Ny samling av franske historiske dokumenter fra 1890–1970

Ny samling av franske historiske dokumenter fra 1890–1970

Vi er glade for å presentere en betydelig ny samling av historiske dokumenter: Frankrike, arv- og fraværsregister, 1890–1970. Dette er en viktig samling som inneholder et register over avdøde eller offisielt savnede personer fra ulike franske regioner og som dekker en periode på 80 år. Samlingen består av 26 millioner dokumenter og inkluderer skannede bilder av høy kvalitet.

Søk Frankrike, arv- og fraværsregister, 1890-1970

Vanligvis finner du navn på personen, dødsdato og -sted, alder ved dødsfallet og navnet på ektefellen i dokumentene. I noen tilfeller vil det også være informasjon om fødselsdato og -sted, bostedsadresse og foreldrenes navn. Dersom det finnes en arvesak, vil referansen også være oppført, noe som åpner for ytterligere muligheter innen slektsforskning.

Hvorfor denne samlingen er viktig

Denne samlingen gir et unikt innblikk i livene til mennesker i Frankrike i en viktig historisk periode. Siden nasjonale dødsregistre fra denne perioden ennå ikke er digitalisert eller gjort tilgjengelige på nett, hjelper dokumentene til med å fylle tomrommet. Det gjør det lettere å spore tapte slektninger og dykke dypere ned i familiens historie.

Dokumentene ble opprinnelig ført for skattemessige formål, hovedsakelig brukt for å administrere arvekrav. Arve filene som dokumentene refererer til, er en uvurderlig ressurs for slektsforskere, siden de inneholder dokumentasjon om boet til personer som enten er døde eller offisielt erklært savnet. Dette er spesielt nyttig for å kartlegge familiehistorie og forstå arvemønstre. Siden opptegnelsene er sortert etter skattekontor, gir de også informasjon om hvor den avdøde bodde eller hvor dødsfallet fant sted, noe som er et ekstra hjelpemiddel for å finne forfedre.

En rik samling av franske dokumenter

Denne utgivelsen er en del av MyHeritages kontinuerlige arbeid med å utvide samlingen av franske historiske dokumenter.
Vi har kjøpt Filae, og nylig ogsåMesAieux.com, noe som har gjort MyHeritage til en av de ledende kildene for slektsforskning blant fransktalende aner. Samlingen blir et viktig tillegg til andre fremtredende franske samlinger som:

Dokumenter fra fransk folkeopptelling

Fødsler, ekteskap og dødsfall i Frankrike

Med dette nye tilskuddet har MyHeritage nå nesten 1,4 milliarder historiske dokumenter fra Frankrike fordelt på 120 ulike samlinger. Det gjør det enklere enn noensinne å spore dine franske røtter og få et mer detaljert bilde av slektens historie.

Eksempel

I den nyeste samlingen Frankrike, Tables of Successions and Absences på MyHeritage, har vi funnet et dokument for Sarah Bernhardt, en av de mest berømte skuespillerne fra slutten av 1800- og begynnelsen av 1900-tallet.

Hun ble født Henriette-Rosine Bernard den 22. oktober 1844 og spilte i flere av de mest anerkjente franske skuespillene på sin tid, inkludert La Dame aux Camélias av Alexandre Dumas, Ruy Blas av Victor Hugo og La Tosca av Victorien Sardou. Hun var kjent for sin allsidighet, og tok både mannlige og kvinnelige roller, blant annet spilte hun Hamlet. Hun mottok stor beundring fra forfattere som Edmond Rostand og Victor Hugo.

Klikk for å zoome.

Klikk for å zoome.

I dette dokumentet er yrket hennes oppgitt som Directrice de théâtre, noe som betyr teatersjef.

Oppsummering

Vi håper den nye samlingen vil føre til spennende funn i din slektsforskning. Selv om samlingen allerede dekker flere franske departementer, arbeider vi med å utvide den ytterligere og vil snart inkludere flere avdelinger.

Det er gratis å søke i samlingene på MyHeritage og du kan utforske de nye dokumentene uten behov for et abonnement. For å se fullstendig informasjon og lagre oppføringer i slektstreet ditt, trenger du imidlertid et Data-, Komplett- eller Omni-abonnement.

Hvis du allerede har et slektstre på MyHeritage, vil vår automatiske dokumentmatch-teknologi varsle deg når det finnes opptegnelser fra denne samlingen som matcher dine forfedre. Du kan enkelt legge til ny informasjon i slektstreet.

Gled deg over å utforske France, Tables of Successions and Absences, 1890–1970 og oppdag mer av din franske familiehistorie!