Diane og Mary fant hverandre med DNA og har endelig møttes

Diane og Mary fant hverandre med DNA og har endelig møttes

Vi kan presentere nok en nydelig gjenforening. I fjor delte vi den fantastiske historien om Diane Ward og Mary McLaughlin, to halvsøstre som fant hverandre takket være en MyHeritage DNA test. Søstrene var ivrige etter å møtes, men det lot seg ikke gjøre, på grunn av pandemirelaterte reiserestriksjoner. De holdt kontakten over Atlanterhavet og ventet til muligheten var der.

Har du også gjort en utrolig oppdagelse gjennom MyHeritage? Klikk her for å fortelle oss om dem!

Endelig i juni var tiden inne! Diane fløy til Nord-Carolina for å tilbringe helgen med søsteren sin. Se den nydelige gjenforening nedenfor:

Diane ble adoptert som baby i delstaten Michigan hvor alle adopsjonsregistre var forseglet, så DNA var hennes eneste muligheten hun hadde til å finne sin biologiske familie. For noen år siden bestemte hun seg for å kjøpe en MyHeritage DNA-test, og fikk umiddelbart et nær treff, en firmenning som førte henne til Mary. Maria hadde også blitt adoptert bort som barn, men hun hadde kjent jentens biologiske mor, som dessverre døde for 20 år siden.

Hvor kommer jeg fra?

Da jeg ble født, sa naboen ja til å passe meg mens mor var på jobb, forteller Mary, men en dag kom hun bare ikke hjem fra jobb. Dette var på 60-tallet, og på den tiden var det enkelt å spørre om naboen var du villig til å ta vare på barnet, og de sa ja.

“Da Diane ble eldre, begynte hun å lure på hvor hun kom fra. Hun kan fortelle at hun husker da hun gikk på skolen, de hadde naturfag og skulle gjøre et prosjekter for å utforske familiehistorien og røttene sine. Diane måtte rekke opp hånden og fortelle at hun ikke kunne delta i dette prosjektet fordi hun var adoptert.

Mary forteller at hun også etter hvert begynte å lure på røttene sine. «Da jeg ble rundt 14 år, fikk jeg en identitetskrise,» sier hun. Hun forteller at hun tok for seg telefonkatalogen, og ringte opp folk som hadde samme etternavn som henne. Hun presenterte seg som Mary, og sa at hun var ute etter helseinformasjon, og ikke ønsket å forstyrre livet til noen.
Diane prøvde også å finne informasjon om sin biologiske familie gjennom adopsjonsbyrået som foreldrene hennes hadde brukt, men alle mappene var forseglet. Hun prøvde en juridisk tilnærming, men det var en langtrukken prosess så hun ga opp.

Alt forandret seg med MyHeritage DNA

Så kom hun over MyHeritage, og fant ut at det var mulig å finne DNA-treff gjennom det nettstedet. «Dette er vel en game changer», sa hun til seg selv.

Diane tok testen og sendte den av gårde. Kort tid etterpå kom resultatet, og det indikerte at hun hadde en nært treff. Treffet var Marys firmenning på morssiden, som koblet søstrene sammen.

Mary kan fortelle at det var et stort gledelig øyeblikk.

“Da vi snakket sammen for først gang via video, snakket vi i evigheter,» kan fortelle Diane. Hun kan også hun nesten mistet pusten da hun så søstrene for første gang, det nesten som å se seg selv.

Den søsterlige forbindelsen

Begge søstrene er enige om at likhetene mellom dem er skremmende.

«Likhetene er så mange at vi ikke kan telle dem» sier Mary, og legger til at de også har mange latterlig like personlighetstrekk. «Vi har begge to veldig rar sans for humor.”

“Som da vi møttes på flyplassen, og jeg hadde all fly-informasjonen min i en mappe,» sier Diane. «Mannen til Mary lo av meg, fordi han kjente bare en som var så organisert, nemlig Mary.”

I tillegg til alle likhetene, føler søstrene også en veldig sterk forbindelse. “Denne søsterlige forbindelsen hadde jeg bare hørt folk snakke om, men aldri opplevd selv,» sier Mary. “Vi kan kjenne hverandres følelser selv når vi er tusenvis av kilometer fra hverandre. Vi er som peanøttsmør og syltetøy.”

“Det får meg til å kunne kjenne på følelsen at jeg vet hvor jeg hører hjemme,» sier Diane.

Diane var veldig lei seg da hun fikk vite at moren hennes hadde dødd før hun fikk sjansen til å møte henne, men hun føler at hun får kontakt med hennes ånd gjennom søsteren. «Jeg føler at moren min lever gjennom henne», sier hun.

“Vår biologiske mor, var alltid i mitt liv inntil hun døde,» sier Mary. “Så det å finne Diane midt i alt dette har bare vært en velsignelse.”

“Vi er som peanøttsmør og syltetøy, legger Mary til. «Og vi vil være MyHeritage evig takknemlige til for det.”

Har du gjort en oppdagelse gjennom MyHeritage som forandret livet ditt? Vi vil høre om det!

Send det til oss gjennom dette formularet eller via e-post på stories@myheritage.com.