Nyhet: Relasjonsdiagram støtter nå svært store slektstre

Nyhet: Relasjonsdiagram støtter nå svært store slektstre
MyHeritage huser millioner av slektstrær og er stolte av å støtte trær i alle størrelser. Tidligere har det bare vært én funksjon som ikke har vært tilpasset store slektstrær: Relasjonsdiagram. Relasjonsdiagram er en gratis funksjon som gjør det mulig å se forholdet ditt til andre personer i slektstreet og lett forstå hvordan dere er relatert. På MyHeritage har derimot fjerne slektskapsforhold i trær med mer enn 10 000 profiler tidligere blitt vist som «slektning» i stedet for en mer detaljert beskrivelse. Relasjonsdiagrammet har heller ikke vært tilgjengelig for disse slektningene før nå..

Vi er glade for å dele at relasjonsdiagrammet nå støtter større trær, noe som gjør det mulig å se nøyaktig hvordan du er i slekt med alle personer i treet ditt, selv om det inkluderer mer enn 10 000 mennesker. Du kan få tilgang til det fra profilpanelet i slektstreet ditt eller fra en individuell profilside.

Vis forhold fra slektstreet

For å se forholdet mellom deg og en fjern slektning i slektstreet, må du klikke på profilkortet til slektningen for å åpne profilpanelet på venstre side.

Navnet på slektningen vil vises øverst i panelet og rett under navnet finner du en understreket tekst som sier «slektning (se forhold)» i rødt.

Accessing the Relationship Diagram from the profile panel (click to zoom)

Å få tilgang til relasjonsdiagrammet fra profilpanelet (klikk for å zoome)

Hvis det er et veldig stort tre kan det ta litt tid før diagrammet blir lastet inn. Når det er klart, finner du en fullstendig beskrivelse av forholdet til personen øverst i diagrammet (markert med rødt nedenfor). Under det ser du en trinnvis visualisering av forholdet mellom deg og vedkommende. Du kan bla ned for å se hele diagrammet.

Relasjonsdiagram for svært fjerne slektninger (klikk for å zoome)

Relasjonsdiagram for alle fjerne slektninger (klikk for å zoome)

Det er også mulig å klikke på printerikonet for å laste ned eller skrive ut diagrammet, eller på blyantikonet hvis du vil åpne det i funksjonen «Slektskap». Funksjonen ligner på relasjonsdiagrammet, men gir deg mulighet til å se forholdet mellom to personer i treet, ikke bare mellom deg og en bestemt person. Du kan også nå diagrammet ved å holde musen over «Slektstre» i navigasjonslinjen og så klikke på “Mer…” “Slektskap”.

Ved å klikke på «Mer» i «Slektstre»-menyen utvides listen med flere alternativer, blant annet Rapport om slektskap

Ved å klikke på «Mer» i «Slektstre»-menyen utvides listen med flere alternativer, blant annet Rapport om slektskap

For å sikre at relasjonsdiagrammet er beregnet riktig, må du være tilknyttet riktig person i treet ditt. Hvis det ikke er tilfelle, se denne artikkelen i Hjelpesenter for trinn-for-trinn instruksjoner. Merk at hvis du har flere slektstrær, kan du kun knytte deg til ett av dem.

Merk også at relasjonsdiagrammet kun er tilgjengelig fra profilpanelet når du bruker det nye designet fra 2021. Hvis du har valgt å bruke et klassisk design, kan du gå til hver enkelt profilside for å generere diagrammet som forklart nedenfor eller bytte til nytt design under innstillinger for trær,“Flere alternativer” “Bytt til nytt design”.

Bytte til det nye designet fra det klassiske designet (klikk for å zoome)

Bytte til det nye designet fra det klassiske designet (klikk for å zoome)

Relasjonsdiagrammet kan også vises fra en enkel profilside på en samme måte: ved å klikke på «Slektning (se forhold)» under navnet på personen øverst på siden:

Få tilgang til relasjonsdiagrammet fra profilsidene (klikk for å zoome)

Få tilgang til relasjonsdiagrammet fra profilsidene (klikk for å zoome)

Vi setter stor pris på innsatsen og dedikasjonen som kreves for å bygge et tre med over 10 000 individer og det er viktig for oss å tilby funksjoner som gjør det lettere å håndtere et så omfattende tre. Vi håper at MyHeritage-brukere med store slektstrær vil finne oppdateringen nyttig.