13 år gammel spirende slektsforsker besøker MyHeritage

Mens de fleste vennene tilbringer sommerferien utendørs, bøyer en 13 år gammel gutt fra nord-Israel seg over slektsforskningen sin i dyp konsentrasjon.

Yehonatans lidenskap

Yehonatan Cohen ble smittet av “slektsforskningsbasillen” i forbindelse med et familiehistorie-prosjekt på skolen. Han har holdt på siden den gang. Hver uke sitter han i timesvis og forsker og jobber videre på slektstreet sitt, med ønsket om å lære mer om sine forfedre og deres liv.

I løpet av de siste par årene har Yehonatan intervjuet slektninger, samlet historier og bilder og lagt til alle funnene sine i MyHeritage-slektstreet sitt. Han har benyttet avanserte forsknings-funksjoner som Smart Matches™ og Record Matches. På denne måten har slektstreet hans vokst enormt. Han har i dag 250 personer i treet sitt, som går åtte generasjoner tilbake i tid.

Foreldrene ble overrasket over sønnens nye hobby, men oppmuntret ham til å holde på med det han likte. Moren, Dafna, observerte hvordan sønnens lidenskap for slektsforskning utviklet seg og hvor godt han likte MyHeritages plattform. På forsommeren foreslo hun for ham at han tok kontakt med selskapet. I en telefonsamtale med en representant fra MyHeritages kundebehandlings-team fortalte Yehonatan at han drømte om å få komme og besøke MyHeritages kontor en dag. Han hadde lyst til å ta en titt på det daglige arbeidet der. Han fikk ønsket sitt oppfylt. Yehonatan og foreldrene ble invitert til MyHeritage kontoret for en omvisning. MyHeritage-teamet ble rørt av hans dedikasjon og planla en liten overraskelse for Yehonatan…

Overraskelsen

Etter at han hadde ankommet kontoret og blitt vist rundt omkring i lokalet, fikk Yehonatan beskjed om at han skulle få møte MyHeritage sin grunnlegger og CEO Gilad Japhet, for råd og veiledning om slektsforskning. Han ble helt stum!

Gilad fortalte Yehonatan at han også begynte sin slektshistorie-reise i forbindelse med et skoleprosjekt da han var på samme alder. Hobbyen skulle utvikle seg til å bli så mye mer etter at Gilad grunnla MyHeritage.

Gilad spurte Yehonatan hvor hver gren av familien hans kom fra. Han ga ham ideer for hvor han kunne søke for informasjon for hver gren. Yehonatan forklarte at så langt han visste, hadde slektningene hans alltid levd i Israel. Gilad foreslo å søke etter dem i den den jødiske befolkningens første folketelling i Israel, etter oppdrag av Sir Moshe Montefiore i 1839. Og ganske riktig, fant de øyeblikkelig Yehonatans familie i folketellingen.

MyHeritage CEO Gilad Japhet hjelper Yehonatan med slektstreet hans

MyHeritage CEO Gilad Japhet hjelper Yehonatan med slektstreet hans

Gilad viste Yehonatan sitt eget slektstre og fortalte ham litt om sin personlige familiehistorie. Han delte også noen slektsforsknings-råd og tips, basert på det han gjør i dag og skulle ønske han selv hadde visst da han var på Yehonatans alder.

Hvis jeg var på din alder og visste det jeg i dag vet, er det en ting jeg ville ha forbedret: Legg til en kilde for hver opplysning som du legger til i slektsstreet ditt. Hvis du skriver hvor du hørte om det eller fant det ut, vil dette hjelpe deg til bedre å forstå forskningen din og forklare funnene.

Gilad viser Yehonatan sitt eget slektstre-solskjema

Gilad viser Yehonatan sitt eget slektstre-solskjema

Da de tok farvel, ga Gilad Yehonatan litt hjemmearbeid for resten av sommeren: Å samle hele slektens gamle bilder, skanne disse og legge dem til i slektstreet.

Gilad lovte også å følge opp.

Vi møtes i fremtiden og ser hvilke fremskritt du har gjort.

Dagen etter dette rørende besøket skrev Yehonatan et takkebrev til MyHeritage hvor han fortalte hvor mye det betydde for ham.

Jeg hadde alltid et ønske om å besøket stedet hvor alt foregår. Jeg våger til og med å drømme om å jobbe ved MyHeritage når jeg blir større. Besøket var så mye mer enn jeg hadde forventet… Dere åpnet opp en helt ny verden for meg. Det var en av de lykkeligste dagene i mitt liv. Takk.