Familie-mysterium løst med MyHeritage DNA

Familie-mysterium løst med MyHeritage DNA

Sandra Poli er født i Colombia og vokste opp i sin adoptiv-familie. Som voksen flyttet hun til Miami, Florida. Hennes liv ble fullstendig endret da hun fant en  halv-søster, ved hjelp av MyHeritage DNA.

Sandra ble født av en enslig mor i 1975. Hun ble plassert hos en adoptiv-familie da hun var svært ung. Da hun var ni år gammel, fortalte foreldrene henne at hun var adoptert. 

Sandra Poli

Sandra Poli som barn.

Søken

Denne informasjonen betydde ikke så mye for henne den gangen. Men som tenåring ble hun etter hvert interessert i å lære mer om sine røtter. Skolekameratene diskuterte genetiske sykdommer, og hun ble klar over at hun ikke visste noe om sin familie eller medisinske bakgrunn. Hun begynte å stille spørsmål og grave dypere.

Sandra fant ut at adoptiv-moren ikke hadde kunnet få barn, og at foreldrene – til tross for at faren nølte i utgangspunktet – bestemte seg for å adoptere. Sandra begynte med farens hjelp og støtte å søke etter sitt biologiske opphav, men ingen av adoptiv-foreldrene hennes kunne bidra med nyttig informasjon. I årevis forsøkte Sandra, uten hell, å finne ut mer om sin biologiske familie.

Som ung kvinne jobbet Sandra som journalist i Colombia mens hun fortsatte å søke. Hun deltok på TV-show og skrev til aviser i forsøk på å finne ledetråder. Hver ledetråd brakte nytt håp, men hun kom ingen vei.

Sandra Poli on right

Sandra Poli (til høyre) med sin medarbeider.

Sandras amerikanske ektemann, Michael, oppfordret henne til i det minste å ta en DNA-test for å finne ut mer om sitt etniske opphav. Hun forventet ikke å få noen DNA-matcher, etter som hun gikk utifra at få colombianere hadde testet seg.

DNA-resultatene

Da DNA-resultatene hennes kom i juni 2018 ble hun overrasket over å oppdage en tremenning-match. Hun kontaktet DNA-matchen via MyHeritage, og fikk vite at matchen også hadde røtter i hennes fødeland — Colombia. Sammen etablerte de to et slektstre og fant ut hvordan deres biologiske foreldre var i slekt. Dette førte til at Sandra gjorde en kjempeoppdagelse da hun fant fire halv-søstre på sin fars side!

Siden dengang har Sandra fått kontakt med halv-søsteren Soraya Halaby som bor i Paris. Sistnevnte flyttet opprinnelig til Frankrike for å gjøre seg ferdig med sin mastergrad i samfunnsvitenskap ved Sorbonne, hvor hun nå jobber for en doktorgrad i sosiologi. Sandra og Soraya møttes for første gang i Colombia for noen få måneder siden, og Sandra inviterte deretter Soraya til sitt hjem i Miami.

Sandra embraces her sister

Sandra klemmer halv-søsteren, Soraya.

Sandra er overlykkelig over å ha funnet biologiske familie-medlemmer og håper fortsatt å gjenforenes med flere halv-søsken. «Jeg vil gjerne hjelpe flere mennesker i Colombia og fortelle dem at MyHeritage virkelig fungerer og hvordan mitt mysterium ble løst på en så fantastisk måte gjennom dem!»