Vinnere på MyHeritage-standen på Slektsforskerdagen 2017

Se bildene fra Slektsforskerdagen i Oslo

Kommentarer

Slektsforskerdagen gikk av stabelen med flotte og lærerike arrangementer over hele landet lørdag 28. oktober. I Oslo fant over 400 interesserte veien til Riksarkivet, der også vi i MyHeritage var på plass.

Slektsforskerdagen er et høydepunkt i kalenderen for mange av oss som driver med slektsforskning. Dagen markeres med gratis arrangementer over hele landet, der slektsforskere, historikere og andre interesserte møtes for å lære, dele kunnskap og tips med hverandre.

Full sal under foredragene

I Oslo ble Slektsforskerdagen arrangert på Riksarkivet, og på tross av vakkert høstvær utenfor, var det over 400 mennesker innom i løpet av dagen. I forelesningssalen var det til tider rift om stolsetene, og og det var tydelig at årets foredrag med fokus på gård og ætt, sjøfolk i arkivene, krigsseilerne og skolearkivene var populære.

besøkende på slektsforskerdagen 2017

Minikurset om slektsforskning ved Arkivverkets egen Terje Pettersen-Dahl var også en veldig populær aktivitet, og vi både håper og tror at mange vil ta sine første skritt for å kartlegge slektshistorien sin takket være akkurat dette kurset.

DNA-tester fikk bein å gå på

På MyHeritage-standen i andre etasje var det stor aktivitet hele dagen., og vi er veldig glade for at veldig mange også tok seg tid til å slå av en prat med meg og min kollega Steffen. Det er vi som skriver innleggene her på bloggen og på Facebook, og vi setter utrolig stor pris på alle innspillene, spørsmålene og tipsene vi fikk i løpet av dagen – og for ikke å glemme alle de hyggelige samtalene og inspirerende historiene dere delte med oss.

I år solgte vi MyHeritage DNA-tester på standen vår for første gang –  noe som viste seg å bli en stor suksess. De var mange som lot seg inspirere til å ta den genealogiske DNA-testen vår på stedet, og vi sendte avgårde en stor bunke konvolutter til DNA-laboratoriet vårt i Texas da dagen var over.

Kjøpte du DNA-test på Slektsforskerdagen? Husk at du må registrere testen din på denne siden her. 

DNA-testere på Slektsforskerdagen 2017

Stor rift om MyHeritage-premier 

Når vi er ute på konferanser, pleier vi alltid å gi litt ekstra til de som stikker innom MyHeritage-standen. Og slektsforskerdagen i Oslo er intet unntak. Tradisjonen tro loddet vi ut et nettbrett arrangerte vi loddtrekning på MyHeritage-standen, og det var mange som håpte å få med seg nettbrettet eller DNA-settene vi loddet ut.

Vinnere på MyHeritage-standen på Slektsforskerdagen 2017

Den heldige vinneren av nettbrettet ble Eili Changezi, mens Åse Bergheim og Mariann Kverneberg Dajani vant hvert sitt DNA-test-sett. Og om du synes du drar kjensel på Mariann, er det ikke så rart. Hun kommer tydeligvis fra en familie der hell og lykke står dem bi. For to år siden var det nemlig lillesøsteren Thale som vant hovedpremien i lotteriet vårt! 

Både jeg og Steffen storkoste oss på Slektsforskerdagen i Oslo. Og jeg håper at også du hadde en fin Slektforskningsdag, uansett om du var i Oslo eller et annet sted i landet.

Vi gleder oss allerede til neste år. Men likevel, husk at: hver dag man driver slektsforskning er en Slektforskningsdag ????

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen