Historiske dokumenter lagt til i januar 2024

Historiske dokumenter lagt til i januar 2024

I januar 2024 publiserte vi 55 millioner historiske dokumenter fra 20 historiske arkivsamlinger fra USA, Storbritannia, Finland, det tidligere russiske imperiet, Irland, Skottland og Sverige. Dokumentene omfatter telefonkataloger, fødsels- og dåpsregistre, krigsofre, rettsregistre for dødsbo, innkallings- og verveprotokoller, døds- og begravelsesprotokoller, vielsesprotokoller og immigrasjons- og emigrasjonsprotokoller. Søk i dem for å finne en familieskatt!

Her finner du mer informasjon om hver av kolleksjonene.

TittelSamlingBeskrivelseAntall dokumenterLenke til søk
England, TelefonkatalogerEngland, Telephone DirectoriesEt register over telefonkatalogdokumenter fra England, fra årene 2001 og 2003.18,723,475 dokumenterSøk i samlingen nå
Finland, Karelen Fødsler og dåpFinland, Karelia Births and BaptismsEt register over fødsels- og dåpsprotokoller fra Karelen, Finland, mellom 1685 og 1949.4,786,438 dokumenterSøk i samlingen nå
Det tidligere russiske imperiet, tap i første verdenskrigFormer Russian Empire, World War I CasualtiesEt register over militære fortegnelser over soldater fra det tidligere russiske imperiet, som tidligere omfattet dagens Russland, Ukraina, Polen, Hviterussland, Georgia, Finland, Estland, Latvia, Litauen, Moldova, Armenia, Aserbajdsjan, Kasakhstan, Kirgisistan, Usbekistan, Turkmenistan og Tadsjikistan, mellom 1913 og 1921.1,334,355 dokumenterSøk i samlingen nå
Irland, Nord-Irland, TelefonkatalogerIreland, Northern Ireland, Telephone DirectoriesEt register over telefonkatalogdokumenter fra Nord-Irland, Irland, fra årene 2001 og 2003.492,777 dokumenterSøk i samlingen nå
Skottland, TelefonkatalogerScotland, Telephone DirectoriesEt register over telefonkataloger fra Skottland, fra årene 2001 og 2003.2,170,524 dokumenterSøk i samlingen nå
Sverige, Stockholm, tingrettens dødsboregisterSweden, Stockholm, District Court Deceased Estate RegistersEn indeks over dødsboprotokoller fra tingretten i Stockholm, Sverige. Dokumentene inkluderer vanligvis navnet på den avdøde og dødsdatoen.83,809 dokumenterSøk i samlingen nå
Storbritannia, den britiske hærens og flyvåpenets nominasjonsliste, 1920United Kingdom, British Army and Air Force Nominal Roll, 1920Et register over militært personell som tjenestegjorde i den britiske hæren og flyvåpenet i 1920, og som var født før 1901.371,696 dokumenterSøk i samlingen nå
California og Hawaii, kinesisk innvandring til USACalifornia and Hawaii, Chinese immigration to the United StatesEt register over kinesiske immigranter som ankom California og Hawaii i USA mellom 1874 og 1954.131,688 dokumenterSøk i samlingen nå
Michigan, Macomb County DødsfallMichigan, Macomb County DeathsEt register over dødsfall fra Macomb County, Michigan, USA, fra år 1868 og fremover.409,965 dokumenterSøk i samlingen nå
Nevada, Clark County EkteskapNevada, Clark County MarriagesEt register over ekteskapsprotokoller fra Clark County, Nevada, USA, fra år 1900 og fremover.20,391,175 dokumenterSøk i samlingen nå
North Carolina, Wake County FødslerNorth Carolina, Wake County BirthsEn indeks over fødselsregistreringer fra Wake County, North Carolina, USA fra år 1900 og fremover.1,889,136 dokumenterSøk i samlingen nå
North Carolina, Wake County DødsfallNorth Carolina, Wake County DeathsEt register over dødsfall fra Wake County, North Carolina, USA, fra år 1909 og fremover.274,612 dokumenterSøk i samlingen nå
North Carolina, Wake County EkteskapNorth Carolina, Wake County MarriagesEt register over ekteskapsprotokoller fra Wake County, North Carolina, USA, fra år 1901 og fremover.499,231 dokumenter
Søk i samlingen nå
Ohio, Stark County skifterettsregistreringerOhio, Stark County Probate Court RegistrationsEt register over rettsregistreringer fra Stark County Probate Court fra 1809 og fremover.1,153,176 dokumenterSøk i samlingen nå
Oregon, Multnomah County EkteskapOregon, Multnomah County MarriagesEt register over ekteskapsprotokoller fra Multnomah County, Oregon, USA, mellom årene 1855 og 1924.160,146 dokumenterSøk i samlingen nå
Pennsylvania, Lancaster County EkteskapPennsylvania, Lancaster County MarriagesEt register over ekteskapsprotokoller fra Lancaster County, Pennsylvania, USA fra 1944 og fremover.423,324 dokumenterSøk i samlingen nå
USA, soldater og sjøfolk fra den meksikansk-amerikanske krigenUnited States, Mexican-American War Soldiers and SailorsEt register med militære dokumenter over soldater og sjømenn som tjenestegjorde i den meksikansk-amerikanske krigen, som fant sted mellom 1846 og 1848.89,736 dokumenterSøk i samlingen nå
Wisconsin, Central Wisconsin Rettslige registreringerWisconsin, Central Wisconsin Court RegistrationsEt register over rettsregistreringer fra Wisconsin, USA fra år 1837 og fremover.101,123 dokumenter
Søk i samlingen nå
Wales, telefonkatalogerWales, Telephone DirectoriesEt register over telefonkataloger fra Wales, fra årene 2001 og 2003.1,248,242 dokumenterSøk i samlingen nå

