Åtte internasjonale fotball-legender får kunnskap om sine røtter

Åtte internasjonale fotball-legender får kunnskap om sine røtter

I forkant av sommerens turnering har MyHeritage møtt åtte internasjonale fotball-legender for å hjelpe dem til å få kunnskap om sine røtter. Vi fant ut av deres etniske tilhørighet ved hjelp av DNA-tester og hjalp hver enkelt til å lære mer om sin slektshistorie. Vi ønsket å finne ut om det ikke bare er snakk om internasjonale rivaliseringer, men at det er mer som forener oss enn som skiller oss.

Spillerne vi møtte i London representerer noen av de sterkeste nasjonale fotballagene fra rundt om i verden: Gilberto Silva (Brasil), John Barnes (England), Lothar Matthäus (Tyskland), Clarence Seedorf (Holland), Hernán Crespo (Argentina), Robert Pirès (Frankrike), Gianluca Zambrotta (Italia) og Luis García (Spania). I London filosoferte spillerne om sine opphav, sine karrierer, og hva det har betydd for hver av dem å spille for sine respektive nasjonallag.

Møtet ble straks mer personlig da spillerne fikk sine MyHeritage DNA-resultater. Vi opplyste om etnisitetsresultatene for hver av spillerne, ga dem informasjon om deres DNA-treff, og delte også slektshistorie-forskning med historiske dokumenter og bilder av deres aner.

Her kan du tjuvtitte og lytte på samtalen deres, under ledelse av den kjente sportspresentatøren Kelly Cates.

Du kan lære mer om spillerne, deres overraskende etnisitetsresultater og fantastiske oppdagelser fra deres slektshistorier på den spesielle Football DNA nettsiden vi publiserte i dag, for å dele prosjektet med dere. Der vil du kunne se hele dokumentaren, klipp som ble tatt bak kulissene, og personlige videoer med hver enkelt av spillerne.