Søstre fant hverandre fra forskjellige kanter i verden!

Søstre fant hverandre fra forskjellige kanter i verden!

MyHeritage er Europas ledende genetiske slektsforsknings-organisasjon. Vi er også den fremste tjenesteleverandøren for DNA-treff (eng. DNA Matches) fra rundt om i verden. Det er ingen overdrivelse å si at ingen annen DNA-organisasjon ville kunnet tilrettelagt for en gjenforening som denne skildret nedenfor:

En ganske ny MyHeritage DNA Match førte til gjenforeningen av to halvsøstre som bor tusenvis av kilometre fra hverandre: Tonny (70) i Australia og Janny (80) i Holland.

Janny bor i Flevoland, Holland. Det hele begynte da hennes niese, Annemieke, en ivrig slektsforsker, ba henne ta en DNA-test. Janny visste ikke at også Tonny, som bor i Australia og selv er en slektsforsker, selv hadde tatt en DNA-test nylig.

November 2017 fikk begge søstrene en stor overraskelse da de mottok beskjed om DNA-treff. Janny ble svært overrasket da hennes niese Annemieke fortalte at hun hadde funnet halvsøsteren hennes på andre siden av verden, via en MyHeritage DNA Match.

Brikkene falt deretter fort på plass: Janny og Tonny forsto at de hadde samme far, en baker i Amsterdam som hadde hatt et forhold til de to kvinnenes mødre.

Tonny ble født i Amsterdam i 1948, få kvartaler unna Janny, og flyttet til Australia som en ung pike med sin familie. For å bedre sin økonomiske situasjon sluttet de seg til emigrasjonsbølgen ut av Europa etter andre verdenskrig.

Tonny har alltid følt at hun ikke hører helt hjemme, verken i Victoria i Australia eller i sin egen familie. Hun føler seg mer knyttet til sin hollandske opprinnelse enn hun gjør til Australia, selv om hun har bodd i Australia mesteparten av sitt livet. I sin egen familie følte hun seg alltid utstøtt, og hun lengtet alltid etter kjærlighet og godkjennelse. Da hun og Janny snakket sammen, følte hun øyeblikkelig den tilhørighet og betingelsesløse kjærligheten som hun hadde drømt om hele sitt liv.

Tonny beskriver opplevelsen med følgende ord:

Det jeg nettopp har oppdaget er helt fantastisk. Jeg HAR en varm og kjærlig familie som er søt og omsorgsfull! Vi har samme DNA, vi er av samme type, jeg kan føle det. Det er en utrolig følelse. Jeg er forbauset og overlykkelig

Det var ingenting Janny heller ville enn å klemme halvsøsteren og la henne oppleve den varme familiefølelsen og erkjennelsen hun alltid har lengtet slik etter. Janny vokskte opp i Holland med deres biologiske far (bakeren), sin mor og sine to andre søstre. Sistnevnte søstre har nylig begge gått bort. Den uventede nyheten om en ny søster som lever i Australia, rørte henne til tårer. Både av glede og lykke, mens hun ennå kjempet med det store tomromme etter de to søstrene som gikk bort.

I mars fløy Tonny fra Australia til Holland for endelig å møte sin halvsøster, Janny. Nedenfor kan du se deres følelsesladete gjenforening:

Søstrenes historie har gjort dypt inntrykk hos mennesker i Holland og ellers i verden. Den har også blitt dekket på TV i Holland. Janne og Tonny har forlenget sin nyvunne gjenforening i flere uker, slik at de får bedre anledning til å bli kjent med hverandre. Og det nettopp i deres felles opprinnelsesby Amsterdam. Janny har hatt utrolig glede over å kunne være vert for sin «nye» søster og har ønsket henne velkommen inn i sitt hjem og hjerte.

Siden MyHeritage DNAs lansering i november 2016, har MyHeritage hjulpet mennesker verden rundt til å gjenforenes med sine slektninger. Slik hjelper vi til å endre livene til tusener ved hjelp av genetisk slektsforskning.

Klikk stories.myheritage.com for flere hjertevarmende gjenforeninger.