Hun var alene i verden. Så fant hun sin biologiske far på den andre siden av Atlanterhavet

Hun var alene i verden. Så fant hun sin biologiske far på den andre siden av Atlanterhavet

Patty McCraw, 52, en MyHeritage-bruker fra Gulfport, Mississippi, vokste opp i New Orleans med moren sin uten å vite hvem hennes biologiske far var. Moren hennes giftet seg senere og fikk et annet barn, Pattys stebror.

Patty ble stadig mer nysgjerrig på sin biologiske far etter hvert som hun ble eldre. Så, da hun var 18, skjedde det noe forferdelig: broren hennes ble drept i en bilulykke. Ni år senere fikk moren hennes kreft og døde.

Patty var helt alene i verden etter at broren og moren døde, og søket etter sin biologiske far fikk ny betydning. Det eneste hun visste var at han var en norsk sjømann og at foreldrene hennes hadde bodd sammen i New Orleans en liten stund før faren måtte seile videre. Han hadde tenkt å komme tilbake, men det skjedde aldri.

Pattys far som sjømann

Pattys far som sjømann

En stund etter at han dro, oppdaget Pattys mor at hun var gravid.

Pattys mor avslørte lite om Pattys biologiske far. Patty ante ikke engang hva han het, bare det omtrentlige navnet på skipet han seilte på. Hun var sikker på at hun måtte ha blitt unnfanget i februar 1970. Det var ikke mye detaljer å gå på.

Patty bestemte seg for å ta en DNA-test. Da hun ikke fikk noen spor, lastet hun opp resultatene sine til MyHeritage, hvor hun oppdaget at hun er 50% norsk. Hun fikk et DNA-treff med en fjern kusine, men kunne ikke finne noe mer betydningsfullt, så hun henvendte seg til Facebook for å få hjelp og fikk svar fra DNA-eksperten Cyndee Ormsby. Cyndee fikk hjelp av en lokal norsk ekspert, Eli Reinholdtsen, som har slektninger i området der Pattys far kom fra. Sammen klarte de å finne en mann som samsvarte med alle detaljene Patty delte. Han heter Ole Fredrik Eide Myre og bor i Vesterålen.

De forsøkte å kontakte Ole Fredrik, men han svarte ikke. Så Eli prøvde å spørre en felles venn, Halvard Kristian Toften, om hjelp til å kontakte Ole Fredrik. Han spurte Ole Fredrik om han hadde reist til New Orleans i 1970. Ole Fredrik bekreftet dette – han hadde til og med sitt gamle pass fra 1970, stemplet med avreise fra New Orleans!

Fra før har Ole Fredrik tre barn i Norge, to døtre og en sønn. Han var overlykkelig da han fikk vite at han har en datter til. De snakket for første gang via Facetime, og Ole Fredrik sier han visste med en gang at hun var datteren hans, ikke bare fordi hun ligner ham, men fordi hun ser akkurat ut som hans avdøde mor, Pattys bestemor, som hun aldri fikk møte.

Patty (til venstre) og hennes farmor (til høyre, fargelagt og forbedret av MyHeritage)

Patty (til venstre) og hennes farmor (til høyre, fargelagt og forbedret av MyHeritage)

Ole Fredrik tok en DNA-test for å bekrefte hva han allerede følte var sannt, og når resultatene kom tilbake ble det bekreftet at han er Pattys far.

Pattys far har på seg julepynt hun sendte ham

Pattys far har på seg julepynt hun sendte ham

På grunn av COVID-restriksjoner kunne de ikke møtes personlig før i august i år. Patty gikk om bord på et fly for aller første gang i livet og fløy til Norge for å møte faren sin.

Patty på sin første flytur noensinne

Patty på sin første flytur noensinne

Se den rørende videoen av deres første omfavnelse nedenfor:

Patty tilbrakte 8 dager med sin nyfunne familie og kom i kontakt med hennes nyfunne bakgrunn.

Patty besøker farmorens grav i Norge

Patty besøker farmorens grav i Norge

Patty kledd i tradisjonell norsk bunad sammen med faren

Patty kledd i tradisjonell norsk bunad sammen med faren

Ole Fredrik anser seg selv som ekstremt heldig: «Jeg er så veldig heldig nå som hun har kommet til Norge, for det er helt utrolig», sier han.

«Alle bør undersøke sin slektshistorie,» sier Patty. «Mitt råd er å aldri gi opp… Jeg trodde aldri jeg ville være i stand til å finne ham. Jeg hadde nesten gitt opp, men jeg er glad jeg ikke gjorde det.»

Patty med faren sin på flyplassen

Patty med faren sin på flyplassen

Hvis du også har gjort en fantastisk oppdagelse gjennom MyHeritage, vil vi gjerne høre om det! Send oss din historie via dette skjemaet eller på e-post: stories@myheritage.com.