Dr. Phil lærer mer om sine røtter med MyHeritage

Dr. Phil lærer mer om sine røtter med MyHeritage

Vi besøkte nettopp i studio hos TV-kjendisen dr. Phil for å dele hittil ukjent informasjon om hans families fortid. Dr. Phil var forbauset over hva vi klarte å avdekke om hans familiehistorie, inkludert ukjente bilder og opptegnelser. 

Dr. Phil startet sin reise med MyHeritage for rundt et år siden, da han tok en MyHeritage DNA-test og lærte nye detaljer om sin familiehistorie. Vi presenterte til og med hans kone, Robin McGraw, med noen fantastiske familiehistorie-opplysninger. Hun fikk blant annet vite at å jobbe i skjønnhetsindustrien er noe som går i familien hennes. Robin er grunnleggeren av  Robin McGraw Revelation, et hudpleie og livsstils-merke. Dette er noe hun kan ha fra sin bestemor, Opal Jameson, som drev sin egen skjønnhetsbutikk i 1930-årene!

MyHeritage-rådgiver, Yvette Corporon, besøkte nylig dr. Phils studio igjen for å presentere nye funn om hans røtter. 

Se hele segmentet her

Vi studerte slektsforskningen til dr. Phils bestefar, Joe McGraw. Sist gang vi gikk gjennom hans oppføringer, lærte vi at han jobbet som vognfører i en matbutikk i 1910. 

Vi vet nå at på 1920-årene jobbet han som bonde og i den amerikanske folketellingen fra 1940 ble han oppført som “kjøtt-oppkutter” på et kjøttmarked. Som dr. Phil kommenterte var “han tydelig en mann med mange talenter!”. I den samme folketellingsoppføringen oppga Joe at han jobbet 52 uker i 1939 og lønnen hans var kun $840 det året. I dag ville det være det samme som ca. 15 552 amerikanske dollar.

Dr. Phils bestefar, Joe McGraw, i den føderale amerikanske folketellingen fra 1940.

Dr. Phils bestefar, Joe McGraw, i den føderale amerikanske folketellingen fra 1940.

På en annen gren av dr. Phils slektstre, har han en ane fra fem generasjoner siden ved navn William Russell. William ble født 1794 i Nord Carolina og var bonde. Hvordan han levde, er heller ukjent. Vi fant imidlertid interessante funn rundt hans død.

Vi fant en liste over Williams eiendeler som ble solgt etter hans død. Disse inkluderte mange ting: Ett bord, syv stoler, to økser, en kaffekvern, en hagle, et forstørrelsesglass, flere kalver og griser og et vaskekar. Alle eiendelene på Williams liste ble solgt for totalt 41.93 amerikanske dollar.

Inventar av eiendom til William Russell, dr. Phils tipp-tippoldefar.

Inventar av eiendom til William Russell, dr. Phils tipp-tippoldefar.

Williams sønn, Samuel Joseph (dr. Phils tippoldefar) giftet seg med en kvinne ved navn Sarah Ann Russell (dr. Phils tippoldemor). 

Vi fant et flott bilde av Sarah Ann med flere av hennes slektninger, tatt en gang etter 1877.

Sarah Ann Russell, dr. Phils tippoldemor, nederst til venstre.

Sarah Ann Russell, dr. Phils tippoldemor, nederst til venstre.

Sist gang, fant vi dr. Phils farfar, Joseph McGraws, innkallelses-kor fra 1917. Han tjenestegjorde altså under Første verdenskrig.  

Denne gangen fant vi ut at dr. Phils morfar, John Calvin Stevens, også tjenestegjorde i Første verdenskrig. Hans innkallelseskort tilbød noen viktige opplysninger om ham:

Innkallelses-kort, Første verdenskrig, for dr. Phils morfar, John Calvin Stevens

Innkallelses-kort, Første verdenskrig, for dr. Phils morfar, John Calvin Stevens

Hans innkallelses-kort opplyser at han også var bonde og jobbet på svigerfarens gård. Han hadde blå øyne og var høy og slank. 

Dr. Phil ble begeistret over å få høre disse verdifulle detaljene om sine forfedres liv og bortgang. Når det kommer til familiehistorie kan man alltid lære mer. Du kan også gjøre flotte familiehistorie-oppdagelser ved hjelp av MyHeritage. Benytt kupongkoden DRPHIL, så kan du starte din gratis 14-dager lange prøveperiode OG få 50% avslag på et abonnement. 

Har du selv gjort noen overraskende familiehistorie-oppdagelser? La oss høre om dette i kommentarfeltet nedenfor!