Dr. Phil finner sitt sanne jeg med MyHeritage DNA

Dr. Phil finner sitt sanne jeg med MyHeritage DNA

Dr. Phil tar MyHeritage DNA-test

Dr. Phil benytter som kjent TV-ens innflytelse til å fortelle interessante og følelsesladete historier.
For noen få uker siden tok dr. Phil selv en MyHeritage DNA-test for å få vite mer om sitt opphav og sin etniske tilhørighet. MyHeritages Matching-teknologi ble iverksatt, med utgangspunkt i et begrenset slektstre. Vi klarte å grave frem noen utrolige historiske dokumenter og historier om hans forfedre. MyHeritage-venn, Yvette Corporon, informerte ham nylig om MyHeritage DNA-resultatene på direkten.

Se MyHeritage DNA-offentliggjøringen:

Phillip McGraw ble født i Vinita, Oklahoma, til foreldrene Joseph J. McGraw, Jr. og Anne Geraldine “Jerry” (født Stevens). Phil vokste opp med to eldre søstre og en yngre søster. Familien flyttet i nærheten av oljefelt i nordlige Texas, hvor faren var en utstyrsleverandør. Senere skulle familien ofte befinne seg på flyttefot, slik at hans far kunne oppfylle sitt livslange mål om å bli psykolog.

Etnisk opphav

Dr. Phil oppdaget at han har overveldende irsk, skotsk og walisisk opphav. Disse utgjør 64,3 prosent av hans totale etniske tilhørighet. Hans øvrige etniske tilhørigheter er engelsk og iberisk.

Dr. Phils etnisitet-beregninger

 

DNA Matcher

Dr. Phil fikk matcher med 20 000 MyHeritage-brukere fra 64 forskjellige land. De fleste av disse er fra USA, men endel er fra Europa og – mer interessant – noen er fra Sentral- og Sør Amerika – og til og med fra Asia.

Historiske dokumenter

Dr. Phils irske bakgrunn kan ses i registreringen av hans oldefar John McGraw i den amerikanske folketellingen av 1900. John ble født i Irland i 1847. Hans foreldre, Phils tippoldeforeldre, var også født i Irland. Familien innvandret til USA i 1878.

Amerikansk føderal folketelling av 1900 — John McGraw

Amerikansk føderal folketelling av 1900 — John McGraw (klikk for å forstørre)

I et dokument fra den amerikanske folketellingen fra 1910 står Joseph Philips McGraw, dr. Phils bestefar, oppført som vognfører i en matbutikk.

1910 United States Federal Census — Joe P McGraw

1910 føderal folketelling, USA — Joe P McGraw

Da han var 33 år gammel, ble Joseph innkalt til militærtjeneste i Første verdenskrig. Hans inkallelseskort, vist nedenfor, inneholder noen fascinerende detaljer om hans liv, for eksempel hans arbeidssted og hans næreste familiemedlem, kona Susan. Kortet beskriver også hans fysiske utseende. Han var middels høy, kraftig bygd, med grå øyne og brunt hår.

Yvette ga dr. Phil det innrammede innkallelses-kortet som et minne om hans families tjeneste for Amerika. Dr. Phil ble rørt over å motta denne spesielle delen av sin arv.

Joseph McGraws innkallelses-kort til Første verdenskrig:

Innkallelseskortet til Første verdenskrig, USA, 1917–1918 — Joe Phillip McGraw

Innkallelseskortet til Første verdenskrig, USA, 1917–1918 — Joe Phillip McGraw

Vi fant til og med ut at dr. Phil er en fjern slektning av nylig avdøde George H. W. Bush, den 41ste amerikanske president.

dr. Phil er en fjern slektning av nylig avdøde George H. W. Bush

dr. Phil er en fjern slektning av nylig avdøde George H. W. Bush

Dr. Phil ble overrasket over etnisitet-beregningene sine og de uvurderlige oppdagelsene han gjorde om sin familie. Ved å lære mer om sine røtter har han blitt mer inspirert og knyttet til sine forfedre enn han trodde var mulig.

Har du selv gjort noen spennede oppdagelser om din familiehistorie? Fortell oss gjerne om dette i kommentar-feltet nedenfor!