Kjente franske kokker lærer fantastiske ting om sine familiehistorier!

Kjente franske kokker lærer fantastiske ting om sine familiehistorier!

Mat er en viktig del av vår arv. Nesten alle vokser opp med å spise kulturmat og for mange av oss blir det en integrert del av hvem vi er. På et samfunnsnivå går tradisjonell mat fra en generasjon til den neste, noe som gjør den til en integrert del av kulturen.

Vi har nylig invitert 6 av de beste konditoriene og sjokoladehandlerne i Frankrike for å utforske hvordan deres røtter har påvirket deres kulinariske kreasjoner. Angelo Musa (Plaza Athénée, Paris), Nicolas Bacheyre (Un Dimanche à Paris), Patrick Roger, Carl Marletti, Nicolas Cloiseau (La Maison du Chocolat) og Laurent Duchêne påbegynte en spennende reise med MyHeritage for å oppdage deres opprinnelse. De ble ledsaget av mat journalist Vincent Ferniot og blogger Sharon Heinrich av Paris Chez Sharon.

Disse kokkene er på toppen av sine respektive felt, og skaper retter som frykter og inspirerer. Men hvor stammer deres kreativitet fra? Det er mulig at noen av de kreative inspirasjonene til deres mesterverk kommer fra deres røtter? Det er det vi satt ut for å oppdage. Gjennom MyHeritage DNA lærte kokker fascinerende ny informasjon om deres opprinnelse, samt deres unike etniske mikser.

Lær mer om kokker og deres og deres fantastiske familiehistoriefunn på den spesielle Gourmet Origins-siden og i denne videoen:

Les videre for å lære mer om kokker, deres etniske sammenbrudd og deres familiehistoriefunn.

Angelo Musa

Valgt frem på World Pastry Champion 2003 og 2007 Meilleur Ouvrier de France (Beste Håndverkeren i Frankrike), har Angelo Musa tjent som Sjefskokk for bakverk på den berømte Hôtel Plaza Athénée i Paris siden 2016.

Hans etniske opprinnelse er konsentrert hovedsakelig i Europa: Sør-Europa (39,7% italiensk og 21,6% gresk), Nord-og Vest-Europa (12,6% engelsk og 9,2% skandinavisk), Øst-Europa (8,7%) og Midtøsten (8,2%) .

Angelo er italiensk på sin fars side og fransk på sin mors side, med opprinnelse i Lorraine-regionen i nordøst-Frankrike. Hans forfedre kommer fra en liten landsby i østlige Italia, kalt Locorotondo. Angelo oppdaget at hans forfedre var paretari, og bygget de tørre steinmuren som skapte grenser for jordbruksmark. Å vite hvordan man legger tørre steiner på riktig måte, var en kunst, som nylig er lagt til UNESCOs immaterielle kulturarv av menneskeheten.

Et dokument som forplikter ekteskapet mellom Angelos oldefar, Giuseppe Petrelli, kvalifisert som paretaro, og datteren til Ignazio Rosé, paretaro, i 1863.

Et dokument som forplikter ekteskapet mellom Angelos oldefar, Giuseppe Petrelli, kvalifisert som paretaro, og datteren til Ignazio Rosé, paretaro, i 1863.

Disse veggene var så viktige for lokale borgere at paretaroen ikke bare var godt betalt, men ble ofte tilbudt gaver av vin, ferskt brød og ost.

På sin mors side lærte Angelo om en forfedre i Nancy som var en melkemann og en som var en coquetier. En coquetier var en reisehandler som samlet opp ferske råvarer (inkludert egg) fra gårder for å selge dem på markedet. Hans forfedre jobbet med de essensielle ingrediensene for konditorivarer!

Nicolas Bacheyre

Kåret «Most Promising Pastry Chef» i 2016, er Toulouse-innfødte Nicolas Bacheyre en konditor på Un Dimanche à Paris, en restaurant, te-rom og boutique som ligger i Saint-Germain-des-Prés.

