Nyhet: Hent og lagre informasjon direkte til slektstreet ditt fra profilsidene

Nyhet: Hent og lagre informasjon direkte til slektstreet ditt fra profilsidene

På RootsTech 2024 lanserte vi en helt ny opplevelse av de nye profilsidene på MyHeritage og lanserte Hint-funksjonen, som viser nye detaljer fra dine treff i konteksten av en individuell profil. Mange brukere satte pris på de nye profilsidene, som raskt ble en av de mest effektive måtene å utforske en spesifikk ane på. Profilsidene er fortsatt en gratis funksjon på MyHeritage, men de har blitt enda bedre!

Siden lanseringen i mars må brukerne etter å ha bekreftet et treff, fortsatt navigere bort fra profilsiden for å hente detaljer og lagre dem i slektstreet via den tradisjonelle «Se på treff»-siden. I dag kan vi med glede fortelle at du nå kan hente informasjonen direkte fra Hint-panelet, mens du fortsatt befinner deg på den individuelle profilsiden. De nye profilsidene er tilgjengelige på MyHeritage når du bruker en stasjonær PC. Støtte for profilsidene via en mobil nettleser vil bli lagt til ved en fremtidig oppdatering.

Oppdag de mange fordelene på profilsidene ved å se denne videoen:

Se treff fra profilsidene

Det er flere måter å få tilgang til en persons profil i «Oppdagelser»-delen på MyHeritage sitt nettsted. Eksempelet nedenfor viser hvordan du kan åpne en profil fra slektstreet. For å begynne må du klikke på «Slektstre» i hovedmenyen.

Accessing the family tree

Få tilgang til slektstreet

Klikk på navnet til anen du ønsker å forske på. Det vil åpne venstre panel i treet. Deretter må du klikke på “Profil”.

Accessing an individual’s profile

Få tilgang til en persons profil (klikk for å zoome)

Profilsiden gir en detaljert oversikt over personens liv, inkludert viktige livshendelser, nærmeste familiemedlemmer og mer. På siden kan det dukke opp hint som viser hvor ny informasjon er tilgjengelig, slik at du kan gjennomgå den og legge til i slektstreet ditt..

Profile page with Hints

Profilside med hint (klikk for å zoome)

Hint kan berike slektstreet ditt med ny informasjon, forbedre det som allerede er der og til og med legge til nye familiemedlemmer. For å se nærmere på et hint, må du klikke på det. Det vil åpne et panel på høyre side av skjermen. I Hint-panelet vil den nye informasjonen være fremhevet på samme måte som den vises på siden. Panelet viser også kildene som ligger til grunn for hintet.

For å se på et spesifikt treff, klikk på “Gjennomgå” nederst på kortet.

Reviewing a match from the profile page

Gjennomgå treff fra profilsiden

Skroll nedover i panelet for å sammenligne informasjonen i ditt slektstre med den informasjonen som finnes i det matchende slektstreet eller den historiske oppføringen. Informasjonen fra hintet er fremhevet i gult, men det kan også være flere detaljer i treffet som kan hjelpe deg med å berike slektstreet ditt.

Reviewing and confirming a match from the profile pages

Gjennomgå og bekreft et treff fra profilsidene (klikk for å zoome)

Hvis du vurderer treffet som korrekt, klikker du på den oransje knappen for å bekrefte det (som vist med rødt ovenfor). Etter bekreftelsen kan du hente informasjonen og legge den til i slektstreet ditt. Du må ha et abonnement for å få tilgang til den nye informasjonen fra hint må du bekrefte dem, hente ut informasjonen og lagre den i slektstreet ditt.

Hvordan hente ut og lagre informasjon fra profilsidene

Når treffet er bekreftet vil pilene vises mellom kolonnene i panelet «Hent informasjon». Velg informasjonen du ønsker å hente ut til slektstreet ditt ved å klikke på pilene.

Use the arrows to copy new or more complete information to your tree

Bruk pilene for å kopiere ny eller mer grundig informasjon til slektstreet ditt (klikk for å zoome)

Når du velger hvilken informasjon som skal kopieres, vil venstre side av panelet oppdateres automatisk for å vise de nye detaljene og de gamle detaljene vises rett under (markert med rødt nedenfor). Hvis du ønsker å angre endringene, kan du når som helst klikke på angre-ikonet (som er markert med grønt nedenfor).

Reverting changes in the “Extract information” panel

Angre endringer i panelet “Hent informasjon” (klikk for å zoome)

Når du bruker panelet for “Hent informasjon”, kan du redigere opplysningene i slektstreet ditt ved å peke over raden du ønsker å endre og klikke på blyant-ikonet. Du kan gjøre endringer direkte i panelet og fortsette å lagre den hentede informasjonen til slektstreet ditt.

Editing facts in the “Extract information” panel

Redigere fakta i panelet “Hent informasjon”(klikk for å zoome)

Når du har valgt informasjonen du vil hente ut, klikker du på «Lagre til treet.» En automatisk kildehenvisning blir deretter opprettet for alle ny informasjon som lagres i slektstreet. Du vil deretter se en bekreftelsesmelding som viser en oversikt over alle fakta du har lagt til eller oppdatert i treet.

Saving extracted information to the family tree

Lagre innhentet informasjon til slektstreet (klikk for å zoome)

Success message after saving facts to the tree

Vellykket melding etter lagring av fakta til treet

Hvordan legge til en slektning fra profilsidene

For å legge til en ane eller en annen slektning på profilsidene, kan du følge de samme trinnene som tidligere for å gjennomgå og bekrefte treffet. Gå til panelet “Hent informasjon” og skroll ned til seksjonen “Nærmeste familie.” I eksempelet nedenfor ble det funnet en far til Rita. Du kan overføre all informasjonen med ett klikk ved å bruke pilen (som er markert med rødt nedenfor) eller velge “Flere detaljer” for å se alle de nye opplysningene om personen (markert med grønt nedenfor).

Adding relatives from the profile pages

Legge til slektninger fra profilsidene (klikk for å zoome)

Klikk på pilene for å kopiere informasjon og klikk på “Lagre til treet.”

Adding a new relative to the family tree

Legge en ny slektning til slektstreet (klikk for å zoome)

Oppsumering

Profilsidene gir en god mulighet til å fokusere på en bestemt ane eller slektning. De fungerer som en praktisk plattform hvor du lett kan oppdage ny informasjon om en person, vurdere den og berike slektstreet ditt. Vi håper du synes oppdateringen er en verdifull utvidelse av verktøyene dine for slektsforskning.