England, Telefonkataloger

Denne samlingen inneholder telefonkataloger fra England fra årene 2001 og 2003. Dokumentene inneholder vanligvis navnet på personen, årstall og bosted, samt eventuelle slektninger.

Søk i England, telefonkataloger

Finland, Karelen Fødsler og dåp

Denne samlingen inneholder fødsels- og dåpsdokumenter fra Karelen i Finland mellom 1685 og 1949. Dokumentene inneholder vanligvis barnets navn, fødselsdato, dåpsdato, bosted og foreldrenes navn. Registrene kan også inneholde navn på andre slektninger.

Karelen er et område i Nord-Europa med historisk betydning for Russland (inkludert sovjettiden), Finland og Sverige. I dag er det delt mellom Finland og Russland. Republikken Karelen er en føderal del av Russland og ble dannet i 1991 fra Karelske ASSR. Det karelske neset tilhører Leningrad oblast. Den finske siden består av deler av regionene Sør-Karelen, Nord-Karelen og Kymmenedalen.

Søk i fødsler og dåp i Finland, Karelen

Det tidligere russiske imperiet, tap i første verdenskrig

Denne samlingen inneholder militære opptegnelser om soldater fra det tidligere russiske imperiet, som tidligere omfattet dagens Russland, Ukraina, Polen, Hviterussland, Georgia, Finland, Estland, Latvia, Litauen, Moldova, Armenia, Aserbajdsjan, Kasakhstan, Kirgisistan, Usbekistan, Turkmenistan og Tadsjikistan, mellom 1913 og 1921. Hendelsene som er dokumentert i samlingen, omfatter en rekke ulike militære hendelser, inkludert dødsfall, skader, savnede soldater, utmerkelser med mer. Dokumentene inneholder vanligvis soldatens navn, bosted og dato og sted for hendelsen som fant sted. Noen inneholder også dødsdato.

MyHeritage gjør det mulig å søke i denne samlingen på ett språk og få resultater på et annet ved hjelp av den unike Global Name Translation™-teknologien. Teknologien oversetter automatisk for- og etternavn til språket du søker på. For eksempel vil et søk på Alessandro (Alexander på italiensk) også finne «Саша», russisk form av Sasha, et populært kallenavn for Alexander, med tilsvarende oversettelse til språket du søker på.’

Søk i det tidligere russiske imperiet, tap i første verdenskrig

Irland, Nord-Irland, Telefonkataloger

Denne samlingen inneholder telefonkataloger fra Nord-Irland, Irland, fra årene 2001 og 2003. Dokumentene inneholder vanligvis navnet på personen, årstall og bosted, og eventuelle slektninger.

Søk i Irland, Nord-Irland, telefonkataloger

Skottland, Telefonkataloger

Denne samlingen inneholder telefonkataloger fra Skottland fra årene 2001 og 2003. Dokumentene inneholder vanligvis navnet på personen, årstall og bosted samt eventuelle slektninger.

Søk i Skottland, telefonkataloger

Sverige, Stockholm, tingrettens dødsboregister

Denne samlingen inneholder dødsboprotokoller fra tingretten i Stockholm, Sverige. Dokumentene inkluderer vanligvis navnet på den avdøde og dødsdatoen.

Søk i Sverige, Stockholm, tingrettens dødsboregister

Storbritannia, den britiske hærens og flyvåpenets nominasjonsliste, 1920

Denne samlingen inneholder dokumenter over militært personell som tjenestegjorde i den britiske hæren og flyvåpenet i 1920, og som var født før 1901. Dokumentene inneholder vanligvis soldatens navn, fødselsdato og tjenesteinformasjon som regiment og tjenestenummer.

Søk i Storbritannia, den britiske hærens og flyvåpenets navnelister, 1920

California og Hawaii, kinesisk innvandring til USA

Denne samlingen inneholder dokumenter over kinesiske immigranter som ankom California og Hawaii i USA mellom 1874 og 1954. Dokumentene omfatter vanligvis navnet på innvandreren, fødselsdato og fødested, dato og sted for ankomst og navnet på skipet.

Kinesiske innvandrere spilte en sentral rolle i utformingen av det kulturelle og økonomiske landskapet i California og Hawaii i USA. I California søkte mange kinesere nye muligheter under gullrushet, noe som bidro til delstatens vekst. I tillegg spilte kinesiske arbeidere en viktig rolle i byggingen av den transkontinentale jernbanen, som forbandt øst- og vestkysten. På Hawaii ble kinesiske immigranter tiltrukket av å jobbe på sukkerplantasjer, og tok med seg sine ferdigheter og tradisjoner til øyene.

Søk i California og Hawaii, kinesisk innvandring til USA

Michigan, Macomb County Dødsfall

Denne samlingen inneholder dødsfallsprotokoller fra Macomb County, Michigan, USA, fra år 1868 og fremover. Dokumentene inneholder vanligvis navnet på den avdøde og dødsdatoen.

Søk i Michigan, Macomb County Dødsfall

Nevada, Clark County ekteskap

Denne samlingen inneholder ekteskapsdokumenter fra Clark County, Nevada, USA, fra år 1900 og utover. Dokumentene inkluderer vanligvis navnene på brudgommen og bruden, og datoen for ekteskapet.

Søk etter ekteskap i Nevada, Clark County

North Carolina, Wake County Fødsler

Denne samlingen inneholder fødselsopplysninger fra Wake County, North Carolina, USA fra år 1900 og utover. Dokumentene inkluderer vanligvis navnet på barnet, fødselsdatoen og navnene på foreldrene.

Søk i North Carolina, Wake County Fødsler

North Carolina, Wake County Dødsfall

Denne samlingen inneholder dødsrapporter fra Wake County, North Carolina, USA, fra år 1909 og utover. Dokumentene inkluderer vanligvis navnet på den avdøde og dødsdatoen.

Søk etter dødsfall i North Carolina, Wake County

North Carolina, Wake County Ekteskap

Denne samlingen inneholder ekteskapsdokumenter fra Wake County, North Carolina, USA, fra år 1901 og utover. Dokumentene inkluderer vanligvis navnene på brudgommen og bruden, og datoen for ekteskapet.

Søk i North Carolina, Wake County ekteskap

Ohio, Stark County Skifterettsregistreringer

Denne samlingen inneholder rettsregistreringer av Stark County Skifterett fra år 1809 og utover. Dokumentene inkluderer vanligvis navnene på personene som er involvert i saken, deres bosted, datoen for rettssaken, datoen for dødsfallet til den avdøde og annen informasjon om retten og saken.

Søk i Ohio, Stark County Skifterettsregistreringer

Oregon, Multnomah County ekteskap

Denne samlingen inneholder ekteskapsopptegnelser fra Multnomah County, Oregon, USA, mellom årene 1855 og 1924. Dokumentene inkluderer vanligvis navnene på brudgommen og bruden og året for ekteskapet.

Søk etter ekteskap i Oregon, Multnomah County

USA, meksikansk-amerikanske krigssoldater og sjømenn

Denne samlingen inneholder militære opptegnelser over soldater og sjømenn som tjenestegjorde i den meksikansk-amerikanske krigen, som fant sted mellom årene 1846 og 1848. Dokumentene inkluderer vanligvis navnet på soldaten, fødselsdato og fødselssted, dato og sted for verving , og utskrivningsdatoen.

Den meksikansk-amerikanske krigen var en invasjon av Mexico av den amerikanske hæren fra 1846 til 1848. Den fulgte den amerikanske annekteringen av Texas i 1845, som Mexico fortsatt betraktet som sitt territorium da landet nektet å anerkjenne Velasco-traktatene. Krigen endte med at Mexico avga betydelige territorier til USA i bytte for 15 millioner dollar og overtakelsen av 3,25 millioner dollar i gjeld, noe som resulterte i et tap på 55% av territoriet.

Søk i USA, meksikansk-amerikanske krigssoldater og sjømenn

Wisconsin, Central Wisconsin Rettslige registreringer

Denne samlingen inneholder rettsregistreringer fra Wisconsin, USA fra år 1837 og utover. Dokumentene inkluderer vanligvis navnene på personene som er involvert i saken, deres bosted og annen informasjon om retten og saken.

Dokumentene i denne samlingen er fra Wisconsin-domstolene i følgende fylker: Dodge, Fond du Lac, Green Lake, Marquette og Winnebago.

Søk i Wisconsin, Central Wisconsin rettsregistreringer

Wales, telefonkataloger

Denne samlingen inneholder telefonkataloger fra Wales fra årene 2001 og 2003. Dokumentene inneholder vanligvis navnet på personen, bostedsår og -sted, og eventuelle slektninger.

Søk i Wales, telefonkataloger

Eksempler

I samlingen Nevada, Clark County Ekteskaper finner vi et dokument som garantert vil vekke oppsikt: vigselsattesten til Benjamin Geza Affleck og Jennifer Lopez.

Selv om denne spesielle samlingen ikke inkluderer bilder, er tekstdetaljene alene fascinerende. Paret, velkjent i Hollywood-kretser, knyttet bånd 17. juli 2022 i Clark County, Nevada. Dette dokumentet, offisielt innlevert 1. august 2022, er mer enn bare en kjendistrivia; det er et eksempel på hvor ofte moderne plater kan være like fengslende som historiske.

Deretter fant vi et dokument i USA, samlingen meksikansk-amerikanske krigssoldater og sjømenn som beskriver den tidlige militære karrieren til Ulysses Simpson Grant, som senere skulle bli USAs 18. president.

Grant, født rundt 1822 i Ohio, vervet seg som soldat i en ung alder av 24. Dokumentet er fra 1. juli 1843 i West Point, New York og viser hans første rangering som 2. løytnant i infanteriets 4. regiment. Det som skiller seg ut i dette dokumentet er notatene fra hans raske forfremmelser i september 1847, et tydelig tegn på hans fremvoksende lederskap og militære dyktighet.

Sammendrag

Vi håper disse verdifulle samlingene hjelper deg å gjøre nye oppdagelser i din slektsforskning. Det er gratis å søke i samlingene på MyHeritage. For å se dokumentene eller for å lagre dokumentene til slektstreet ditt, trenger du et Data eller Komplett abonnement.

Hvis du har et slektstre på MyHeritage, vil vår Record Match-teknologi varsle deg automatisk hvis dokumenter fra disse samlingene samsvarer med dine slektninger. Du vil da kunne se gjennom dokumentene og bestemme om du vil legge til den nye informasjonen i slektstreet ditt.

Nyt de nye samlingene!