Far og sønn møttes etter 48 år

Far og sønn møttes etter 48 år

John Cummings fra Keizer, Oregon ble adoptert bort ved fødselen. Etter å ha søkt informasjon om sin biologiske familie i flere år, hadde han så godt som gitt opp håpet om å noensinne å få vite hvem hans biologiske foreldre var.

Så kjøpte hans kone et MyHeritage DNA-sett til ham til jul.

Få dager etter at John mottok sine resultater, fikk han kontakt med sin biologiske far og halv-søster.

Se den hjertevarmende historien her:

Da John tok kontakt med California Department of Social Services for å få informasjon om sin adopsjon, fikk han noen dokumenter. Men opplysningene var svært grunnleggende og inneholdt ingen navn eller kontakt-detaljer. Etter at han fikk høre at han måtte ta saken til høyesteretten hvis han ønsket flere detaljer, mistet han motivasjonen og ga opp.

Da MyHeritage DNA-resultatene hans kom, ble John interessert i å se sine etnisitets-resultater — han var for eksempel 53 prosent norsk! Men han ble enda mer interessert da han så at hans liste over DNA-matcher inkluderte en biologisk kusine, Linda.

John kontaktet henne via MyHeritage-nettsiden og sammen la de to og to sammen. «Du bør ta en telefon til Tiffany,» husker John at Linda sa til ham, «hun tror at hun er din søster og at hennes far er din far». John sa bare, «Hva!!»

Det skulle vise seg at Johns biologiske far, Rick, hadde forsøkt å finne ham i årevis. “De rettslige dokumentene var forseglet. Kontoret til advokaten som hadde hatt saken var brent ned…” forteller Rick. “Det var altså bare en blindvei.”

“Jeg gikk og bar på en skam som bygget seg opp gjennom 48 år,” fortsetter han. “Selv om jeg hadde flere barn, var der altså dette ene barnet som jeg aldri skulle få treffe, eller vite om vedkommende hadde det bra.”

“Jeg fikk en melding fra Tiffany… Mens jeg leste det begynte hjertet mitt å banke raskere,” minnes han. “Sønnen jeg aldri hadde sett, hadde nettopp tatt kontakt”!

Ikke nok med at John og Rick endelig fant hverandre takket være MyHeritage DNA — de oppdaget at de hadde bodd kun en times kjøretur fra hverandre – og til og med hadde jobbet i bygninger rett ovenfor hverandre en periode!

“Etter å ha møtt John, og så hvor flott fyr han er, forsvant skammen på et vis”, sier Rick. “Jeg er svært stolt over den mannen han har blitt. For en flott jobb hans adoptiv-foreldre har gjort. Jeg kunne ikke ha gjort det bedre selv”.

“Vi har så mye til felles,” sier John. “MyHeritage ble starten som gjorde oss i stand til å møtes.”

“Hvis du prøver å søke etter noen, er dette måten å gjøre det på,” legger Rick til.

“Uten DNA-et, ville dette aldri ha skjedd, for jeg var ikke i stand til å oppnå den kontakten som førte til at jeg fant min far,” sier John. “I starten var det litt overveldende, men nå er det virkelig gøy. Jeg kan spørre alle de spørsmålene jeg alltid ønsket å få svar på. Nå blir jeg kjent med min arv.”

“Uten DNA-et, ville dette aldri ha skjedd, for jeg var ikke i stand til å oppnå den kontakten som førte til at jeg fant min far,” sier John. “I starten var det litt overveldende, men nå er det virkelig gøy. Jeg kan komme med alle de spørsmålene jeg alltid ønsket å få svar på. Nå blir jeg kjent med min familiebakgrunn”.

“Takk til MyHeritage DNA for å ha gjenforent meg med min familie,” sier John.

John Cummings (second from right) with his biological father and half-siblings

John Cummings (nummer to fra høyre) med sin biologiske far og halv-søsken