Historiske dokumenter lagt til i februar 2024

Historiske dokumenter lagt til i februar 2024

I februar 2024 publiserte vi 168 millioner historiske dokumenter fra 18 historiske arkivsamlinger fra USA, Storbritannia, Australia, Østerrike, Tsjekkia, Tyskland, Peru og Wales. Dokumentene omfatter aviser, passasjerlister, ekteskapslister, borgerlig registrering av fødsler, valgregistre og telefonkataloger. Noen av samlingene inneholder også bilder. Søk i dem for å finne en familieskatt!

Her finner du mer informasjon om hver av kolleksjonene.

TittelSamlingBeskrivelseAntall dokumenterLenke til søk
Australske aviserAustralske aviserEn indeks over historiske lokale, regionale og nasjonale australske aviser, tidsskrifter og tidsskrifter inkluderer MyHeritages avanserte optiske tegngjenkjenning (OCR) av artikler helt tilbake til 1803, med bilder.24,430,061 dokumenterSøk i samlingen nå
Østerrikes aviser fra OldNews.com™.Østerrikes aviser fra OldNews.com™En indeks over historiske nasjonale, regionale og lokale aviser, tidsskrifter og tidsskrifter fra Østerrike ble opprettet ved hjelp av MyHeritages avanserte optiske tegngjenkjenning (OCR) av artikler som går tilbake til 1622, med bilder. 13,545,808 dokumenterSøk i samlingen nå
Tsjekkiske aviser fra OldNews.com™Tsjekkiske aviser fra OldNews.com™En indeks over historiske nasjonale, regionale og lokale aviser, tidsskrifter og tidsskrifter fra Tsjekkia ble opprettet ved hjelp av MyHeritages avanserte optiske tegngjenkjenning (OCR) av artikler helt tilbake til 1779, med bilder. 1,796,938 dokumenterSøk i samlingen nå
England, Cheshire Biskopens avskrifter av dåp, 1526-1909England, Cheshire Biskopens avskrifter av dåp, 1526-1909En indeks over Bishops avskrifter av dåp fra Cheshire, England, mellom årene 1526 og 1909.2,987,072 dokumenterSøk i samlingen nå
England, Cheshire Bishop's transkripsjoner av ekteskap, 1598-1900England, Cheshire Bishop's transkripsjoner av ekteskap, 1598-1900En indeks over Bishops utskrifter av ekteskap fra Cheshire, England, mellom årene 1598 og 1900.478,468 dokumenterSøk i samlingen nå
England, Cheshire, fødsler og dåp i menigheterEngland, Cheshire, fødsler og dåp i menigheterEn indeks over fødsels- og dåpsregister fra Cheshire County, England, mellom årene 1538 og 1969.5,136,832 dokumenterSøk i samlingen nå
England, Cheshire Parishs dødsfall og begravelserEngland, Cheshire Parishs dødsfall og begravelserEn indeks over menighetsregistre over død og begravelse fra Cheshire County, England, fra år 1538 og utover.2,009,427 dokumenterSøk i samlingen nå
England, valgregistre fra Kent, 1570-1907England, valgregistre fra Kent, 1570-1907En indeks over valgregisteroppføringer fra Kent County, England mellom 1570 og 1907.4,678,564 dokumenterSøk i samlingen nå
Tyskland, aviser fra OldNews.com™.Tyskland, aviser fra OldNews.com™En indeks over historiske nasjonale, regionale og lokale aviser, tidsskrifter og tidsskrifter fra Tyskland ble opprettet ved hjelp av MyHeritages avanserte optiske tegngjenkjenning (OCR) av artikler helt tilbake til 1689, med bilder.1,378,556 dokumenterSøk i samlingen nå
Tyskland, telefonkatalogerTyskland, telefonkatalogerEn indeks over telefonkatalogregistreringer fra Tyskland, fra årene 2001 og 2003.39,183,147 dokumenterSøk i samlingen nå
Peru, Callao, borgerlig registrering av fødslerPeru, Callao, Borgerlig registrering av fødslerEn indeks over sivile fødselsregistreringer fra regionen Callao, Peru, fra 1874 og fremover, med bilder.363,220 dokumenterSøk i samlingen nå
California, San Diego passasjerlisterCalifornia, San Diego passasjerlisterEn indeks over passasjerer som reiste til San Diego, California, USA, mellom 1904 og 1952, med bilder. 158,968 dokumenterSøk i samlingen nå
New Mexico, Doña Ana County ekteskapslisenserNew Mexico, Doña Ana County ekteskapslisenserEn indeks over ekteskapsprotokoller fra Doña Ana County, New Mexico, USA fra år 1848 og fremover.275,990 dokumenterSøk i samlingen nå
South Carolina, Charleston County ekteskapSouth Carolina, Charleston County ekteskapEn indeks over ekteskapsprotokoller fra Charleston County, South Carolina, USA, fra år 1900 og fremover. 754,016 dokumenterSøk i samlingen nå
Texas, Maverick, Eagle pass ankomsterTexas, Maverick, Eagle Pass AnkomsterEn indeks over passasjerer som ankom byen Eagle Pass i Maverick County, Texas, USA mellom 1900 og 1961, med bilder.421,887 dokumenterSøk i samlingen nå
Storbritannias aviser fra OldNews.com™.Storbritannias aviser fra OldNews.com™En indeks over historiske lokale, regionale og nasjonale britiske aviser, tidsskrifter og gazetter, inkludert avansert optisk tegngjenkjenning (OCR) av artikler helt tilbake til 1665, med bilder.3,894,581 dokumenterSøk i samlingen nå
Amerikanske aviser fra OldNews.com™Amerikanske aviser fra OldNews.com™En indeks over nasjonale, regionale og lokale historiske aviser, tidsskrifter og tidsskrifter fra USA ble opprettet ved hjelp av MyHeritages avanserte optiske tegngjenkjenning (OCR) av artikler som går tilbake til 1770, med bilder.64,368,505 dokumenterSøk i samlingen nå
Wales, Glamorgan, West Glamorgan valgregistre 1839-1925Wales, Glamorgan, West Glamorgan valgregistre 1839-1925En indeks over valgregisteroppføringer fra West Glamorgan, Glamorgan County, Wales mellom 1839 og 1925, med bilder. 1,643,484 dokumenterSøk i samlingen nå

Australske aviser

Denne indeksen over historiske lokale, regionale og nasjonale australske aviser, tidsskrifter og tidsskrifter inkluderer MyHeritages avanserte optiske tegngjenkjenning (OCR) av artikler helt tilbake til 1803. Alle delstater og territorier er representert, selv om hoveddelen av samlingen består av materiale fra New South Wales og Victoria. Aviser er en fantastisk ressurs for historisk og genealogisk forskning, ettersom de kan inneholde rikholdig informasjon om personer i slektstreet ditt, blant annet i form av fødsels-, vielses- og dødsannonser og nekrologer.

Du kan finne mer informasjon om et lokalsamfunns historie gjennom foreningssider og historier av lokal interesse, som kan inneholde detaljerte nedtegnelser om aktiviteter og hendelser og ofte gi mer informasjon om de involverte personene, samt konteksten til den tiden forfedrene kan ha levd i.

Bildene i denne samlingen er gjengitt med tillatelse fra Trove – The National Library of Australia.

Søk i australske aviser

Østerrikes aviser fra OldNews.com™

Denne indeksen over historiske nasjonale, regionale og lokale aviser, tidsskrifter og tidsskrifter fra Østerrike er laget ved hjelp av MyHeritages avanserte optiske tegngjenkjenning (OCR) av artikler helt tilbake til 1622. Aviser er en ledende ressurs for historisk og genealogisk forskning, ettersom de er fulle av detaljert informasjon om potensielle forfedre på tvers av slektstreet ditt, gjennom et bredt spekter av vitale poster som fødsels-, ekteskaps- og dødsannonser og nekrologer.

Du kan finne mer informasjon om et lokalsamfunns historie gjennom foreningssider og historier av lokal interesse, som kan inneholde detaljerte beskrivelser av aktiviteter og hendelser, og som ofte gir mer informasjon om de involverte personene, samt konteksten til den tiden forfedrene kan ha levd i. Bilder av disse avisene er tilgjengelige på OldNews.com

Søk i østerrikske aviser fra OldNews.com™.

Tsjekkiske aviser fra OldNews.com™

Denne indeksen over historiske nasjonale, regionale og lokale aviser, tidsskrifter og tidsskrifter fra Tsjekkia er laget ved hjelp av MyHeritages avanserte optiske tegngjenkjenning (OCR) av artikler helt tilbake til 1779. Aviser er en ledende ressurs for historisk og genealogisk forskning, ettersom de er fulle av detaljert informasjon om potensielle forfedre på tvers av slektstreet ditt, gjennom et bredt spekter av vitale poster som fødsels-, ekteskaps- og dødsannonser og nekrologer.

Du kan finne mer informasjon om et lokalsamfunns historie gjennom foreningssider og historier av lokal interesse, som kan inneholde detaljerte beskrivelser av aktiviteter og hendelser, og som ofte gir mer informasjon om de involverte personene, samt konteksten til den tiden forfedrene kan ha levd i. Bilder av disse avisene er tilgjengelige på OldNews.com.

Søk i tsjekkiske aviser fra OldNews.com™

England, Cheshire Biskopens avskrifter av dåp, 1526-1909

Denne samlingen inneholder biskopens avskrifter av dåpsprotokoller fra Cheshire, England, mellom 1526 og 1909. Dokumentene inneholder vanligvis barnets navn, dato og sted for dåpen, bosted og foreldrenes navn.

Søk i England, Cheshire Biskopens utskrifter fra dåp, 1526-1909

England, Cheshire Biskopens transkripsjoner av ekteskap, 1598-1900

Denne samlingen inneholder biskopens avskrifter av ekteskap fra Cheshire, England, mellom 1598 og 1900. Dokumentene inneholder vanligvis navnene på brudgommen og bruden, deres bosted, dato og sted for ekteskapsinngåelsen og navnene på deres fedre.

Søk i England, Cheshire Biskopens transkripsjoner av ekteskap, 1598-1900

England, Cheshire, fødsler og dåp i menigheter

Denne samlingen inneholder fødsels- og dåpsregistre fra Cheshire County, England, mellom 1538 og 1969. Dokumentene inneholder vanligvis barnets navn, fødselsdato, dato og sted for dåp, bosted og foreldrenes navn.

Søk i England, Cheshire Parish Fødsler og dåp

England, Cheshire Parishs dødsfall og begravelser

Denne samlingen inneholder kirkebøker over dødsfall og begravelser fra Cheshire County, England, fra 1538 og fremover. Dokumentene inneholder vanligvis den avdødes navn, bosted, dato og sted for dødsfallet, dato og sted for begravelsen og navnet på faren. Noen dokumenter inneholder også navnene på moren og ektefellen.

Søk etter dødsfall og begravelser i England, Cheshire Parish

England, valgregistre fra Kent, 1570-1907

Denne samlingen inneholder valglister fra Kent County i England fra 1570 til 1907. Dokumentene inneholder vanligvis navnet på velgeren og årstall og bosted.

Søk i England, valgregistre fra Kent, 1570-1907

Tyske aviser fra OldNews.com™

Denne indeksen over historiske nasjonale, regionale og lokale aviser, tidsskrifter og tidsskrifter fra Tyskland er laget ved hjelp av MyHeritages avanserte optiske tegngjenkjenning (OCR) av artikler helt tilbake til 1689. Aviser er en ledende ressurs for historisk og genealogisk forskning, ettersom de er fulle av detaljert informasjon om potensielle forfedre på tvers av slektstreet ditt, gjennom et bredt spekter av vitale poster som fødsels-, vielses- og dødsannonser og nekrologer.

Du kan finne mer informasjon om et lokalsamfunns historie gjennom foreningssider og historier av lokal interesse, som kan inneholde detaljerte beskrivelser av aktiviteter og hendelser, og som ofte gir mer informasjon om de involverte personene, samt konteksten til den tiden forfedrene kan ha levd i. Bilder av disse avisene er tilgjengelige på OldNews.com.

Søk i tyske aviser fra OldNews.com™

Tyskland, telefonkataloger

Denne samlingen inneholder telefonkataloger fra Tyskland fra årene 2001 og 2003. Dokumentene inneholder vanligvis navnet på personen, bostedsår og -sted, og eventuelle slektninger.

Søk i Tyskland, telefonkataloger

Peru, Callao, borgerlig registrering av fødsler

Denne samlingen inneholder sivile fødselsregistreringer fra regionen Callao, Peru, fra 1874 og fremover. Registreringene inneholder vanligvis barnets navn, fødselsdato og foreldrenes navn.

Søk i Peru, Callao, folkeregistrering av fødsler

California, San Diego passasjerlister

Denne samlingen inneholder opplysninger om passasjerer som reiste til San Diego, California, USA, mellom 1904 og 1952. Dokumentene omfatter vanligvis passasjerens navn, fødselsår og fødested, ankomstår og skipets navn.

De første passasjerlistene var ensidige og inneholdt minimalt med informasjon om passasjerene. Etter hvert ble skjemaene standardisert og flere spørsmål ble lagt til. I 1907 inneholdt passasjerlistene 29 kolonner og var på to sider. Fra 1907 ble det også lagt til navn og adresse på slektninger både i USA og i hjemlandet.

En vanlig forglemmelse for slektsforskere i forbindelse med tosidige manifester har vært å finne den første siden og overse eksistensen av den andre. Denne samlingen inneholder enkeltbilder som er satt sammen, slik at man ikke går glipp av viktig informasjon.

Søk i California, San Diego passasjerlister

New Mexico, Doña Ana County ekteskapslisenser

Denne samlingen inneholder vielsesprotokoller fra Doña Ana County, New Mexico, USA fra år 1848 og fremover. Dokumentene inneholder vanligvis navnene på brudgommen og bruden, deres fødested, bosted og dato og sted for vielsen.

Søk i ekteskapslisenser i Doña Ana County, New Mexico

South Carolina, Charleston County ekteskap

Denne samlingen inneholder ekteskapsprotokoller fra Charleston County, South Carolina, USA, fra år 1900 og fremover. Dokumentene inneholder vanligvis navnene på brudgommen og bruden, fødested, alder, bosted og dato for ekteskapsinngåelsen.

Søk i Sør-Carolina, Charleston County ekteskap

Texas, Maverick, Eagle Pass ankomster

Denne samlingen inneholder registreringer over passasjerer som ankom byen Eagle Pass i Maverick County, Texas, USA, mellom 1900 og 1961. Dokumentene inneholder vanligvis passasjerens navn, fødselsår og fødested samt ankomstår.

Søk i Texas, Maverick, Eagle Pass ankomster

Storbritannias aviser fra OldNews.com™

Denne indeksen over historiske lokale, regionale og nasjonale britiske aviser, tidsskrifter og gazetter inneholder avansert optisk tegngjenkjenning (OCR) av artikler helt tilbake til 1665. Aviser er en viktig ressurs for slekts- og familiehistorieforskning, da de kan inneholde rikholdig informasjon om personer i et slektstre, gjennom nekrologer og andre vitale dokumenter som fødsels-, vielses- og dødsannonser.

I tillegg kan foreningssider og historier av lokal interesse inneholde detaljerte registreringer av aktiviteter og hendelser i lokalsamfunnet og ofte gi mer informasjon om de involverte personene, samt den historiske konteksten til tiden forfedrene kan ha levd i. Du kan se bilder av disse avisene på OldNews.com.

Søk i britiske aviser fra OldNews.com™

Amerikanske aviser fra OldNews.com™

Denne indeksen over nasjonale, regionale og lokale historiske aviser, tidsskrifter og tidsskrifter fra USA er laget ved hjelp av MyHeritages avanserte optiske tegngjenkjenning (OCR) av artikler helt tilbake til 1770. Aviser er en ledende ressurs for historisk og genealogisk forskning, ettersom de er fulle av detaljert informasjon om potensielle forfedre på tvers av slektstreet ditt, gjennom et bredt spekter av vitale poster som fødsels-, ekteskaps- og dødsannonser og nekrologer.

Historien til et lokalsamfunn kan utforskes i detalj gjennom historier av lokal interesse, de inneholder opptegnelser om bemerkelsesverdige aktiviteter og hendelser, og gir ofte mer informasjon om de involverte personene, i tillegg til konteksten til tiden forfedrene dine kan ha levd i. Bilder av disse avisene er gjort tilgjengelig på OldNews.com.

Søk i amerikanske aviser fra OldNews.com™

Wales, Glamorgan, West Glamorgan valgregistre 1839-1925

Denne samlingen inneholder valglister fra West Glamorgan, Glamorgan County, Wales mellom 1839 og 1925. Dokumentene inneholder vanligvis navnet på velgeren og årstall og bosted.

Søk i Wales, Glamorgan, West Glamorgan valgregistre 1839-1925

Eksempler

I samlingen South Carolina, Charleston County Ekteskap har vi funnet ekteskapsdokumentene til de kjente personene Ryan Rodney Reynolds og Blake Ellender Lively.

Ekteskapsregister Ryan Renolds og Blake Lively

Ryan Rodney Reynolds, en kanadisk-amerikansk skuespiller, produsent og entreprenør, er kjent for sin rolle i storfilmene «Deadpool» og «Deadpool 2», som er en del av 20th Century Fox’ X-Men-serie. Rolleskikkelsen hans har blitt hyllet og gitt ham nominasjoner til prestisjetunge prisutdelinger som Critics’ Choice Movie Awards og Golden Globe Awards.

Blake Ellender Lively, en anerkjent amerikansk skuespillerinne, er kjent for sin tidlige karrieredebut i regissørsatsingen «Sandman» av faren Ernie Lively. Siden har hun hatt en rekke film- og serieroller, blant annet som Serena van der Woodsen i den populære CW-ungdomsdramaserien «Gossip Girl».»

Ekteskapsregistrene som er tilgjengelige i vår samling, inneholder opplysninger om vielsesdato og stedet der vielsen fant sted. Den inneholder også personlige opplysninger som fødselsdato, alder ved ekteskapsinngåelsen, bosted, dato for ekteskapssøknaden og nummeret på vigselsattesten.

Den historiske vielsesprotokollen til James Edward William Theobald Butler og Elizabeth Harriet Grosvenor fra vår nytilkomne samling, England, Cheshire Biskopens utskrifter av ekteskap, 1598-1900, viser en annen type ekteskapsallianse.

marriage record of James Edward William Theobald Butler and Elizabeth Harriet Grosvenor

James Edward William Theobald Butler, som hadde tittelen jarl av Ossory frem til 1854, ble senere den 3. markisen av Ormonde. Han var en berømt irsk adelsmann fra det anerkjente Butler-dynastiet. Hans brud, Elizabeth Harriet Grosvenor var en fremstående britisk aristokrat og den førstefødte av Hugh Grosvenor, den første hertugen av Westminster.

Bryllupet, som fant sted 2. februar 1876 i Aldford Church i Cheshire i England, innebar en sammensmelting av enorm rikdom og status da to av 1800-tallets mest velstående engelske familier ble forent. Hertugen av Westminster skjenket Elizabeth en sjenerøs medgift på 15 000 pund (tilsvarende 2,2 millioner pund eller 2,75 millioner USD i dag).

Sammendrag

Vi håper disse verdifulle samlingene hjelper deg med å gjøre nye oppdagelser i din slektsforskning. Det er gratis å søke i samlingene på MyHeritage. For å se opptegnelsene eller lagre opptegnelser i slektstreet ditt, trenger du et Data eller Komplett abonnement.

Hvis du har et slektstre på MyHeritage, vil vår Record Matching-teknologi varsle deg automatisk hvis oppføringer fra disse samlingene matcher slektningene dine. Du kan deretter se gjennom oppføringen og bestemme deg for om du vil legge til den nye informasjonen i slektstreet ditt.

Kos deg med de nye kolleksjonene!