Nye funksjoner på MyHeritages mobilapplikasjon: Innboks og skanner – første del

Nye funksjoner på MyHeritages mobilapplikasjon: Innboks og skanner – første del

Vi er glade for å kunne fortelle deg om to splitter nye funksjoner i MyHeritage mobilapplikasjonen som kan styrke din slektsforskning:

Innboks — en omfattende e-post-basert meldings-funksjon som gjør det enklere å kommunisere med andre MyHeritage-brukere (dine egne slektninger inkludert!) om DNA-treff, Smart Matches og andre slektsforsknings-relaterte temaer.
Skanner — en nyttig funksjon som benytter seg av høyoppløsningskameraet på smarttelefonen din for å skanne gamle fotografier og dokumenter direkte inn på din MyHeritage familie-nettside for å oppbevare disse digitalt.

Om mobilappen

MyHeritages mobilfunksjon gjør det enklere enn noensinne å utforske og dele slektshistorien din mens du er i farta. Sikre og del familieminner direkte fra mobiltelefonen din, oppdater treet ditt mens du deltar på familietreff og inviter familiemedlemmer til å ta del på ditt slektstre. MyHeritages mobilapp er tilgjengelig og gratis på iOS og Android og fungerer ypperlig både på smarttelefoner og tablets. Hvis du ikke har gjort det ennå, så installer mobilappen like godt med en gang.

Dette blogginnlegget er første del av vår melding om nye mobilapp-funksjoner, og er en innføring til innboksen. I del to/a> vil vi informere deg om skanneren.

Innboks-oversikt

Den nye innboks-funksjonen på mobilappen legger til rette for enkelt samarbeid med andre medlemmer av familie-nettsiden din, og med andre brukere som du har DNA Matches eller Smart Matches med. Du kan benytte deg av denne for å sende og motta e-poster, og utforske din relasjon med andre MyHeritage-medlemmer. Slik at dere kan gå sammen om å finne ut mer om deres slektshistorie. Vi fortalte deg nylig at det nå er gratis for deg å kontakte dine DNA-treff i alle sammenhenger, og dette gjør innboksen enda nyttigere. Samarbeid er en viktig del av vellykket slektsforskning, og dette er grunnen til at vi har utviklet verktøy som gjør dette enklere for våre brukere. Innboks-funksjonaliten finnes allerede på MyHeritage-nettsiden, men nå har vi altså en interface som gjør det mulig å benytte denne fra mobil-appen, og mobil-versjonen er faktisk enda enklere å bruke! Korrespondansen du starter med dine DNA-treff eller med andre MyHeritage-medlemmer, kan fortsettes hvor du enn befinner deg, via mobil-innboksen. Selv om du skulle ha tatt kontakten via PC-en din. Vi mener at dette er den beste innboks-meldings-funksjonen som er å finne på dagens marked fra noen slektsforsknings-tjenester: Den har den bruksanvendelsen som våre brukere har fortalt oss at de ønsker seg, den er intuitiv og enkel å ta i bruk.

Tilgang til Innboksen

For å komme deg til innboksen, klikker du på det nye konvolutt-ikonet i det øvre hjørnet til høyre på skjermen i mobilappen. Om du har uleste meldinger, vil du se et merke på konvolutten som indikerer antallet uleste meldinger som venter på deg.

Klikk på konvolutten på hjemmesiden i applikasjonen for å åpne innboksen

Klikk på konvolutten på hjemmesiden i applikasjonen for å åpne innboksen

Du kan også navigere deg frem til innboksen via menyen på mobilappen:

Klikk på «Innboks» i hovedmenyen for å åpne innboksen

Klikk på «Innboks» i hovedmenyen for å åpne innboksen

Du kommer til innboksen ved å klikke på konvolutt-ikonet eller ved å velge Innboks i menyen.

Innboksen

Hovedsiden i innboksen lister opp e-post-trådene du har med andre brukere. Tråder med de ferskeste meldingene vil stå oppført øverst på listen. Trådene som inneholder uleste meldinger vil stå oppført med uthevet tekst. Du vil kunne se denne samme listen i PC-versjonen av innboksen. I mobil-innboksen kan du starte tråder med familiemedlemmer og fortsette tråder som ble påbegynt via kontakt-linker eller valg i DNA Matches og Smart Matches funksjoner. Det du ikke kan gjøre, er å vilkårlig kontakte andre MyHeritage-medlemmer. Dette er et sikkerhets-tiltak, ment for å beskytte våre medlemmer fra å motta spam.

Om du vil starte en ny tråd, er det bare å klikke på blyanten i det nederste hjørnet til høyre på hovedsiden i innboksen.

Innboks: hovedsiden

Innboks: hovedsiden

Klikk deretter på pluss-tegnet i «til»-feltet.

 

Legg til mottakere når du skriver en ny melding

Legg til mottakere når du skriver en ny melding

Begynn å skrive navnet på mottakeren og velg den rette mottakeren ut i fra listen som dukker opp. Du kan velge opptil seks mottakere hvis du ønsker å starte en gruppe-tråd.

 

Velg det MyHeritage-medlemmet du ønsker å sende meldingen til

Velg det MyHeritage-medlemmet du ønsker å sende meldingen til

Skriv meldingen din og klikk «Send» når du er ferdig.

 

Velg «Send» for å sende meldingen din

Velg «Send» for å sende meldingen din

Så snart du har sendt meldingen din, vil MyHeritage sende ut en likelydende e-post til mottakeren. Men denne e-posten oppgir ikke din e-post-adresse. Den blir i stedet sendt fra MyHeritage på dine vegne, og mottakeren kan besvare den på samme måte, altså via MyHeritage, som vil sende deg en e-post.

Sveip en e-post-tråd mot venstre på iOS eller trykk lenge på en Android mobil for å markere enten som lest eller ulest. Klikk «mer» for å svare, arkivere eller fjerne tråden. Hvis du ønsker å rense innboksen din uten å fjerne tråder helt, kan du arkivere dem. Når du arkiverer en tråd, blir den flyttet fra hoved-innboksen til en separat arkiv-del.

Aktiviteter på en tråd, enten ved et sveip eller et langt trykk

Aktiviteter på en tråd, enten ved et sveip eller et langt trykk

Hvis du ønsker å filtrere meldings-trådene dine, er det bare å klikke på filter-ikonet i det høyre hjørnet øverst på skjermen – ikonet som ser ut som en trakt. Et panel vil da åpnes på høyre-siden av skjermen, hvor du kan velge å se kun de meldinger som er uleste, arkiverte eller som har blitt sendt.

 

Du kan benytte filteret for å kontrollere hvilke tråder som skal vises

Du kan benytte filteret for å kontrollere hvilke tråder som skal vises

Klikk på en hvilken som helst tråd for å se den nyeste meldingen. Du kan også klikke på tidligere meldinger i tråden for å åpne og lese dem.

 

Eksempel på en åpnet melding

Eksempel på en åpnet melding

Svar på en melding ved å klikke på pilen i høyre hjørne, nederst på siden. Klikk ellipse-menyen i høyre hjørne øverst på siden for å svare, arkivere, markere meldingen som ulest eller å fjerne den.

Vi oppgir som nevnt ikke e-post-adressene til dem du korresponderer med, men vi oppgir navnet på familie-nettsiden de administrerer, som kan være nyttig. Vi planlegger, i nær fremtid, å vise informasjonen om ditt DNA-forhold med DNA-treff du korresponderer med, noe som kan bli en nyttig funksjon i innboksen.

Du vil motta varsel om nye meldinger på hjemmeskjermen på mobilen din.

Varsel om en ny melding på hjemmeskjermen på en smarttelefon

Varsel om en ny melding på hjemmeskjermen på en smarttelefon

Hvis du ikke ønsker å motta disse varslene, kan du velge å la være. Vi anbefaler imidlertid å beholde disse, fordi slike meldinger fra andre brukere kan være veldig viktige. Hvis du likevel skulle velge ikke å motta på en iOS, kan du gå til settings-menyen på mobilen din, velge «Varslinger», klikke på MyHeritage-appen, og deaktivere «Tillat varslinger». På Android, går du til din mobils innstillinger og følger den prosessen som er gjeldende for din telefon når det gjelder å deaktivere denne type varsler.

Sammendrag

Den nye mobil-innboksen er en suveren måte å beholde alle slektsforsknings-samarbeidene dine på ett sted. Den ble opprettet med tanke på å virke kjent for de som er vant med å jobbe med e-post-applikasjoner, samtidig som ditt personvern blir ivaretatt ved ikke å dele din personlige e-post-adresse med de MyHeritage-medlemmer du korresponderer med. Vi håper den nye mobilapp-innboksen vil gjøre det både enklere og hyggeligere for deg å samarbeide med andre medlemmer!