AllenH

MyHeritage DNA avslørte krigshemmeligheter

Kommentarer

Allen Henderson fra Sør-Carolina tok en MyHeritage DNA test for å få vite mer om sine røtter og lære mer om sin etniske bakgrunn. Han hadde aldri trodd at han skulle finne en bror i Frankrike – som han ikke ante eksistensen av! MyHeritages solide og globale database gjør oppdagelser som denne mulige. I går delte Allen sin livsendrende historie på Fox and Friends.

Se Allen fortelle sin historie på Fox and Friends:

Fransk kjærlighetshistorie

Under andre verdenskrig var Allens far en amerikansk soldat stasjonert i Normandie, Frankrike hvor han forelsket seg i en fransk kvinne som het Irene (Andres mor). De planla å gifte seg og etablere seg i USA, men Irene bestemte seg for at hun ikke kunne dra fra sin familie. Irenes bror (Andres onkel) var i den franske motstandsstyrken. Han ble fanget og sendt til sin død i Buchenwald. Etter at Irenes bror ble drept, var hennes mor trøstesløs. Irene ble boende i Frankrike slik at hennes mor slapp å føle at hun mistet enda et barn.

Irene holdt graviditeten skjult for Allens far. Men på sitt dødsleie avslørte Irene at han var hennes livs kjærlighet.

Fra Fox and Friends: Irene, Andres mor
Irene, Andres mor

Tilbake i USA

Allens far vendte tilbake til USA etter krigen. Der skapte han seg en ny tilværelse og giftet seg med Allens mor. Han døde for noen år siden, uten å vite at han hadde en sønn i Frankrike.

Etter å ha sett resultatene av en MyHeritage DNA-test på Fox and Friends, ble Allen inspirert til selv å ta en MyHeritage-test for å få vite mer om sitt etniske opphav og sine røtter. Kort etter at han mottok sine DNA-resultater, fikk Allen en email via MyHeritage. Denne var fra Andres kone, som kunne fortelle at han hadde en halv-bror i Frankrike!

Det hele var svært uvirkelig for jeg hadde virkelig ingen anelse. Jeg tenkte gjennom hvordan det eventuelt kunne ha seg at jeg hadde en halv-bror i Frankrike. Så kom jeg på at min far deltok i landgangen på Omaha Beach og slåss i Normandie under andre verdenskrig. Han var der fra juni i 1944 til november i 1945. Dermed skjønte jeg at det faktisk kunne være mulig.

Fra Fox and Friends: Allen og Andres far
Allen og Andre sin far

Ukjent sønn i Frankrike

Andre vokste opp uten å vite noenting om sin familie. Alt han visste var at faren var en amerikansk soldat. Han har gjennom hele sitt liv lett gjennom historiske dokumenter i håp om å finne enhver informasjon som kunne oppdrives og som kunne fortelle ham mer om faren.

Han så seg ofte i speilet og undret for seg selv, “Hvem ligner jeg på? Hvor kommer jeg fra?”

Nå har han fått svar på disse spørsmålene.

Familielikheter

I deres tidligste Facetime-samtaler var Andre og Allen sjokkerte over sine oppsiktsvekkende fysiske likheter.

Fox and Friends
Allen (til venstre) og Andre ligner hverandre svært

I tillegg til at de eier nesten identiske katter, og at de begge foretrekker samme typer skjorter og gensere – har de til og med levd nokså like liv. Som Allen har Andre jobbet som en deltids evangelisk prest, noe som er bemerkelsesverdig, ettersom den evangeligske trosretningen i Frankrike er svært liten i forhold til i USA.

Følelsesladet første møte

For noen få uker siden reiste Allen til Nancy i Frankrike, for å treffe Andre og hans familie for første gang.

Fox and Friends: Andre og Allen møtes for første gang
Andre og Allen møtes for første gang

De to halvbrødrene benyttet tiden til å bli kjent med hverandre; de utvekslet familiehistorier og tittet på gamle bilder.

Fox and Friends Features: Allen (til høyre) viser Andre bilder av deres far og storfamilien

Allen (til høyre) viser Andre bilder av deres far og storfamilien“Dette har vært en livsendrende opplevelse for oss begge”, sa Allen

De er begge ekstremt takknemlige for at MyHeritage DNA har hjulpet dem med å finne hverandre. Allen er glad for å kunne ønske Andre og hans barn velkomne som en del av den større Henderson-familien. Andre er lykkelig for å ha funnet sin biologiske familie, som han har lett etter gjennom hele sitt liv.

Har du selv tatt en MyHeritage DNA-test? Besøk Myheritage.no/dna og bestill din DNA-test idag, slik at du kan finne nye, kanskje ukjente, slektninger.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen