Julie & Julie: Søstre med samme navn finner hverandre etter mer enn 60 år, og likhetene er forbløffende

Julie & Julie: Søstre med samme navn finner hverandre etter mer enn 60 år, og likhetene er forbløffende

Historien om Julie Mamo begynner med to bekymrede bestemødre som slår av en prat i kirken i Kent, England, i 1955. Den ene bestemoren betrodde seg til den andre at barnebarnet hennes, Lillian, hadde blitt gravid utenfor ekteskapet i en alder av 17 år. Den andre nevnte at hennes eget barnebarn, Mavis, ønsket å adoptere en baby. Slik ble beslutningen tatt: da Lillians baby, Julie, var bare 9 dager gammel, adopterte Mavis henne. Ingen i Lillians familie visste om babyen Julie, bortsett fra foreldrene og besteforeldrene hennes.

Julie Mamos' oldefar (til høyre) sammen med Julies bestemor som ung jente. Bildet er fargelagt og forbedret av MyHeritage.
Julie Mamos' oldefar (til høyre) sammen med Julies bestemor som ung jente. Bildet er fargelagt og forbedret av MyHeritage.
Julie Mamos' oldefar (til høyre) sammen med Julies bestemor som ung jente. Bildet er fargelagt og forbedret av MyHeritage.

Julie vokste opp i Kent, uten å være klar over den hemmelige transaksjonen, og hun opplevde en fantastisk barndom.

Julie Mamo som baby sammen med hennes adoptivmor Mavis. Bildet er fargelagt og forbedret av MyHeritage.
Julie Mamo som baby sammen med hennes adoptivmor Mavis. Bildet er fargelagt og forbedret av MyHeritage.
Julie Mamo som baby sammen med hennes adoptivmor Mavis. Bildet er fargelagt og forbedret av MyHeritage.

En fortelling om to Julier

Da Julie var 12 år gammel, avslørte adoptivforeldrene for henne at hun var adoptert. Samme år flyttet familien til Australia. I mellomtiden fortsatte Lillian å bo i Kent og fikk en annen datter og tre sønner. Hun ga også sin nye datter navnet Julie, og da denne datteren var 12 år gammel, fortalte Lillian henne at hun en gang hadde hatt en baby ved navn Julie, som hun hadde gitt bort for adopsjon. Lillian gikk bort i 2019.

Julie M. vokste opp i Australia, giftet seg, fikk tre barn og ble til slutt skilt. I 2021 kjøpte datteren hennes, Louise, et MyHeritage DNA-sett til henne som en julegave, men verken hun eller Julie M. la særlig mye merke til resultatene.

I august 2022 mottok Louise en melding fra en person ved navn Jason i Storbritannia. Han hadde nettopp fått sine MyHeritage DNA-resultater og ble overrasket over å oppdage at Louise og moren hennes, Julie, var nære treff. Han hadde spurt sin tante, Julie Ansell, om hun visste noe om familie i Australia, men i begynnelsen kunne hun ikke huske noe om det. Så gikk det opp for henne: halvsøsteren som moren hennes hadde fortalt henne om mange år tidligere! Jason fant Louise på en Facebook-gruppe og delte det han visste. Derfra tok det ikke lang tid før Julie M. og Julie A. møttes for første gang.

Jason, Julies nevø som bor i Dover, sier at han opprinnelig kjøpte DNA-settet på salg, bare fordi søsteren hans hadde tatt en, og han tenkte det ville være gøy å finne ut av sin etniske opprinnelse. Han hadde aldri forventet å finne en tante!

‘Denne oppdagelsen har åpnet en helt ny verden for meg’ 

Likhetene mellom søstrene er slående. Foruten å dele et felles fornavn, beskriver de seg begge som guttejenter; de elsker begge fargen svart; de har en lik sans for mote; begge har trearbeid som hobby. Da de var 12 år gamle, fikk begge vite om adopsjonen. Begge opplevde skilsmisse, men forble venner med sine tidligere partnere. Julie M. har 3 barn, mens Julie A. har 4. De har til og med likhetstrekk i utseende og oppførsel: begge utstråler frie og kreative sjeler.

Ingen av søstrene hadde søsken fra før, og begge er ekstremt glade for å ha funnet hverandre. De holder kontakten nesten daglig. Alle forteller Julie M. at hun har strålt positivitet siden hun fikk kontakt med søsteren sin – hun er i en konstant tilstand av lykke. Hun forteller at å prate med Julie A. føles som å snakke med seg selv. «Denne oppdagelsen har åpnet en helt ny verden for meg,» sier hun. Hun er så takknemlig for å ha funnet søsteren sin og kjenner på en følelse av fullkommenhet i livet sitt.

Julie A. sier at Julie M. er «en absolutt kopi» av moren deres. «Det er som å snakke med min mor,» sier hun.

Lillian (til venstre) og Julie M. (til høyre)

Lillian (til venstre) og Julie M. (til høyre)

Hun beskriver den nye forbindelsen med Julie M. som enkel, naturlig og umiddelbar: «Det er som om hun alltid har vært en del av livet mitt. Jeg trenger ikke å anstrenge meg for det.» Hun sier at hun aldri har opplevd noe lignende.

Da han visste hvor viktig denne relasjonen var for moren, kjøpte sønnen til Julie A. en billett til henne slik at hun kunne fly til Australia for å møte sin nyfunne søster og hennes familie. Gjenforeningen fant endelig sted akkurat i tide for morsdagen og Mavis’ 90-årsdag.

Fra venstre til høyre: Julie M., Louise og Julie A.

Fra venstre til høyre: Julie M., Louise og Julie A.

Søstrene møttes for første gang på flyplassen i Adelaide og feiret Mavis’ 90-årsdag sammen. Etter å ha tilbrakt tid med Julies M.’s familie, reiste de til Storbritannia, der Julie M. fikk sjansen til å møte resten av sin britiske familie.

Julie M. og Julie A.

Julie M. og Julie A.

«Min mor har funnet sin andre halvdel,» sier Louise. «Mamma har funnet sitt hjem, sin landsby.»

For Jason stoppet oppdagelsene ikke med gjenforeningen av søstrene. Han fant også en ukjent oldefar – en bror av hans morfar – som bor i New Zealand. Oldefaren er 94 år gammel, og Jasons familie kunne dele bilder av brorens bryllup med ham. Jason sier at han slett ikke visste at han hadde familie i New Zealand, og at hele denne opplevelsen har vært fantastisk. Det er utrolig hvordan dagens teknologi kan bringe familie som er spredt så langt unna, så tett sammen igjen.

Juylie A. og Julie M. med familie i Dover, Storbritannia. Fra venstre til høyre: Søstrenes niese Jess (Jasons søster), Julie M., Julie A., bror Ted og nevø Jason.

Juylie A. og Julie M. med familie i Dover, Storbritannia. Fra venstre til høyre: Søstrenes niese Jess (Jasons søster), Julie M., Julie A., bror Ted og nevø Jason.

Stor takk til Julie M., Julie A., Louise og Jason for at de delte denne fantastiske historien med oss. Hvis du også har gjort en utrolig oppdagelse gjennom MyHeritage, vil vi gjerne høre om det! Send det til oss via dette skjemaet eller skriv til oss på stories@myheritage.com.

Bestill et MyHeritage DNA-sett

Emneord: