Vinn en sjanse til å få løst familie-mysteriet ditt!

Vinn en sjanse til å få løst familie-mysteriet ditt!

Har du et familie-mysterium som du brenner etter å få løst? Kanskje du har funnet en krigs-medalje i en gammel boks som du ikke vet hvem som eide, eller en mystisk medaljong med initialer som du ikke gjenkjenner? Du har kanskje flere forskjellige mysterier i familien – og vi er interesserte i å høre om disse!

Vi vil gjerne hjelpe deg med å finne svar på gåtene. Vårt dedikerte forsknings-team hjelper utvalgte vinnere med å forske på og løse deres familie-mysterier! Send ditt mysterium til oss på stories@myheritage.com og få sjansen til å få det løst.

Flyktige familie-mysterier

Her er noen former for mysterier du kan tenkes å ha i familien din:

  • Har du for eksempel et familie-medlem som dine slektninger mistet kontakt med under en krig, og hvis etterkommere du ønsker å spore opp?
  • Vil du vite hva som skjuler seg bak en familie-legende som har blitt videreført gjennom flere generasjoner?
  • Finnes det krigsmedaljer i din families eie som du nå ønsker å finne?
  • Har du gamle, håndskrevne brev som ble sendt til eller fra noen du ikke kjenner?
  • Har din familie mistet kunstverk under en krig?
  • Sitter du på en gammel dagbok som har blitt skrevet av noen du aldri har hørt om?

Vi oppfordrer alle familier til å fortelle om sine familie-mysterier, enten lignende som nevnt ovenfor eller også om de er av et helt annen slag.

Eksempler på tidligere forskning

MyHeritage har allerede hjulpet flere familier med å løse historiske mysterier. Her er noen eksempler:

Detektiv-arbeid innen slektsforskning løser mysterium med stjålet kunstverk
I fjor foretok Den nederlandske museumsforeningen en intern sjekk av sin kunstsamling for å finne ut hvilke kunstverk som var stjålet av nazistene fra deres opprinnelige, jødiske eiere under Andre verdenskrig. De publiserte følgelig en liste med 170 kunstverk som ble funnet i denne kategorien i løpet av kontrollen.

MyHeritage foretok et veldedighets-initiativ for å lete etter levende etterkommere av de opprinnelige eierne. De er de rette arvingene til de stjålne kunstverkene. Laurie Greene er en av disse. MyHeritage-teamet ringte Laurie og overrasket henne med nyheten om at hun var kvalifisert til å kreve 133 illustrasjoner som ble stjålet fra hennes grandonkel, Mommie Schwartz som var en kjent hollandsk-jødisk kunstmaler.

Mommie Schwartz

Til venstre, et portrett av den hollandske kunstneren Mommie Schwarz av hans kone, Else Berg. Til høyre, et selvportrett av Mommie Schwartz.

KGB, Jernteppet og et ti år-gammelt familie-mysterium som endelig ble løst
Etter utallige forsøk på å finne lenge savnede familie-medlemmer som forsvant i den tidligere Sovjetunionen for 80 år siden, hadde Rani Markovich alltid antatt at han aldri ville lykkes med å gjenforenes med bestefarens forsvundne familie. Men så fikk Rani hjelp av MyHeritages direktør og grunnlegger, Gilad Japhet. Takket være sjeldne KGB-dokumenter og detektiv-arbeid også på Facebook, ble familiens ti år lange familiegåte endelig løst, kronet med en lykkelig familiegjenforening i USA.

Se deres følelsesladete gjenforening her:


En overlevelse og en fyrstikkeske
Elda Bivas Gambash hadde lett etter etterkommerne av en mann ved navn Shimon Luria i over tretti år. Shimon reddet bestefarens liv under Andre verdenskrig, ved å gi Shimon mat mens denne ble holdt fanget.

Shimon Lurie

Shimon Lurie fra de jødiske battaljonene, ca. 1917–1918.

Shimon hadde også gitt Eldas bestefar en fyrstikkeske av sølv som hennes bestefar hadde passet godt på gjennom hele sitt liv.

Shimon Lurie

En håndgravert fyrstikkeske av sølv med Shimons navn og detaljer. 

Ved hjelp av MyHeritage kunne Gambash-familien endelig vise sin takknemlighet til den generøse soldatens familie.

Familie gjenforent ved hjelp av MyHeritage DNA

Mitch Yurkovich ble adoptert bort som baby og har alltid vært nysgjerrig når det gjaldt sin biologiske familie, og han har lett etter informasjon i årevis. Hans biologiske foreldre hadde på sin side alltid håpet at Mitch ville komme hjem en dag. De hadde ingen anelse om hvor Mitch befant seg, etter som det hadde vært en lukket adopsjonsprosess. Forestill deg hans overraskelse da en DNA Match førte ham til hans biologiske foreldre. Som fortsatt holdt sammen, og som nå er gift og har fått to nye barn! Takket være MyHeritage traff Mitch sin mor, far og søsken for første gang.

Mitch Yurkovich and family

Mitch gjenforent med sin biologiske familie i New Mexico.

Med MyHeritages hjelp fikk familien til en soldat fra Første verdenskrig tilbake hans medalje

MyHeritage hjalp med å skaffe tilbake en britisk Første verdenskrigs-medalje til soldatens familie. For førti år siden ble medaljen funnet i Australia av Rob McCaw, som brukte en metalldetektor på en mark. Siden den gang har Rob forsøkt å finne medaljens rettmessige eier. Ved hjelp av MyHeritage fant Rob soldatens etterkommere og kunne endelig overrekke krigsmedaljen til dem.

Se den følelsesladete videoen nedenfor:

Vi vil høre om dine familie-mysterier!

Send oss gjerne dine uløste familie-mysterier til stories@myheritage.com for sjansen til å få ditt mysterium løst av vårt kyndige forsknings-team!

Vi gleder oss til å ta fatt på utfordringene!

Kommentarer

E-postadressen holdes privat og vises ikke.

 • Sven-Ove Fossen

  august 6, 2019

  Ønsker opplysninger vedr.Per Andersson, f: 1723, død: 1792. Gift 1761 med Seselje Sjursdatter Skår (1730-1810. Siste bosted, Fjellgården Fossen , Vadheim, Høyanger.
  Vet ikke hvor han kom fra, eller noe om hans foreldre.

 • Anne Kristin Lindberg

  august 6, 2019

  Hi. My brother and I have for several years tried to find our roots. We live in Norway but we have always been treated like we are not Norwegians. And we know that some of our family members came in to Sweden and Norway through Findland. My dna gave me 12% ancestors from Persia. We have a big family to day. But if you try to find our heritage, it’s not possible, not in church registers etc. Nothing. When I am in Israel they always take me out of passport line and order me to go in the line of Israel pasport. We don’t have proofs that we are Jewish but I wonder if there are something in our past because of a lot of history’s from the old ones in our family. We longing for proofs and we should be so happy to know

 • RHL

  august 7, 2019

  Vil gjerne vinne en sjangse til å løse familiemysteriet mitt hvis det er et mysterium noe jeg har tenkt på