Steve Harvey

Steve Harvey Show

Kommentarer

MyHeritage DNA har nettopp hjulpet Steve Harveys personlige stylist, Will Phoenix, med å finne sine røtter på direkten. Will har alltid ønsket å vite mer om sitt opphav, spesielt hvor hans uvanlige etternavn, Phoenix, kommer fra. Han har alltid vært svært glad i etternavnet sitt, Phoenix ifølge gresk mytologi er en fugl med langt liv som gjenoppstår fra aske og får nytt liv. Men hvor stammer Wills navn fra?

Se Wills spennende DNA-oppdagelse på denne videoen (på engelsk):

Etnisitet-beregninger

Wills etnisitet-beregninger viser sterkt vest-afrikansk opphav, på 62.7 prosent.

 

Familien hans stammer fra Savannah, Chatham County, Georgia, USA. Byen Savannah ble den britiske koloniens hovedstad i provinsen Georgia og senere den første delstatshovedstaden i Georgia. Den største slave-auksjonen i USA fant sted i Savannah, Georgia i 1859.

Ris- og bomull-plantasjer ble etterhvert etablert i Georgia Lowcountry og etterspørselen for slave-arbeidere steg. Ris ble et mer og mer lønnsomt eksportprodukt på Georgia-kysten. Dette fikk kjøpmenn i Savannah til å importere afrikanere fra ris- og korn-kysten av Vest-Afrika, fra den Senegambiske regionen til Sierra Leone. Mellom 1784 og 1798 utgjorde vest-afrikanske slaver 78 prosent av slavene som ble importert til Savannah.

Historiske dokumenter

Wills oldefar på farssiden, Nero Phoenix, ble født ca. i 1860 og døde i 1912. Han var gift med Martha Roberts.

Nero og hans familie er registrert i den amerikanske folketellingen av 1910. Der står det at Nero jobbet for the Guano Mill-selskapet. Guanos er ekskrementer fra sjøfugler og flaggermus, brukt som gjødsel. Selskapet importerte disse ekskrementene fra Phoenix-øyene i den sørlige delen av Stillehavet.

1910 USA føderal folketelling på MyHeritage SuperSearch™

Det var antagelig da han ble en fri mann at Nero valgte å ta Phoenix som etternavn, på grunn av dets mytologiske opprinnelse. Å gjenoppstå fra asken. Friheten ga Nero og hans familie muligheten til en ny start og til et nytt liv uten slaveriets åk. Kanskje ble Nero kjent med navnet og symbolikken på sin arbeidsplass.

Vi fant Wills farfar, Edward Phoenix’ militære innkallingsregistrering under Første verdenskrig:

MyHeritage SuperSearch™ dokument fra United States World War I Draft Registrations, 1917–191815. juli 1918 ble han beordret til å melde seg for det lokale vervingskontoret for militærtjeneste i Camp Gordon.

 

Camp Gordon Atlanta, circa 1917

På Wills morsside fant vi hans oldefar, George William i folketellingen fra 1920. Han jobbet på en gravlund, var gift med Bertha og hadde to barn: Wills bestefar William og hans ti måneder gamle søster Catheline.

1920 USA føderal folketelling på MyHeritage SuperSearch™Ifølge den amerikanske 1930 folketellingen hadde George og Bertha flere barn, med et åtte-års gap mellom William og Joseph. Catheline står ikke lenger registrert og har antagelig gått bort.

Her er en kopi av Wills bestefar, David Williams’, Andre verdenskrig registreringskort:

Andre verdenskrig registreringskort, 1940–1942 i MyHeritage SuperSearch™

Will var overrasket over å få vite mer om sin familie-historie og dypt rørt over å finne ut at han kommer fra en rekke sterke, stolte forfedre. Det å få se dokumenter fra sine forfedres liv for aller første gang har gjort dypt inntrykk på ham.

Få flere opplysninger om din egen slekts historie ved hjelp av MyHeritage DNA.

 

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen