Han har slekt på fire kontinenter – og noen gode tips til deg!

Han har slekt på fire kontinenter – og noen gode tips til deg!
Elias Faour

Elektroingeniøren Elias Faour, som er 68 år gammel, har vært en frivillig oversetter for MyHeritage siden 2011. Han bidrar til å oversette MyHeritages programmer og løsninger til spansk, men han er opprinnelig fra landsbyen Hadeth el Joubbe i nord-Libanon.

Da borgerkrigen brøt ut, og han selv var 28 år gammel, flyttet han til Guayaquil i Ecuador. I 1976 giftet han seg med kusinen sin Cecila. De har to barn, Daniel og Monica, og tre barnebarn.

Elias familietre er smalt på farssiden. Farfaren og farmoren –  Yousef Faour og Adél Corban -har få slektninger, men morfaren og mormoren – Hanna Saab og Rosa Andery- har svært mange. Det samme gjelder for konas farslinje, Chedraoui (Chedrawi)-Sfeir.

Selv om han forlot hjemlandet, var Elias alltid omringet av en rekke onkler, tanter, fettere og kusiner i Ecuador. Morens søster og familien hennes hadde allerede flyttet til Guayaquil.

Elias og søsknene hans. Stående (fra venstre): Aimee, Antoinette, Daniel, Edith og Wadih; sittende: Zeina, Elias, hans mor Hilene, Layla og Jeanine

For å få en bedre forståelse av familien sin i Ecuador, ville Elias lage familietreet til in kones bestefar, Antonio Chedraoui (Chedrawi), som han også kjente selv.

Jeg samlet all informasjonen fra familien og ansatte en maler, som arbeider med oljemalerier, til å male et stort epletre med et landskap fra Nord-Libanon i bakgrunnen. De røde eplene viser navnene og fødselsdatoene til alle barnebarna, og på grenene står navnene på ektefeller, deres fødselsdatoer og bryllupsdager.

Elias gav bildet i gave til sin tante og sine svigerforeldre Odette og Pedro David. Svigerforeldrene hang bildet i stua, og hele familien var takknemlige for bildet og arbeidet han hadde gjort. Takknemligheten og interessen fra resten av familien gav mersmak, og gjorde at Elias fortsatte med slektsforskningen.

Elias oppdaget MyHeritage tidlig. Han registrerte seg, og startet med å lage en oversikt over sine to bestefedre.

Det var, og er fremdeles, en utrolig spennende opplevelse. Familien min har satt spor etter seg på fire kontinenter og i et titalls land, inkludert Libanon, Ecuador, Brazil, Mexico, Sør-Afrika, Australia, USA og i en rekke andre land.

Det var ikke alltid like lett å få informasjon om alle familiemedlemmene. Jeg måtte kommunisere på fem språk: arabisk, spansk, engelsk, fransk og portugisisk. Men resultatet var verdt arbeidet. I dag har jeg 519 profiler i slektstreet, og det er 178 medlemmer på familiesiden vår.

I hvor mange land har din familie satt spor etter seg? Finn ut i ditt helt eget familekartMyHeritage.no

Den mest spennende utfordringen som Elias sier han har møtt på i slektsforskningen, er søken etter etterkommerne etter sin mormor og morfar, som han selv ikke hadde kontakt med. Familien er spredt over nesten alle verdenshjørner, og det var ingen enkel sak å finne opplysninger om dem.

Det var veldig spennende da jeg begynte å få svar på invitasjoner som jeg hadde sendt gjennom familiesiden min på MyHeritage!

Verktøyene som har hjulpet ham mest i forskningen, er SuperSearch og SmartMatches, sier Elias.

Elias’ familie: (fra venstre) sønnen Daniel, nevøen Leonardo (Leo). Elias, Daniel Jr., Bruno; Elias’ datter Monica, og svigerdatter Karin Navia.

En dag fikk Elias en e-post fra MyHeritage, som spurte om han kunne hjelpe med å oversette bloggposter og svar til hjelpesenteret fra engelsk til spansk.

Det var ingen enkel oppgave, men Elias liker utfordringer.

Det var ikke lett. Det tok mye tid og tålmodighet. Jeg ble ofte ferdig med oversettelsene i de sene nattetimer. Men det føltes veldig givende, og jeg er fremdeles veldig fornoyd npr jeg er ferdig med en oversettelse. Det er veldig givende å vite at arbeidet mitt kan hjelpe andre. Jeg liker å være til hjelp, og dette prosjektet er fascinerende.

Elias har også noen gode tips til de som nettopp har satt i gang med slektsforskning:

  • Det aller viktigste er å være tålmodig og å samle dokumentasjon.
  • Spør de eldste i familien om hjelp og informasjon.
  • Oppfordre familiemedlemmer til å fylle ut sine egne profiler i slektstreet så mye som mulig.
  • Oppfordre medlemmer til å laste opp bilder på familiesiden og å dele dem med resten av familien.

Har du en historie du vil dele med oss? Send en e-post til stories@myheritage.com.