Ei lita jente ble borte for moren sin i Auschwitz, les om etterkommerenes gjenforening

Ei lita jente ble borte for moren sin i Auschwitz, les om etterkommerenes gjenforening

For halvannet år siden, fortalte vi en helt spesiell og hjerteskjærende historie om en mor og et lite barn som ble separert i Auschwitz, for så å aldri se hverandre igjen. I ny tid fant familien tilbake til hverandre igjen, ved hjelp av en MyHeritage DNA test. Les om tidens gjenforening.

Vi er stolte over at MyHeritage fikk legge til rette for deres første personlige møte i USA, og det var en stor overraskelse for Clare sine tanter, Dena og Jean.

Se Clare overraske tantene sin i videoen nedenfor:

Denne historien har blitt omtalt i Washington Post, The New York Post, The Daily Mail, pluss mange andre medier på mange språk rundt over hele verden.

De fant hverandre tidlig i 2020, helt på starten COVID-19-pandemien. Det gjorde det umulig for familiemedlemmene å møtes. De har snakket sammen på Zoom annenhver uke etter at de fant hverandre. Men de var redd fot at det aldri ville bli en gjenforening.

Da reiserestriksjonene til USA fra Storbritannia endelig ble opphevet, benyttet Clare første anledning til å fly over for å besøke tantene sine. Hun ville gjøre gjenforeningen ekstra spesiell ved å holde turen hemmelig, og dukke uanmeldt opp på døren.

Research-teamet hos MyHeritage har vært tett involvert i historien helt siden damene kontaktet oss, for å hjelpe dem med å bekrefte det de hadde oppdaget.

For en tid siden spurte vi Dena og Jean om vi kunne få intervjue dem i hjemmet deres. Vi sa at vi skulle intervjue Clare i hennes hjem i Storbritannia, samtidig.

Overraskelsen

Kamera teamet-ankom søsterens hjem om morgen. De snakket om moren deres, og hvordan de hadde lett etter den bortkomne søsteren. I mellomtiden var Clare på vei fra flyplassen. Da Clare fikk klarsignal, banket hun på døren, gikk inn og sa: «Kan jeg bli med i dette intervjuet, vær så snill?”

Dena og Jean var begge i sjokk og kastet seg om halsen på henne. Dette hadde de ikke ventet!

Etter mange etterlengtede klemmer, gruppebilder og kaffe med hjemmelagde kaker, intervjuet teamet vårt alle tre sammen.

“Vi har kjent hverandre i nesten to år nå,» sa Dena, «Men trodde ikke denne dagen noen gang kom?”

“Dette er det mest fantastiske som har skjedd meg,» utbrøt Jean.

“Jeg kunne ønske alle kan få kjenne på den følelsen jeg har inne i meg akkurat nå, den er fantastisk. Alle bør få oppleve det,” legger Dena til.

Clare beskrev dette møtet som «et av høydepunktene i livet sitt». Jean sa at det å finne sin bortkomne familie får henne til å føle seg «mer komplett.”

Familien fikk to fine uker sammen og fikk tatt igjen tapt tid, før Clare dro hjem. Nå planlegger de sitt neste besøk, og da skal tantene fly til Storbritannia.

Vi kunne ikke vært mer beæret over å ha bidratt til en så herlig gjenforening, og vi ønsker dem mange år sammen.

Og for de av dere der ute som fortsatt leter etter et ukjent familiemedlem. Husk at det er håp, selv etter 75 år. Forsøk å forske på slekten din med MyHeritage, du vet aldri hva du finner.