Som veteran-slektsforsker er kirkegårder min favoritt turistattraksjon

Som veteran-slektsforsker er kirkegårder min favoritt turistattraksjon

Når de fleste av oss planlegger en fritidsaktivitet som skal være morsom for hele familien, må jeg innrømme at kirkegårder som oftest ikke er det først å tenke på. Men det er noen fine ting med kirkegårder. De er stille, fredelige, ofte ganske vakre og en fascinerende skattekiste av historisk informasjon. Spesielt hvis dine egne forfedre er begravet der. Det er mange ting du kan lære av gravstener som du ikke kan lære noe annet sted.

Jeg har hatt det privilegium å besøke mange kirkegårder og besøke gravene til flere av mine forfedre. Men dessverre, som innvandrer og barn av innvandrere, er de fleste av mine forfedre gravlagt langt unna der jeg bor. Nå som det er så mange restriksjoner for reise på grunn av korona, er mange ikke i stand til å besøke sine kjæres gravsteder.

Hva vi kan nå, er imidlertid å besøke nettsteder der kirkegårder over hele verden er dokumentert. MyHeritage har en rekke gravsteds-samlinger fra hele verden, og noen av dem er knyttet til prosjekter som BillionGraves. Det som er flott med BillionGraves er at alle, hvor som helst kan legge verdifulle familieposter til den elektroniske samlingen. Alt du trenger å gjøre er å laste ned appen, ta bilder av hver gravstein og laste det opp.

Jeg er dypt takknemlig for muligheten til å besøke mine forfedres gravsteder. Når jeg gjør det, vil jeg gjerne dele det med andre. Jeg gjør en aktivitet av å avfotografere, ikke bare mine egne forfedres graver, men alle gravene på kirkegården. For så og laste dem opp til BillionGraves. På den måten vil folk som ikke er i stand til å besøke kirkegården fortsatt kunne «besøke» gravsteinene til sine forfedre.

Lag en utflukt utenom det vanlige

Jeg tror at å besøke en lokal kirkegård kan bli en perfekt familieutflukt i disse korona-tider. Det er utendørs, det er fredelig, det er ingen folkemengder, og du har garantert en meter sosial disteanse fra alle menneskene du besøker! Hvis dine egne forfedre er begravet der, er det en flott mulighet til å lære mer om dem og introdusere gravstedene til barna dine. Hvis ikke, kan det fortsatt være fascinerende å lære mer om lokalhistorie. Og hvis du bestemmer deg for å ta bilde av noen av steinene, ville det være en samfunnsvennlig handling. Du kan bidra med å gi etterkommere som bor langt unna verdifull informasjon om sine forfedre.

Her er noen tips til utflukten din:

  • Finn en kirkegård å besøke: Hvis du har forfedre begravd i nærheten der du bor, besøke gjerne dem. Alternativt kan du finne en annen interessant kirkegård å besøke. En som er spesielt gammel, for eksempel, eller en i ditt område som ikke er fullt dokumentert.
  • Sørg for å ta med vann, en solhatt og solkrem hvis solen skinner: De fleste kirkegårder er ikke skyggelagt, og det kan være varmt der ute!
  • Vis respekt for eventuelle begravelser: Hvis det er en pågående begravelse, vær følsom for sørgende. Du kan velge å delta i det stille, eller gå videre til et annet område for å respektere familiens privatliv.
  • Lag en skattejakt: Se etter interessante ting, som uvanlige skulpturer eller inskripsjoner, spesielt gamle steiner, interessante symboler og lignende. Hvis du er kjenner lokalhistoriske personer, hold øynene åpne for navnene deres.
  • Bidra til dokumentasjonsarbeidet du kan bli med på nettsteder som BillionGraves og bruke systemene der for å dokumentere gravsteiner på dine lokale kirkegårder. Som nevnt ovenfor er dette en fantastisk tjeneste for folk hvis forfedre er begravet der. Men sørg for å få tillatelse fra ansatt på kirkegården først, som det kan være regler mot fotografering.

Vil du finne ut hvor dine egne forfedre er begravet før du kommer i gang? Search MyHeritage’s dokumentersamling her.