MyHeritage utvider sin database med 71 millioner historiske dokumenter i mars 2024

MyHeritage utvider sin database med 71 millioner historiske dokumenter i mars 2024

I løpet av mars 2024 la vi ut 71 millioner historiske dokumenter fordelt på 17 samlinger fra USA, Australia, Danmark, England, Frankrike, Nord-Irland og Wales. Disse dokumentene omfatter fødsels- og dåpsregistre, ekteskaps- og skilsmissepapirer, døds- og begravelsesregistre, folketellinger, innvandrings- og utvandringsregistre, passasjerlister, samt telefonkataloger. Noen av samlingene inneholder også bilder. Utforsk dem for å finne en familiehemmelighet!

Her er flere detaljer om hver av samlingene.

Australske aviser

Denne indeksen over historiske, lokale, regionale og nasjonale australske aviser, tidsskrifter og kunngjøringer inkluderer avansert optisk tegngjenkjenning (OCR) fra MyHeritage, som går helt tilbake til 1803. Samlingen dekker hver stat og territorium, selv om det meste av materialet kommer fra New South Wales og Victoria. Aviser er en uvurderlig ressurs for historisk og slektsforskning, fordi de ofte inneholder detaljert informasjon om personer i ditt slektstre gjennom viktige hendelser som fødsler, ekteskap, dødsannonser og minneord.

Mer informasjon om lokalsamfunnets historie kan oppdages gjennom samfunnssidene og historier av lokal interesse. Disse kan inneholde detaljerte registreringer av aktiviteter og arrangementer, og ofte gi mer innsikt i personene involvert, samt den tidskonteksten ens forfedre levde i.

Søk i australske aviser

Danmark, telefonkataloger

Denne samlingen inneholder dokumenter fra telefonkataloger i Danmark, fra årene 2001 og 2003. Registreringer inkluderer vanligvis navn på individet, år og bosted, samt mulige slektninger.

Søk Danmark, telefonkataloger

England, ekteskap i Cheshire

Denne samlingen inneholder ekteskapsregistre fra Cheshire, England, fra år 1538 og senere. Vanligvis inkluderer registreringene navnene til brudgommen og bruden, deres alder ved tidspunktet for bryllupet, bosted, dato og sted for vielsen, samt navnene til fedrene deres.

Søk England, ekteskap i Cheshire

England, fødsler og dåp i Cornwall

I denne samlingen finner du fødsels- og dåpsregistre fra Cornwall County, England, datert mellom 1571 og 1960. Vanligvis inneholder disse registrene navnet på barnet, fødselsdato, dato og sted for dåpen, samt foreldrenes navn.
Søk England, fødsler og dåp i Cornwall

England, begravelser i Cornwall

Denne samlingen inneholder kirkebøker for begravelser fra Cornwall County, England, fra år 1572 og fremover. Vanligvis inkluderer registreringene navnene på den avdøde, deres bosted, dato og sted for begravelsen. Noen ganger inkluderer registrene også navnene på foreldrene og ektefellen til den avdøde.

Søk England, begravelser i Cornwall

England, bryllup i Cornwall, 1569-1938

I denne samlingen finner du vielsesregistre fra Cornwall County, England, datert mellom 1569 og 1938. Vanligvis inneholder disse registrene navnene på brudgommen og bruden, samt dato og sted for vielsen. Registreringene kan også inkludere brudeparets alder ved vielsen, deres bosted og navnene på fedrene deres.
Søk England, ekteskap i Cornwall, 1569-1938

England, Lancashire, Manchester dåp, 1571-1907

Her finner du dåpsregistre fra Manchester bispedømme, Lancashire, England, i tidsrommet fra 1571 til 1907. Vanligvis inkluderer disse registrene navnet på barnet, dåpsdato og -sted, samt navnene på foreldrene.

Søk England, Lancashire, Manchester dåp, 1571-1907

England, Lancashire, Manchester begravelser, 1603-1910

Denne samlingen inneholder begravelsesregistre fra Manchester bispedømme, Lancashire, England, mellom årene 1603 og 1910. Vanligvis inkluderer disse registrene navnet på den avdøde, året for dødsfallet, dato og sted for begravelsen, og navnet på faren til den avdøde. Noen ganger inkluderer registrene også navnene på moren og ektefellen til den avdøde.

Søk England, Lancashire, Manchester begravelser, 1603-1910

England, Lancashire, Manchester ekteskap, 1570-1940

Denne samlingen inneholder ekteskapsregistre fra Manchester bispedømme, Lancashire, England, mellom årene 1570 og 1940. Registreringene inkluderer vanligvis navnene til brudgommen og bruden, deres alder ved bryllupstidspunktet, dato og sted for vielsen, og navnene på fedrene deres.

Søk England, Lancashire, Manchester ekteskap, 1570-1940

1911 Folketelling Frankrike

Denne samlingen inneholder folkeregister fra 1911 fra forskjellige avdelinger i Frankrike. Vanligvis inkluderer registreringene navn, fødselsår og -sted, familiemedlemmer i husholdningen, samt bostedsinformasjon. Flere detaljer kan finnes på hvert bilde knyttet til registreringen.

Fra 1836 til 1936 ble det gjennomført en nasjonal folketelling hvert femte år i Frankrike, med unntak av 1871 (som ble forsinket ett år og gjennomført i 1872) og 1916 (som ble hoppet over). Register med folketelling er en utmerket ressurs for å finne familiemedlemmer som levde sammen og identifisere deres relasjoner, fødselsår og -steder.

Søk 1911 Folketelling i Frankrike

1921 Folketelling i Frankrike

Denne samlingen inneholder folketelling fra 1921 fra forskjellige avdelinger i Frankrike. Vanligvis inkluderer registreringene navn, fødselsår og -sted, familiemedlemmer i husholdningen og stedsinformasjon. Flere detaljer kan finnes på hvert bilde tilknyttet registreringen.

Fra 1836 til 1936 ble det gjennomført en nasjonal folketelling hvert femte år i Frankrike, bortsett fra i 1871 (som ble forsinket ett år og gjennomført i 1872) og i 1916 (som ble hoppet over). Register med folketelling utgjør en verdifull ressurs for å finne forfedre som bodde sammen og identifisere deres relasjoner, fødselsår og -steder.

Søl 1921 Folketelling i Frankrike

1931 Folketelling i Frankrike

Denne samlingen inneholder folketelling fra 1931 fra forskjellige avdelinger i Frankrike. Vanligvis inkluderer registreringene navn, fødselsår og -sted, familiemedlemmer i husholdningen og stedsinformasjon. Du kan finne flere detaljer på hvert enkelt bilde knyttet til registreringen.

Fra 1836 til 1936 ble det gjennomført en nasjonal folketelling hvert femte år i Frankrike, bortsett fra i 1871 (som ble forsinket ett år og gjennomført i 1872) og i 1916 (som ble hoppet over). Register med folketelling utgjør en verdifull ressurs for å finne forfedre som bodde sammen og identifisere deres relasjoner, fødselsår og -steder.

Søk 1931 Folketelling i Frankrike

Dødsfall i Frankrike

Dette utvalget er en indeks over dødsfall for franske borgere og statsborgere utgitt av Det nasjonale instituttet for statistikk og økonomiske studier (INSEE). Indeksen inneholder fullt navn, kjønn, fødselsdato og -sted, samt dødsdato og -sted for hver avdøde person. Denne indeksen vil være til nytte for slektsforskere som søker mer informasjon om franske familiemedlemmer som gikk bort siden begynnelsen av 1970-tallet.

Antallet dødsfall rapportert og inkludert i dette utvalget for årene 1970 og 1971 er betydelig lavere enn forventet, noe som antas å skyldes økt etterlevelse av lokale franske kontorer som rapporterer dødsfall til INSEE i løpet av disse to årene. Antallet dødsfall rapportert for 1970 ser ut til å være bare rundt 8 % av det faktiske, mens det for 1971 er omtrent 50 % av det faktiske. Fra 1972 ble nesten fullstendig rapportering oppnådd over hele Frankrike og dets territorier.

De fleste fødselssteder og dødssteder er i Frankrike, inneholder dette utvalget over 2,5 millioner dokumenter av personer som enten ble født eller døde i andre land. Dette inkluderer særlig naboland og nærliggende land (som Belgia, Tyskland, Spania, Italia og Polen), samt tidligere franske kolonier (som Algerie, Marokko, Tunisia, Madagaskar og Vietnam).

Søk dødsfall i Frankrike

Nord-Irland, testamenter og administrasjon

Denne samlingen inneholder testament- og administrasjonsdokumenter fra ulike bispedømmer i Den irske kirke i Nord-Irland. De fleste av disse dokumentene stammer fra perioden mellom 1621 og 1965, og inneholder vanligvis navnet på den avdøde, datoen og stedet for testamentets signering, probate eller administrasjon via brev eller bind, og dødsdato.

Fra slutten av 1600-tallet til 1857 var Den irske kirke (da statskirken) ansvarlig for testamentarisk administrasjon. Et bo ble administrert basert på om den avdøde hadde skrevet et testamente, verdien av eiendommene de eide, og om eiendommene deres lå i mer enn ett bispedømme. Dokumentene i denne samlingen stammer fra følgende bispedømmer i Den irske kirke: Armaghs bispedømme, Cloghers bispedømme, Connors bispedømme, Derrys bispedømme, Downs bispedømme, Dromores bispedømme og Kilmore bispedømme.

Søk Nord-Irland, testamenter og administrasjon

California, San Francisco Immigration Special Inquiry Detainees, 1910-1941

Dette arkivet inneholder registreringer av enkeltpersoner som emigrerte til USA og ble holdt for spesiell undersøkelse ved innvandringskontoret i San Francisco mellom årene 1910 og 1941. Vanligvis inkluderer registreringene navnet på den enkelte, ankomståret og navnet på skipet.

Søk California, spesielle etterforskningssaker for innvandrere, 1910-1941

New York, passasjerliste bokindekser 1906-1942

Denne samlingen inneholder dokumenter om passasjerer som ankom med skip til New York, USA, mellom 1906 og 1942. Noen passasjerer avsluttet sin reise i New York, mens andre hadde andre endelige destinasjoner i USA eller i utlandet. Dokumentene inkluderer vanligvis passasjerens navn, fødselsår, ankomstår og skipets navn.

Tidlige passasjerlister besto av enkelt-manifest og inneholdt minimal informasjon om passasjerene. Etter hvert ble skjemaene standardisert og flere spørsmål ble lagt til. Fra 1907 inneholdt passasjermanifestene 29 kolonner og strakte seg over to sider. Fra 1907 ble også navn og adresser til slektninger i både USA og hjemlandet lagt til på manifestene.

En vanlig feil for slektsforskere når man håndterer tosidige manifest har vært å finne den første siden og dermed gå glipp av den andre. Denne samlingen inkluderer enkeltfellesbilder som er sammensatt, slik at viktig informasjon ikke blir oversett.

Søk New York, passasjerliste bokindekser 1906-1942

Wales, Glamorgan ekteskap

Denne samlingen inneholder kirkebøker over ekteskap fra det historiske grevskapet Glamorgan i Wales, og dekker tidsperioden fra 1802 til 1958. Vanligvis inneholder registreringene navnene på brudgommen og bruden, dato og sted for ekteskapet, deres alder og navnene på fedrene deres.

Søk Wales, Glamorgan ekteskap

Eksempler

I den nylig tilføyde samlingen New York, passasjerliste bokindekser, oppdager vi ankomstregistreringen til den velrenommerte kunstneren Marc Chagall. Da han ankom i 1941, var Chagall 53 år gammel og begynte på et nytt kapittel i sitt liv, sammen med sin ektefelle. Som en jødisk kunstner strakte Chagalls innflytelse seg over kontinenter, og han var en pioner innenfor modernistiske bevegelser, og satte en dyp og varig påvirkning på kunstverdenen. Fra livlige malerier til intrikate glassmalerier fortsetter hans varierte verk å fengsle publikum over hele verden, og gjenspeiler hans unike kreativitet og dype kunstneriske visjon.

I England, Lancashire, Manchester ekteskap-samlingen finner vi ekteskapsregistreringen til Richard Marsden Parkhurst og Emmeline Goulden. Emmeline Goulden, en kjent engelsk politisk aktivist, ledet den britiske suffragettebevegelsen og kjempet utrettelig for kvinners rettigheter. Hun er anerkjent som en av «de 100 viktigste personene på 1900-tallet» av Time magazine, og hennes arv fortsetter å inspirere generasjoner. Richard Marsden Parkhurst, en advokat, delte hennes lidenskap for sosial reform, inkludert kampen for kvinners stemmerett. De hadde fem barn og delte et livslangt engasjement for fremgangen av likestilling og rettferdighet.

Oppsummering

Vi håper disse verdifulle samlingene vil hjelpe deg med å gjøre nye oppdagelser i din slektsforskning. Det er gratis å søke i samlingene på MyHeritage. For å se registreringene eller lagre dem i ditt slektstre, vil du trenge et Data-, Komplett- eller Omni-abonnement,.

Hvis du allerede har et slektstre på MyHeritage, vil vår Record Matching-teknologi automatisk varsle deg hvis det finnes registreringer fra disse samlingene som matcher dine slektninger. Deretter kan du gjennomgå registreringen og bestemme om du ønsker å legge til den nye informasjonen i ditt slektstre.

Gled deg over samlingene!