«Mitt høyeste ønske var å møte min biologiske familie!»

«Mitt høyeste ønske var å møte min biologiske familie!»

Det var først da hun satt på toget til Toledo at Joanne Perkins skjønte hvor betydningsfull reisen var. Hun hadde ikke sett sin biologiske familie siden hun var åtte år gammel. Nå skulle hun møte dem igjen…

Det hele startet i juni 2016, da Joanne satt og så på TV hjemme i New Jersey.  En reklame for MyHeritage kom på skjermen, og Joanne bestemte seg for å prøve. Hva var det verste som kunne skje, liksom? Hun tok steget, laget en konto på MyHeritage og begynte å se etter familien sin.

Med mange løse tråder å nøste opp i, la Joanne ut en ettersøkning i MyHeritage-fellesskapet. Slik så meldingen ut:

Hjelp meg å finne familien min! 

Jeg vokste opp i et barnehjem.
Det eneste jeg vet om min far er at han het Robert Morton Perkins.
Min mor het Betty Ann Groves. Min far var soldat i Tyskland. Mor hadde familie i Findlay i Ohio. 

 

Joanne forventet ikke å få svar bare et par timer senere. Hun ble overrasket for å se at svaret var fra grunnleggeren og daglig leder for MyHeritage, Gilad Japhet – og hun fikk seg et ordentlig sjokk da hun leste meldingen fra ham:

«Jeg har funnet en hel rekke av familiemedlemmene dine: fettere, kusiner og flere. Og jeg har funnet en masse informasjon om foreldrene dine, besteforeldrene dine, tanter og onkler. Her er ett eksempel: gravsteinen til din bror som døde kun få måneder etter han ble født:»

Dette er graven til Joannes bror Robert.

Men dette var ikke alt. Japhet sendte Joanne en hel rekke dokumenter som han hadde funnet om familien hennes – inkludert dokumentene fra foreldrenes ekteskapsinngåelse og en avisartikkel om brorens død. Han sendte også et bilde av to kvinner:

Judith DeRoisa og Barbara Groves – Joannes kusiner.

 

«Jeg har funnet noen slektninger av deg på Facebook. Det ser ut som om du har en fantastisk familie – inkludert disse damene, som er kusinene dine!»  

Joanne ble overveldet av følelser. Japhet spurte Joanne om å fortelle ham litt mer om seg selv, slik at han kunne finne ut mer om familien hennes. Joanne ble overrasket. Det var som om hun hadde en egen slektsforsker-skytsengel som ville hjelpe henne.

Jeg bodde sammen med min mor frem til jeg var åtte år gammel. Min far var i militæret og ble sendt til Tyskland. Min mor fikk psykiske problemer og ble innlagt på sykehus, så min tante sendte meg og søsknene mine til et barnehjem. Kort tid etter tok min mor sitt eget liv. Min far endte opp med å gifte seg på nytt.»

Basert på informasjonen som Joanne fortalte, fortsatte Japhet å søke etter familen henne, og han sendte henne endra mer informasjon – sammen med bilder av slektningene hennes og telefonnumrene deres. Plutselig var en telefonsamtale det eneste som stod mellom Joanne og den biologiske familien hennes!

«Jeg har lenge hatt et sterkt ønske om å treffe den biologiske familien min, og du har gjort drømmen min virkelig! Jeg takker deg fra hjertet», fortalte Joanne til Gilad Japhet.

Her kan du se Joanne fortelle om sin første samtale med kusinen sin Tammy (NB: videoen er på engelsk) 

Etter å ha snakket sammen i mange timer på telefonen, bestemte de seg for å treffes. Joannes slektninger inviterte henne til å besøke dem i Ohio. Joanne, som inntil kort tid siden trodde at hun var alene i verden, aksepterte invitasjonen med tårer i øynene. Plutselig ble minnene fra barndommen så tydelige…

“Jeg husket siste gangen jeg så dem. Da jeg var åtte år gammel, rett etter at mamma døde. Jeg husker den dagen familien samlet seg for å finne ut av hva de skulle gjøre med oss barna – meg og de to brødrene mine»

Noen dager før Joanne skulle reise til Ohio, fikk Joanne nok en overraskelse: Det kom en pakke på døren. Den var fra Glad Japhet. Og inni pakken var det et slektstre – Joannes slektstre – med over hundre biologiske slektninger i!

«Ingen har noensinne gjort noe sånt for meg. Jeg hadde aldri overstilt meg at noen en dag skulle komme frem fra intet og hjelpe meg på denne måten. Oppfylle drømmen min på denne måten. Reisen til Ohio var en drøm som ble sann» , forteller Joanne.

Familien ble gjenforent med familien sin i Ohio. De ville ha en privat samling for å bli kjent med hverandre, og møtet ble følelsesladd for dem alle.

Joanne oppsummerer gjenforeningen slik:

«Det er som om en sirkel er sluttet. Da jeg viste dem familietreet fra MyHeritage, fant alle seg selv i oversikten. Det var da vi forstod hvordan vi er knyttet til hverandre. Jeg trodde aldri at dette kom til å skje, men i dag er jeg ikke alene lenger. Jeg har en familie som elsker meg og som aldri glemte meg» 

Har du et familiemysterium? Slektninger du ikke har funnet? Eller kunne du tenke deg en hjelpende hånd? Da kan MyHeritage-fellesskapet være løsningen! Spør over 86 millioner slektsforskere om hjelp! Eller hjelp andre i Myheritage-fellesskapet!