjonshistorikere sier at babyer ofte ser ut som den biologiske faren ved fødselen, slik at han skal kjenne igjen avkommet sitt. Interessant nok ignorerte foreldrene mine dette og lot meg tro at jeg var datteren til Mr. O i ni år. Men det var ikke tilfelle! Vi tok en farskapstest, og 6 uker senere var resultatet klart: Jeg var ikke Mr. O’s barn. Skuffelsen hans var stor, og dessverre varte den for alltid. Han tok sorgen med seg i graven. Etter at farskapstesten var klar, kuttet han kontakten med meg for alltid – selv om det selvsagt ikke var min skyld…

Tamika O.

Tamika O.

Hvem var faren min?

Fra da av kunne jeg selvfølgelig ikke slutte å tenke på det: Hvorfor var han ikke faren min? Hvorfor løy moren min for meg? Hvorfor så mange hemmeligheter? Hvem er min biologiske far? Moren min sviktet meg, og det samme gjorde Mr. O. Uansett hvilke problemer de begge hadde, var det ikke mine problemer. Men jeg ville møte faren min, og jeg visste ikke hvordan. Jeg ville vite hvorfor, når og hvor jeg kom fra. Jeg hadde tusenvis av spørsmål og ingen svar.

Da jeg var 15 år, begynte jeg virkelig å lete etter svar. I 22 år forsøkte jeg alt jeg kunne for å finne informasjon. I mellomtiden var jeg frustrert fordi jeg ikke fikk noen positive resultater.

Den 2. desember 2022 bestilte jeg et MyHeritage DNA-sett. Jeg tok et anatomikurs på skolen, og det ga meg ideen om å prøve DNA, som var den eneste metoden jeg ikke hadde prøvd ennå. Jeg tenkte: «Jeg MÅ gjøre det, ellers kommer jeg til å angre!» Hvis jeg ikke får et positivt resultat, så gir jeg opp…

Plutselig har jeg en stor familie!

Tirsdag 13. desember 2022 kom resultatet – og det var et treff med en kusine ved navn Nilda. Hun satte meg i kontakt med faren min, de fire søsknene mine, bestemoren min, onkelen, tanten, niesene og nevøene mine. Plutselig har jeg en stor familie! Alle er spredt over hele USA.

Tamika sammen med faren sin

Tamika sammen med faren sin

Tamika sammen med sin bestemor

Tamika sammen med sin bestemor

Siden den gangen har vi vært i kontakt hver eneste dag, og jeg kan knapt tro det. Min far er veldig glad, og vi hadde mange nye samtaler sammen. Det var virkelig spennende.Moren min ga meg en flybillett, og i juli 2023 reiste jeg på en to ukers reise for å møte nesten alle familiemedlemmene mine. Det ble feiret med øl og deilig mat. Jeg var i Allentown/Pennsylvania i over en uke og møtte hele familien min der. Det var helt vilt og et høydepunkt i livet mitt. Den dag i dag har vi alle kontakt. Takk MyHeritage!

Takk til Tamika for at hun delte sin vakre historie! Hvis du også har gjort en fantastisk oppdagelse med MyHeritage, vil vi gjerne høre om den. Vennligst send den til oss via dette skjemaet eller send oss en e-post til stories@myheritage.com.