«Mamma, jeg tror jeg har funnet søsteren din!»

Kommentarer

Jennisara Sumiri ikke sine egne ører da sønnen Ted fortalte henne nyheten. Han hadde nylig tatt DNA-test, og da han fikk resultatene, fant han samtidig svaret på morens slektsgåte. Se videoen nedenfor! 
Ted hadde fått et DNA-treff på MyHeritage. Han fikk et treff med en kvinne. Prosentandelen DNA de begge delte indikerte at hun var tanten hans. Kunne det være riktig?

Få timer etter var Jennisara på telefonen med kvinnen. Og det stemte. Stemmen i røret tilhørte Morgan Reynolds, Jennisaras halvsøster.

Den dagen jeg plukket opp telefonen og hørte stemmen hennes… Bare lyden av stemmen bekreftet det: vi var av samme blod! Det var som om noe falt på plass inni meg. Jeg begynte å gråte.

Morgan og Jennisaras far, Ray Edwards.
Morgans og Jennisaras far, Ray Edwards. Bilde: privat.

Fant hverandre på tross av alle odds

De to halvsøsknene hadde begge forsøkt å finne hverandre hele livet. Og om det ikke var for DNA-testen, er det store sjanser for at de aldri ville lykkes.

Morgan ble født i Seattle i 1952. Hun var datter av Ray Edward Reynolds og Leona Reynolds. Men foreldrene skilte seg da Morgan var bare ett år gammel.

Som tiåring fant Morgan ut at faren hadde en annen datter fra et tidligere forhold. Barnet ble adoptert bort, og de var ingen spor etter henne.

Jeg visste at jeg hadde en søster, men jeg visste også at jeg nok aldri kom til å se henne, forteller Morgan.

Jennisara og Morgan, endelig gjenforent.

DNA ble løsningen

Jennisara ble født i 1949 og vokste opp hos adoptivforeldre. Hun hadde alltid et ønske om å møte sin biologiske famille, men hun trodde ikke det ar mulig. Heldigvis var sønnen Ted mer optimistisk. Han laget et familietre å MyHeritage. Og han bestilte et DNA-sett.

Så snart resultatene var klare, var det ingen tvil om at Jennisara hadde funnet halvsøsteren sin.  Etter å ha snakket med hverandre på telefonen, bestemte søstrene seg for å møtes for første gang. De traff hverandre hjemme hos Jennisara i San Fransisco, og det første de gjorde var å se på bilder av sin far i gamle album.

Faren, Ray Edwards, døde for flere år siden. Det samme gjorde begge kvinnenes mødre. Men selv om de ikke kan spørre foreldrene om hva som skjedde i fortiden, er fremtiden klar for dem begge: Nå som de har funnet hverandre, skal de fortsette å holde kontakten.

Nedenfor kan du se videoen der Jennisara og Morgan forteller sin historie – og møtes for aller første gang. Vi anbefaler at du har lommetørkleet klart  🙂

«It has been an amazing journey» from MyHeritage on Vimeo.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen