Sees vi på Slektsforskerdagen?

Sees vi på Slektsforskerdagen?

Kommentarer

Lørdag 31 oktober markeres slektsforskerdagen 2015. Vi i MyHeritage er på plass, og vi håper å se deg der!

Vi kommer på Slektsforskningsdagen. Kommer du?


Slektsforskerdagen er årets største arrangement innen familie- og slektshistorie. Dagen arrangeres over hele landet, og samler nysgjerrige, entusiaster og eksperter til samtale, læringsutveksling og foredrag omkring familiehistorie og slektsgransking.

Temaet for årets nasjonale slektsforskerdag er «hvem tror du at du er».

-TV-programmene har vekket en stor interesse for slektsforskning over hele landet. Vårt ønske er at så mange som mulig skal få øynene opp for familiehistorie, og det er veldig moro å se at TV-programmene bidrar til nettopp dette, sier Else Edvinsen Granum i DIS-Oslo/Akershus.

Personhistorie, fattigdom og landssvikerarkivet
I Oslo arrangeres dagen av DIS-Oslo/Akershus i samarbeid med Riksarkivet, Statsarkivet i Oslo og Oslo Byarkiv. De inviterer til slektsforskerdagen på Riksarkivet under temaet «Personhistorie i arkivene».

Else Edvinsen Granum fra DIS-Oslo/Akershus er en av organisatorene for slekstforskerdagen. Hun oppfodrer så mange som mulig til å komme. Foto: Privat

– På dagen i Oslo vil vi legge vekt på fattigdom i Oslo. Dette er et tema mange som mange ikke vet så mye om, men det faktisk finnes mye kildemateriale tilgjengelig om, som for eksempel i Fattigvesenets protokoller, sier Edvinsen Granum.

I løpet av dagen vil representanter fra Oslo Byarkiv holde foredrag om nettopp dette, og de vil gi gode tips til hvordan man kan finne informasjon i Fattigvesenets protokoller.

I tillegg til dette, blir det også foredrag om landssvikerarkivet, minikurs i slektsforskning, samt en rekke andre muligheter for kunnskapsdeling.

Møt MyHeritage Norge
Slektsforskerdagen samler alt som kan krype og gå fra det norske slektsforskningsmiljøet. I tillegg til at vi i MyHeritage selvsagt er på plass, vil det være egne stands der du kan møte representanter fra ulike slektshistorieforeninger, forlag, museer og biblioteker.

Sara Silander vil representere MyHeritage på Slektsforskerdagen. Kom innom og si hei, da vel!

Til Oslo kommer det også representanter fra danske og svenske slektsforskere – og det vil også være mulighet for å få hjelp med sin egen forskning.

Undertegnede vil stå på MyHeritages stand sammen med min kollega Sara Silander. Sammen vil vi gi råd og tips til både nye og mer rutinerte MyHeritage-brukere.

– Slektsforskerdagen er en hyggelig dag der vi får muligheten til å møte andre MyHeritage-brukere, treffe andre med samme interesse og å lære fra hverandre. I tillegg er det en flott mulighet for oss i MyHeritage å få tilbakemeldinger direkte fra brukerne, slik at vi kan fortsette arbeidet med stadig å forbedre tjenestene vi tilbyr, sier Silander.

Slektforskerdagen er gratis for alle, og går av stabelen på Riksarkivet i Oslo.
Dørene er åpne mellom 10.00 til 16.00.

Riksarkivet ligger i Sognsveien 221. Besøkende med bil kan benytte parkeringsplassen ved Sognsvann stasjon.
Kollektivreisende kan benytte t-bane til Sognsvann. For rutetider, se http://www.ruter.no


Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen

 • Grete Regnell


  september 20, 2015

  Hvor i Oslo ?

  • Trine


   september 21, 2015

   Slektsforskerdagen går av stabelen på Riksarkivet i Oslo – vi håper å se deg der!

   med vennlig hilsen Trine

 • Sidsel Gotaas


  september 21, 2015

  Hvor ligger Riksarkivet? Hvilke klokkeslett foregår det?

  • Trine


   oktober 5, 2015

   Arrangementet er åpent fra 10.00 – 16.00. Riksarkivet ligger i Sognsveien 221. Besøkende med bil kan benytte parkeringsplassen ved Sognsvann stasjon. Kollektivreisende kan benytte t-bane til Sognsvann. For rutetider, se http://www.ruter.no

 • Britt Johansen


  september 29, 2015

  Koster dette noe? Og jeg har ikke lest noe om klokkeslettet når det starter

  • Trine


   oktober 5, 2015

   Hei Britt! arrangementet er helt gratis, og varer fra klokken 10.00 til klokken 16.

   Du kan lese mer om Slektsforskerdagen her: http://oa.disnorge.no/slektsforskerdagen-2015

   Jeg ser frem til å treffe deg der!

   med vennlig hilsen Trine

 • Trine


  oktober 5, 2015

  hei Marianne! Jeg ser at dette ikke fremkommer godt nok i artikkelen og jeg skal rette på det nå – takk skal du ha for beskjed 🙂

  Slektforskerdagen går av stabelen på Riksarkivet i Oslo.

  Riksarkivet ligger i Sognsveien 221. Besøkende med bil kan benytte parkeringsplassen ved Sognsvann stasjon. Kollektivreisende kan benytte t-bane til Sognsvann. For rutetider, se http://www.ruter.no