Nicolas lærte at hans etniske opprinnelse er utelukkende europeisk: Sør-Europa (72,2% iberisk), Nord-og Vest-Europa (19,6%) og Øst-Europa (8,2%).


Nicolas hadde mange spørsmål om hans etternavn. Etter noen undersøkelser oppdaget han at navnet Bacheyre er bemerkelsesverdig sjeldent. Bare 3 personer siden år 1950 er født med navnet, og de er hele hans familie – sin far, søster og han selv! Nicolas mistenkte at navnet var unikt kan ha vært på grunn av utenlandsk opprinnelse.

Vårt forskningsteam søkte tilbake 5 generasjoner for å finne en direkte forfader, Joseph Vaissière, en innfødt av Haute-Garonne, en bonde som bosatte seg i Ariège i sørvestlige Frankrike. Hans sønn, Jean, var den første mannen i familien som ble født med navnet Bacheyre. Den sterke aksentet i Ariège-regionen kan være årsaken til skiftet fra etternavnet Vaissière til Bacheyre.

Huset hvor Nicolas ‘oldefarfar Jean Bacheyre ble født i 1855 i Daumazan, Ariège. Foreldrene hans var bønder som bodde i et hus i landsbyen.

Huset hvor Nicolas ‘oldefarfar Jean Bacheyre ble født i 1855 i Daumazan, Ariège. Foreldrene hans var bønder som bodde i et hus i landsbyen.

Patrick Roger

Skulptøren og chocolatier Patrick Roger er en bakersønn som lagde sin første sjokolade på foreldrenes kjøkkenbord. Siden da har hans strålende kreasjoner fått ham tittelen Meilleur Ouvrier de France i 2000 og Chevalier (Knight) av Legion of Honor i 2018.

Patrick Roger oppdager sin familiehistorie med Vincent Ferniot.

Patrick Roger oppdager sin familiehistorie med Vincent Ferniot.

Patricks etniske opprinnelse er europeisk: Nord-og Vest-Europa (44,3% vest og nord-europeisk, 8,2% irsk, skotsk og walisisk), Sør-Europa (26,6% iberisk og 4,8% gresk) og Øst-Europa (16,1% Balkan).


Vi var nysgjerrige på å vite mer om Patrick sine forfedre og de tradisjonene som definerte deres liv. Vår forskning avslørte en familiehistorie som inkluderte flere bønder, arbeidere og landbruksarbeidere.

Det er en fremtredende egenskap som skiller seg ut blant sine forfedre: Flere av dem, i forskjellige grener av familien hans, betjente deres lokalsamfunn. Et godt eksempel på dette er Patricks direkte forfader (6 generasjoner) Jean-François Trécul, var borgmesteren i Choue i Loir-and-Cher i 1843.


Oppdagelsen av forfedre som arbeidet som møllere, vekket umiddelbart oppmerksomheten til Patrick, for eksempel hans forfedre (5 generasjoner), François Jacques Boulay (født 1841 i Droué i Loir-et-Cher), som var en kvalifisert møller ifølge sin sønns fødselsattest:

Carl Marletti

Carl Marletti, den tidligere konditoren til Grand Hotel Intercontinental, våget seg alene ved å åpne en butikk i 5. arrondissement i 2007. Mens han sier at han nyter luksusen av å reise og møte folk for å få ideer til nye kreasjoner, kunne vi se at hans familie er like viktig for ham. Familiens historie er veldig robust og variert.

Carls etniske opprinnelse er svært variert: Sør-Europa (28,4% gresk, 12,5% italiensk, 4,9% iberisk), Nord-Europa og Vest (27% engelsk og 17,6% irsk, skotsk og walisisk), 3,8% Ashkenazi jødisk, og 5,8% vestasiatisk.

Carl visste at hans morfar var en konditor og baker, men han var overrasket over å oppdage at det var en annen baker blant sine forfedre. Hans italienske bestefar, Alfonso Carletti, var også baker i La Spezia på 1900-tallet.

Alfonso Marletti ble beskrevet som fornaio(baker) på sin sønn Loris fødselsattest i 1905.

Alfonso Marletti ble beskrevet som fornaio(baker) på sin sønn Loris fødselsattest i 1905.

Alfonso og hans familie forlot Italia for Frankrike i slutten av 1920-tallet. Han ble husmaler for å støtte sin familie og integrere seg i sitt nye land.

Nicolas Cloiseau

Nicolas Cloiseau er kokk på den berømte La Maison du Chocolat. Som en kjent chocolatier ble han kåret til Beste Håndverker i Frankrike i 2007. Han utmerker seg ved å smelte tradisjonelle desserter og moderne innovasjon.

Nicolas har hovedsakelig europeisk opprinnelse: Nord-og Vest-Europa (43,4% irsk, skotsk og walisisk, 15,7% vest og nord-europeisk og 14,8% engelsk), fra Sør-Europa (18,1% iberisk og 6,5% italiensk) og 1,5% Ashkenazi Jødisk.

Nicolas er kjent for å kombinere tradisjonell fransk sjokoladeproduksjon mens du introduserer nye innovasjoner. Vi oppdaget at mange av Nicolas ‘forfedre (fra Burgund og Bretagne) også arbeidet i tradisjonelle handler, hvorav noen ikke lenger eksisterer. Hans forfedre Pierre Cloisel (født i Arthel i Nièvre-regionen i 1799) var en bassecourier og oppdro små dyr. En annen forfedre, Marie Hyacinthe Le Masson (født 1825 i Côtes-d’Armor), var en spinner og hennes far var en salmaker.

Ekteskapsattest fra 1852 av Marie Hyacinthe Le Masson, en spinstress, hvis far, François Le Masson, var en salmaker.

Ekteskapsattest fra 1852 av Marie Hyacinthe Le Masson, en spinstress, hvis far, François Le Masson, var en salmaker.

Laurent Duchêne

Laurent Duchênes håndverk har vunnet ham mange anerkjente premier, inkludert Meilleur Ouvrier de France i 1993. Han åpnet sin første butikk i 13. arrondissement i Paris i 2001.

I tillegg til sin europeiske opprinnelse, Nord og Vest-Europa (32,5% vest og nord-europa og 24,4% engelsk) og Sør-Europa (34,6% iberisk og 2,6% italiensk) var han overrasket over å oppdage at han er 2,5% Ashkenazi jødisk og 3,4 % Midtøsten.

Han var overrasket over å høre at han hadde en mormor som hadde etternavnet; Laurent:

Fødselsattestet til sin mormor, Françoise Adèle Laurent, født 23. juni 1835, i Sennely, Loiret.

Fødselsattestet til sin mormor, Françoise Adèle Laurent, født 23. juni 1835, i Sennely, Loiret.

Laurent anerkjente sin enorme entreprenørånd i historien om sin direkte forfader (5 generasjoner), Théodore Foulon. På bryllupstidspunktet var Théodore 24 år gammel og var en vevner. Ved fødselen av datteren sin i 1824 var han bonde. Ved ekteskapet til datteren sin i 1843 ble han erklært som eier. Hans biografi representerer en vellykket sosial utvikling av utholdenhet og hardt arbeid.

Sammendrag

Vi var glade for å få muligheten til å presentere hver av disse kjente kokkene med sin unike familiehistorie. Det var utrolig å se på deres reaksjoner da de hørte familiehistoriene og så sine DNA-resultater. Hvis familiens fortid ikke har gitt dem inspirasjon til dette punktet, håper vi at det vil inspirere dem fremover når de fortsetter å skape deres utrolige (og smakfulle!) Kunstverk.

For å lære mer om familiens historier om disse kokker, avslør deres etniske opprinnelse, og se dem reagere på funnene som er gjort, besøk Gourmet Origins.