Nytt: Enklere navigering i din DNA-match liste

Nytt: Enklere navigering i din DNA-match liste

MyHeritage legger stor vekt på tilbakemeldinger fra våre brukere. Vi forsøker å lytte så godt vi kan, for å kunne tilby best mulig brukeropplevelse innen slektshistorie-forskning. Vi lanserte nylig to nye funksjoner som ble etterlyst av våre brukere ved RootsTech-konferansen i Utah i februar (takk til Judy Russell, med flere!), for å gjøre det enklere å navigere DNA-match-listen. Etter at store oppdateringer ble foretatt i MyHeritage DNA Matching i januar 2018, mottar MyHeritage DNA-brukerne ti ganger så mange treff enn tidligere. Dermed er det naturlig at det er økt behov for enklere måter å bearbeide all den informasjonen.

Nytt: Hopp frem til side

Ved hjelp av denne funksjonen, kan du manuelt skrive inn sidetallet på den siden du ønsker i listen med DNA-treff. Nå trenger du altså ikke lenger å klikke deg gjennom sidene – en etter en – når du er interessert i DNA-treff som ligger lenger ut i din massive DNA-treff liste. Du skriver rett og slett inn det sidetallet du ønsker å bla opp i “Gå til side”-feltet og klikker deretter “Enter”.

Nytt: Øk antallet DNA-treff som vises på hver side

Standard-innstillingen viser 10 treff på hver side av din DNA-treff liste. Du kan nå øke dette antallet ved å velge enten “25” eller “50” nederst i høyre hjørnet av DNA-treff listen din. Respektive 25 eller 50 DNA-treff vil deretter vises på hver side.

Ved å øke antallet pr. side blir det enklere for brukere med veldig store mengder data å benytte seg av listen, men sidene vil riktignok bruke lenger tid på å bli nedlastet. Legg merke til at du har mulighet til å overføre hele listen med DNA-treff og gå gjennom disse eksternt, for eksempel i et regneark-program. Les flere detaljer, i vårt tidligere innlegg.

Fastsatt: Verdi på fjerne familie-relasjoner

Som svar på etterspørsel fra våre brukere, har vi innført en fastsatt verdi for DNA-treff som ser ut til å være veldig fjerne.

Inntil nylig, har DNA-treff med relativt lite delt DNA blitt vist som “tremenning – femmenning”. Dette kunne virke forvirrende, da noen av disse treffene ganske riktig lå innenfor denne relasjons-rammen, mens andre var mye fjernere, det vil si de hadde veldig lav cM-verdi for delt DNA. Nå er de mer fjerne treffene oppført som “tremenning – fjern slektning”, som stemmer mye bedre, ettersom disse i realiteten kan være din seksmenning eller syvmenning. Vanligvis vil disse fjerne treffene bli kategorisert som middels- eller lav-tillits treff, som vil si at noen av dem kan være falske positive. Denne fastsatte verdien er retroaktiv og blir også anvendt for eksisterende treff. Det er en viktig fastsatt verdi, som vil gjøre det enklere å skille mellom treff som trolig er femmenninger av deg og andre treff som virker å være enda fjernere.

Sluttord

Vi håper at du vil få nytte og glede av disse to snarveiene for å navigere DNA-treff-listen mer effektivt. Hvis du ennå ikke benytter deg av vår komplette pakke med verktøy for genetisk slektsforskning, kan du bestille ditt MyHeritage DNA-sett i dag, eller laste opp din DNA-data fra et annet selskap, noe som fremdeles er gratis.