MyHeritage har gjennomført digitaliseringen av alle israelske kirkegårder

Kommentarer

Vi er veldig glade for å kunngjøre at etter fem år med dedikert innsats har vi fullført vårt ambisiøse mål om digitalisering av hver kirkegård i Israel. Det er nå det første landet i verden å ha nesten alle dens gravsteiner bevart og søkbar på nett, med bilder, steder og fullt transkriberte dokumenter. Vi har lagt opp alt dette innholdet gratis!

Bakgrunn

Tilbake i februar 2014 klarte vi å samarbeide med BillionGraves å lansere et globalt crowdsourcing-initiativ for å bevare verdens kirkegårder digitalt. Det er viktig å digitalisere kirkegårder, ved å fotografere gravstenene og transkribere dem på grunn av den sentrale rollen som gravstener spiller i slektshistorie. De gir viktig informasjon som en persons navn, navn på nære slektninger og fødselsdato og dødsdato. Noen ganger beskriver de selv den avdøde karakter og personlighet. De fleste av verdens kirkegårder har aldri blitt systematisk dokumentert eller gjort tilgjengelig på nettet; MyHeritage og BillionGraves forsøkte å endre dette.

Alder og eksponering for elementene fører til at gravstenene falmer, noe som gjør dem uleterlige. Det blir vanskeligere og noen ganger umulig å lese dem og vite hvem som er begravet der. Dette legger til at prosjektets haster er nødvendig. Selv som gravstener fortsetter å visne bort, kan vi sikre at fotsporene til våre forfedre ikke gjør det.

Vår generasjon er velsignet med de nødvendige verktøyene som er tilgjengelige, og det er derfor opp til oss å bevare denne verdifulle informasjonen. BillionGraves er et unikt program, tilgjengelig for både iOS og Android, som lar brukerne bidra frivillig og fotografere gravstener. Fotografier transkriberes deretter av flere frivillige på BillionGraves nettsider, som resulterer i søkbare digitale data. Foruten å være veldig enkelt å bruke, tar BillionGraves automatisk de nøyaktige GPS koordinatene til hver gravstein når de fotograferes. Dette gjør det mulig for andre å finne, besøke eller re-fotografere en gravsten av interesse og redusere duplisering ved å la frivillige fokusere på deler av kirkegårder som ikke har blitt håndtert før.

MyHeritage-ansatte sparket opp arbeidet først å digitalisere Segula gravplass, en av de eldste gravplassene i Israel. På en dag tok vi 73.000 bilder, for å indeksere dem kort tid etterpå. Noen måneder senere tok vi venner og slektsorganisasjoner sammen med våre ansatte til digitize Holon gravplass, den største gravplassen i Israel, med over 200.000 graver. Det var en av de største hendelsene i sitt slag som var organisert – i verden!

Ved lanseringen forklarte MyHeritage grunnlegger og administrerende direktør Gilad Japhet betydningen av dette arbeidet:

Prosjekt overblikk

Gjennom vårt globale initiativ med BillionGraves har MyHeritage sendt 33 400 nye frivillige til BillionGraves. Disse brukerne har tatt 3,5 millioner fotografier og bidratt med 3,2 millioner transkripsjoner.

I Israel spesielt, fant vi det nødvendig å rekruttere heltidsansatte for å fullføre arbeidet. Vi hyret 5-6 heltidsfotografer og flere dusin transkribenter, og har investert mer enn en million dollar på dette viktige og tidsfølsomme prosjektet. Tilsammen vi fotograferte 638 kirkegårder over hele Israel. 2,1 millioner bilder ble tatt av 1,5 millioner gravstener, noe som resulterte i omtrent 1,4 bilder tatt per grav. Denne typen prosjekt er aldri 100% fullstendig fordi det er stadig nye begravelser, og vi må utvikle en strategi for å håndtere dem i fremtiden.

Merkbare gravstener

Under vårt oppdrag var vi beæret med å digitalisere fotografier av mange bemerkelsesverdige personer som hadde en enorm innvirkning på historiske hendelser. Her er bare to eksempler.

David Ben-Gurion (1886-1973) var en av de grunnleggende grunnleggerne av staten Israel og dens første statsminister.

Israelsk sanger, sangskriver og komponist Naomi Shemer (1930-2004)ble kjent som “First Lady of Israeli Song.”

Slik får du tilgang til gravsten-dokumentene

På SuperSearch, har vi laget en kolleksjon av millioner av indekserte gravsten-dokumenter, som sørger for bevaring av denne vitale informasjonen. Databasen er tilgjengelig for slektshistorikere og slektsforskere og kan søkes online gratis. De samme dataene er også tilgjengelig på BillionGraves.com gratis.

Bli med på vårt initiativ!

Bevaring av kirkegårder er et betydelig prosjekt, som vi er forpliktet til å gjennomføre verden over. Vi inviterer deg til bli med på vårt initativ ved å hjelpe oss med å digitalisere kirkegården i verden. Du kan hjelpe ved å fotografere gravstener i ditt område og transkribere bildene dine eller de som er tatt av andre frivillige. Vi oppfordrer MyHeritage-brukere til å bidra til fremtiden for slektshistorieforskning og for å bevare sin egen familiearv, så vel som legatene til andre.

Ved å bruke den gratis BillionGraves mobilapplikasjonen, kan alle ta bilder og dokumentere gravestoner. Alle grafikkbilder blir transkribert av frivillige ved hjelp av BillionGraves-appen eller nettstedet, og postene blir deretter lagt til MyHeritage SuperSearch og BillionGraves – der de blir gjort tilgjengelig for brukere gratis. MyHeritage Record Matching-teknologi informerer automatisk brukere på MyHeritage og Geni når en gravsten er lagt til for en av sine forfedre.

Konklusjon

Å fullføre prosjektet med digitalisering av alle Israels gravplasser er en milepæl som er verdig en feiring og en hyllest til vår forpliktelse til å bevare verdifull familiehistorieinformasjon for fremtidige generasjoner. Vi håper at denne innsatsen vil hjelpe medlemmer av det globale slektsforskningsfellesskapet å oppdage deres slektshistorie og den endelige hvilestedet til sine forfedre.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen