Møt vårt Forskningsteam!

Kommentarer

Forskningsteamet hos MyHeritage består av talentfulle forskere innen slektsforskning, historie og journalistikk. Teamet tar dypdykk i materien, avdekker detaljer fra slektshistorier og legger til rette for familiegjenforeninger. I dette innlegget vil vi gjøre deg kjent med teamets medlemmer, som vil fortelle litt om sin bakgrunn og lidenskap for forskning.
 

Roi Mandel:

«Hver familie, uten unntak, har en spesiell slektshistorie,» sier Roi Mandel, som leder MyHeritages forskningsteam. «Enkelte ganger så er den åpenbar, alt du trenger å gjøre er å ta tak i den — andre ganger må man fordype seg i gamle album og brev, for å fjerne støvet og avdekke historien. Nyskjerrighet er nøkkelen som trengs for å avdekke den fascinerende historien i enhver familie.”

Med femten års erfaring innen journalistikk som avis- og magasinkorrespondent og stor forkjærlighet for historie og fortellinger med mennesket i fokus, er Roi ansvarlig for å finne og forske på de fantastiske historiene om MyHeritage-brukere og gjenforeninger av familier rundt om i verden. Han og hans team bruker også daglig MyHeritage sin utrolige database for å belyse historiske personligheter og hendelser. «Det er et privilegium å jobbe på et sted som gir deg sjansen til å høre så mange flotte historier om mennesker som fikk sine liv endevendt — som fant for lengst glemte slektninger etter mange års leting.”

Roi ble født i Israel, gift og har to barn. Han har en bachelorgrad både i media og historie. Roi ble en del av MyHeritage-teamet i 2015, og det tok ikke lang tid før han gjorde seg bemerket med «Real Uncle Sam»-historien, som ble publisert i the New York Times, og med intens historisk forskning på det jødiske samfunnet på Korfu i Hellas. Over de siste tre årene har han lagt grunnen for mange familiegjenforeninger for MyHeritage-brukere over hele verden.

Nitay Elboym:

“Forskning dreier seg ikke om informasjon – det handler om menneskene bak informasjonen.” Det er mottoet til vår forsker Nitay Elboym. “Jeg føler at min slektsforskning slutter en sirkel kun etter at jeg faktisk har snakket med de relevante personene, delt informasjonen som jeg har funnet om deres families historie og har lyttet til deres reaksjoner,” sier Nitay.

Med mer enn et tiår som forsker blant eliten av undersøkende journalistikk, mener Nitay at dybdeforskning handler om integrering av forskjellige deler av informasjon, som settes sammen til et fullstendig bilde. Hans omfattende erfaring med å intervjue personer gir ham svært god forståelse av de mange følsomme aspektene og fasettene som er deler av menneskehetens historie.

Nitay ble født i Israel, men har også bodd i USA og Argentina. Erfaringen med å ha levd flere år i andre land, kombinert med hans utdannelse i historie, gir ham et bredt perspektiv på hvordan forskjellige mennesker lever sine liv til forskjellige tider og på forskjellige steder.

Siden Nitay begynte å jobbe ved MyHeritage, har han sørget for vellykkede familiegjenforeninger og slektsforskningsprosjekter som har blitt publisert i media verden rundt.

Elisabeth Zetland:

Fransk-fødte Elisabeth Zetland tok sin Ph.D. (med utmerkelse) i middelalder-historie ved Paul Valéry University i Montpellier, Frankrike. Hennes banebrytende originalforskning oppsporet slektstrærne til jødiske familier som var bosatt i Firenze, Italia på 1400-tallet, og Elisabeths forskning gjorde det også mulig å dokumentere den økonomiske og sosiale historien om jødedommen i Toskana i perioden mellom 1437 og 1464.

Elisabeths forskningstalent og hennes erfaring, i tillegg til lidenskap for slektsforskning, gjorde henne til en naturlig del av forskerteamet hos MyHeritage, da hun sluttet seg til vårt selskap i 2011. I 2012 ble hun MyHeritages landsleder for fransk-talende markeder, og siden 2016 har hun vært et fulltidsmedlem av MyHeritages slektsforsknings-team.

En god dag på jobb for Elisabeth er slik: Hun får oppgitt et navn, finner nok bevis for å kunne etablere et stort slektstre ut i fra dette navnet. Underveis oppdager hun ofte fantastiske historier, slik hun nylig gjorde for vertene av Fox & Friends (et daglig morgen nyhets- og snakkeshow på den amerikanske kanalen Fox News Channel) og Good Morning Britain (et TV frokostprogram som vises på hverdager i Storbritannia).

Hun er oppslukt av slektshistorie og fullstendig viet til dette emnet. Om få uker tar hun sin amerikanske ektemann med til Moskva, for at han skal få møte sine lenge savnede søskenbarn — som Elisabeth selv har funnet, takket være MyHeritage!

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen