Juleselskapet = en gullgruve for slektsforskere!

Juleselskapet = en gullgruve for slektsforskere!

Familier over hele landet møtes til fest, god mat og gode historier fra tidligere tider. Hvorfor ikke bruke juleselskapet til å samle korte opptak, stemmer og fortellinger til familiens slektstre?

Nordmenn er på verdenstoppen i slektsforskning og stadig flere yngre ser verdien av å vite noe om hvem de kom fra og hvor de kom fra. Moderne dataprogrammer som MyHeritage har gjort det svært enkelt å klartlegge slekta. Og nå kan du i tillegg få tatt en DNA test som viser hvor i verden slekta kommer fra – langt tilbake i tid.

Samle stemmer fra nåtiden til framtiden
Når familien din samles til juleselskap er det kanskje mange der som kan fortelle spennende historier om sin egen barndom og ungdom – og om slekta. Nå kan du gjøre korte intervjuer med slektningene dine og lagre video og/eller lydklippet rett inn i familietreet ditt på nett. Ja, du kan også tagge opptaket med alle som blir omtalt og da blir opptaket også tilgjengelig på deres profil på slektstreet ditt. På denne måten kan du samle video, stemmer og fortellinger for framtiden slik at dine egne barn og barnebarn kan høre familiemedlemmer fortelle lenge etter at de har gått bort.

MyHeritage app

Bruk smartelefonen smart i romjula
Smarttelefonen er virkelig et smart verktøy for deg som vil finne ut mer om din families historie. Flere av slektsforskningsprogrammene, som MyHeritage, har egne apper for Android og OS. Disse kan du bruke aktivt mens du sitter sammen med eldre slektninger for å legge inn data om slekta og dokumentere gode fortellinger. Lydopptak er et spesielt godt verktøy fordi det ikke trenger noen spesiell forberedelse, folk forteller også lettere på et lydopptak enn om de skal være med på en video. Og i tillegg tar lydopptak langt mindre plass.

Du kan lese mer om denne spennende bruken av smarttelefonen din her

 

Emneord: , , ,