Australsk adoptivbarn finner søsken i Danmark med MyHeritage DNA

Australsk adoptivbarn finner søsken i Danmark med MyHeritage DNA

David Oliver, fra Australia, ble født og adoptert i England i 1960. Hans liv tok en bemerkelsesverdig vending da han gjennom et DNA-treff på MyHeritage oppdaget at hans biologiske far var dansk. Denne oppdagelsen åpnet døren for David til å komme i kontakt med og endelig møte sine tre halvsøsken!

Bestill et MyHeritage DNA-sett

David vokste opp i Warwickshire, England, hvor han beskriver sin barndom som preget av kjærlighet, stabilitet og trygghet. «Jeg hadde en god utdannelse og manglet ingenting. Jeg ble fortalt om adopsjonen min fra en tidlig alder, men dette var ikke et tema som ofte ble diskutert opp gjennom årene. Begge mine adoptivforeldre har nå gått bort.»

David Oliver

David Oliver

Davids adoptivforeldre fortalte ham at hans biologiske mor var dansk, men han hadde alltid antatt at faren hans var britisk. Han klarte relativt enkelt å finne sin biologiske mor ved å skaffe seg de offisielle adopsjonsdokumentene fra Church of England, som ble tilgjengelige etter en endring i loven i 1971. «Jeg forstår hvordan min biologiske mor må føle seg,» sier David. «Da hun signerte adopsjonspapirene, kunne hun sannsynligvis ikke forestille seg at det noen gang ville være mulig for meg eller noen andre å finne henne i fremtiden. Hun har valgt å ikke møte meg til nå, noe jeg fullt ut respekterer.»

‘Det var en umiddelbar følelse’

«Først tok jeg en DNA-test med en annen tjeneste, men resultatene var ikke særlig interessante,» sier David. «Deretter lastet jeg opp DNA-dataene mine til MyHeritage, og nesten umiddelbart begynte jeg å motta DNA-treff. Plutselig fikk jeg et treff med en fetter som bor i Danmark. Det var så presist at det identifiserte nøyaktig stedet hvor jeg senere oppdaget at jeg ble unnfanget – byen Fredericia. Dette viser hvor effektiv MyHeritage var.»

David tok kontakt med sitt søskenbarn, Peter. «Det var en umiddelbar følelse, du vet at du er i slekt,» sier David. «Gjennom min DNA-forskning på MyHeritage-plattformen kom jeg i kontakt med Peter Hammer i Danmark, som deretter introduserte meg for moren hans, Jette Hammer, samt hans tante Janne og onkel Jesper, som bor i Sør-Afrika – alle sammen er mine søskenbarn. Dette ble raskt fulgt av min egen søster og brødre, Anne-Mette, Axel og Svenn.»

Anne-Mette deler at hun en sen kveld fikk en e-post fra broren Axel, hvor han spurte om hun var våken, noe som var uvanlig. «Han spurte om han kunne ringe meg,» sier hun. Anne-Mette forklarer at noen av hennes slektninger hadde tatt DNA-tester gjennom MyHeritage for å utforske de mulige spanske røttene til deres avdøde bestemor. Men så ble Peter kontaktet av David.

Peter og Jette mistenkte raskt at Davids biologiske far var Anne-Mettes far, Palle. «Faren min ble først kjent med en halvsøster i USA i 1996, som han ikke visste om tidligere, så vi hadde en viss kjennskap til denne typen situasjon,» sier Anne-Mette. «Jette forsto at David var en halvbror for oss og ba David sende bilder av seg selv. Jeg mottok et bilde samme kveld, og jeg lo; han lignet så mye på mine brødre.»

Davids biologiske far, Palle. Bildet er fargelagt og forbedret med MyHeritage
Davids biologiske far, Palle. Bildet er fargelagt og forbedret med MyHeritage
Davids biologiske far, Palle. Bildet er fargelagt og forbedret med MyHeritage

«Min far var en svært kjekk mann,» sier Anne-Mette. «Som en veldig ung mann var han en del av motstandsbevegelsen som kjempet mot tyskerne. Han hadde flysertifikat. Kvinner var rett og slett forelsket i ham.» Hun tror ikke han visste at David eksisterte.

David kom også i kontakt med Oles avdøde kone og barn, samt datteren til en annen søster, Linda, som dessverre døde i 2012.

‘Jeg har aldri følt meg så velkommen i mitt liv’

På grunn av pandemien kunne ikke David reise for å møte sin nyoppdagede familie, men de holdt kontakten via videochat. Til slutt reiste David til Danmark sammen med kona Nicola for å møte alle i august i fjor. «Den måneden var helt fantastisk,» sier David. «Det føltes virkelig som om jeg hadde kjent dem hele livet mitt. Jeg har aldri følt meg så velkommen i mitt liv. Det er en familie jeg ikke visste eksisterte, men nå føler jeg meg virkelig som en del av den, og jeg tror de føler det samme.»

David og Nicola besøkte først søskenbarna han nylig hadde oppdaget fra morens side av familien, sammen med foreldrene deres. «Vi ble møtt med ekte varme og gjestfrihet og nøt en fantastisk grillfest med familien,» sier David.

Deretter tilbrakte de en måned hos Anne-Mette i nærheten av byen Fredericia på Jylland, hvor hun bor. Mens de var der, møtte de også brødrene Axel og Svenn flere ganger.

Venstre til høyre: Nicola, David og Anne-Mette

Venstre til høyre: Nicola, David og Anne-Mette

«Vi hadde det fantastisk,» sier Anne-Mette.

«Jeg ble dypt rørt over varmen og kjærligheten Nicola og jeg ble vist under turen til Danmark,» sier David. «Den mest merkelige følelsen fra min side var at det føltes som om min familie og jeg hadde kjent hverandre i mange år.»

David (i midten) med sin svigerinne Merete (til venstre) og søsteren Anne -Mette (høyre)

David (i midten) med sin svigerinne Merete (til venstre) og søsteren Anne-Mette (til høyre)

«Nå befinner jeg meg i en privilegert posisjon, med ikke bare én familie i Storbritannia, men også en annen stor familie hovedsakelig i Danmark, som strekker seg over hele verden,» sier David. «Dette har vært en fantastisk oppdagelse.»

Hvis du selv har gjort en fantastisk oppdagelse med MyHeritage, vil vi gjerne høre om det! Del den med oss ved å fylle ut dette skjemaet eller send en e-post til oss på stories@myheritage.com.

Bestill et MyHeritage DNA-sett

Emneord: