Mens hun undersøkte sin fars biologiske familie, fant hun sin forsvunne halvsøster

Mens hun undersøkte sin fars biologiske familie, fant hun sin forsvunne halvsøster

Wesley Saucier lastet opp sine DNA resultater til MyHeritage med målet om å finne ut mer om farens opprinnelse. Hun hadde aldri forventet å finne halvsøsteren som moren hadde blitt tvunget til å adoptere bort for 50 år siden.

I 2020 bestemte Wesley seg for å utnytte COVID-nedstengningen til å utforske sin slektshistorie. Hennes far var adoptert, og hun ønsket å lære mer om hans opprinnelse. Hun valgte å ta en DNA-test, men fikk ingen betydningsfulle treff.

Wesley Saucier

Wesley Saucier

Wesley var fast bestemt på å ikke gi opp, og meldte seg inn i en Facebook-gruppe for slektsforskning, og ble rådet til å laste opp DNA-resultatene sine til MyHeritage. Det gjorde hun – og noen dager senere mottok hun et sterkt DNA-treff.

«Den viste et navn og et etternavn, og det sto at hun kunne være en halvsøster eller niese», sier Wesley. «Men hun var eldre enn meg, så jeg tenkte at det var mindre sannsynlig at hun var niesen min.» Wesley husket at moren hennes hadde fortalt henne om et barn hun måtte adoptere bort for mange år siden, og forsto at DNA treffet sannsynligvis var henne. «Jeg ringte moren min og fortalte henne nyheten. Stillheten i telefonen sa alt, og så begynte hun å gråte.»

«Jeg hadde til og med et navn til henne»

«Jeg har bedt og håpet i mange år mens jeg lette etter henne,» forteller Angela, Wesleys mor. «Wesley må ha sett meg gråtende ved datamaskinen mange ganger, selv om jeg trodde hun sov. Hun visste hvor desperat jeg ønsket å finne henne.»

Angela var 18 år gammel da hun ble gravid utenfor ekteskap. Da Angelas mor fikk vite om graviditeten, stilte hun datteren overfor et ultimatum: Enten kunne hun adoptere bort barnet, eller så kunne hun flytte hjemmefra. Angela følte at hun ikke hadde noe valg.

Angela som 18-åring. Foto forbedret og farger restaurert av MyHeritage
Angela som 18-åring. Foto forbedret og farger restaurert av MyHeritage
Angela som 18-åring. Foto forbedret og farger restaurert av MyHeritage

I årevis lette hun etter sin forsvunne datter, og skrev brev etter brev til adopsjonsbyrået i håp om at de skulle nå frem til henne. «Jeg hadde til og med et navn til henne, som jeg ga henne før hun ble født. Jeg kalte henne Ami Bleu», sier Angela. Men etter så mange år med forsøk på å få tak i datteren uten å lykkes, gikk hun ut fra at det aldri ville skje. «Jeg hadde fått en følelse av at hun sannsynligvis ikke ønsket kontakt. Jeg ville ikke trenge meg på hvis det ikke var noe hun ønsket.»

Datteren – Winona – vokste opp hos kjærlige og støttende foreldre. Fordi adopsjonen var lukket, hadde hun ingen informasjon om sin biologiske familie.

Winona som baby. Foto forbedret og farger restaurert av MyHeritage
Winona som baby. Foto forbedret og farger restaurert av MyHeritage
Winona som baby. Foto forbedret og farger restaurert av MyHeritage

Nylig oppfordret adoptivforeldrene hennes henne til å ta en DNA-test for å finne ut mer om bakgrunnen sin. Ingen av dem forventet at hun skulle finne noen familiemedlemmer, men de ble alle begeistret over oppdagelsen.

To år gikk før vi fant hverandre

Etter flere følelsesladde samtaler mellom Winona, Wesley og Angela planla de å møtes ansikt til ansikt … men støtte på et alvorlig hinder. Angela ble plutselig syk og ble innlagt på sykehus i en alvorlig tilstand.

«Vi hadde planlagt å samles i Louisiana,» forteller Wesley. «Men et par dager før møtet ble min mor funnet bevisstløs på gulvet i leiligheten hennes. Hun reagerte ikke, og det førte til et to uker langt sykehusopphold hvor vi var redde for at hun ikke ville komme seg. Vi tenkte: ‘Vi forsøkte å få til dette møtet, men det ser ut som det ikke blir noe av.’

Angela fikk diagnosen encefalopati og måtte gjennomgå to operasjoner før hun begynte å komme seg. «En dag begynte hun å snakke igjen, og vi tenkte at nå er hun tilbake til normalen. Nå kan vi planlegge denne turen igjen. Det tok to år før vi endelig kunne samles,» sier Wesley.

Jeg hadde lyst til å klype meg selv i armen

Som dedikerte juleelskere møttes de til slutt på Hilton Hotel under grantrær og juledekorasjoner. Noen fettere og kusiner og deres barn var også til stede for å møte hverandre for første gang.

Angela omfavner datteren sin for første gang på 50 år

Angela omfavner datteren sin for første gang på 50 år

Se Wesley fortelle sin historie og gjenforeningens øyeblikk i videoen nedenfor:

«Jeg ble forbløffet over at jeg ikke var nervøs i det hele tatt, og det overrasket meg ikke at klemmene føltes så kjente,» sier Winona. «Det var som å klemme familie. Samtalene våre gikk også så naturlig. Jeg pleier å være litt ukomfortabel og sjenert når jeg møter nye mennesker, men det følte jeg ikke i det hele tatt. Hele familien føltes med en gang som familie. Jeg elsker å kunne si ‘søsteren min’ også!»

Wesley, Angela, og Winona

Wesley, Angela, og Winona

«Da hun kom inn døren, begynte jeg å fnise,» sier Wesley. «Vi har ventet i tre år på å møte henne personlig. Jeg trodde hun var veldig høy ut fra bildene, men ble lettet da jeg oppdaget at hun er like lav som meg!»

«Mens vi tre satt og snakket, hadde jeg hele tiden lyst til å klype meg i armen, fordi historien om Ami Bleu (Winona) var et uløst mysterium jeg vokste opp med å høre fra moren min,» sier Winona. «Det var et av de mange smertefulle temaene i livet hennes som aldri ville leges. Med så mange mennesker i verden trodde jeg at jeg til slutt måtte betale en formue for en privatdetektiv. Jeg er glad jeg ikke gjorde det. Jeg er glad jeg lot nysgjerrigheten ta over. Moren min er glad for at jeg kan bruke datamaskinen.»

Tusen takk til Wesley, Angie og Winona for at de delte sin utrolige historie med oss! Hvis du også har gjort en fantastisk oppdagelse med MyHeritage, vil vi gjerne høre om den. Vennligst send den til oss via dette skjemaet eller send oss en e-post til stories@myheritage.com.

Emneord: ,