Fem attraksjoner du kan få med deg i Oslo under MyHeritage LIVE

Fem attraksjoner du kan få med deg i Oslo under MyHeritage LIVE

Vi gleder oss til å ta turen til Oslo i november til den aller første MyHeritage LIVE bruker-konferansen noensinne. Konferansen er åpen for alle som ønsker å lære mer om MyHeritage, hvor man enn befinner seg — våre abonnenter, DNA-kunder, de som benytter seg av MyHeritage sine gratis-tjenester og også for de som ikke benytter seg av MyHeritage, men som er interesserte i å lære mer, tilegne seg ytterligere kunnskaper.

Hvis du lurer på hva du skal ta deg til i vår vakre hovedstad, foruten vår konferanse (kanskje bor du i Oslo, og kunne tenke deg å leke litt turist i egen by?), så har vi noen forslag som kan appellere til slektsforskeren i deg! Her er våre forslag til fem-på-topp attraksjoner:

Meld deg på nå og få Early Bird-avslag på billetten din.

Fem attraksjoner:

Vikingskipshuset

Øverst på listen må nesten Vikingskipshuset nevnes. Museet befinner seg på Bygdøy, og her finner du verdens best bevarte vikingskip og funn som har blitt gjort i viking-graver rundt Oslofjorden. Mye å lære om vikingenes fascinerende verden. Vikingskipshuset viser funn av Gokstad, Oseberg and Tune skipene, samt mindre båter, sleder, en vakker vogn, redskap, tekstiler og husholdningsartikler.

Du kan benytte samme billett til to museer: Vikingskipshuset og Historisk museum, innen 48 timer, så du får mye igjen for pengene.

Vikingskiphuset

 

Slottsparken

De vakre parkene som omgir det kongelige slott, utgjør det som kalles «Slottsparken» – en av hovedstadens første, store parker. Disse parkene ble anlagt parallelt med byggingen av Slottet midt på 1800-tallet. De omkranser Slottet på alle kanter, og her finner du grønne bakker, blomstrende enger, fargerike staudefelt og velvoksne trær. Det meste av parken er åpen for publikum hele året.

Hvis du befinner deg i Oslo for MyHeritage LIVE-konferansen, vil du kunne nyte utsikten til disse parkene fra lokalet for sammenkomsten på Radisson Blu Scandinavia Oslo.Slottsparken

Arkivverket

For de med norsk opphav, vil det være interessant å besøke Riksarkivet, så vel som Statsarkivet i Oslo. Sett av litt tid for å besøke stedets lesesal og for å  forske litt. Det norske Arkivverket består av Statsarkivet i Oslo samt åtte andre statsarkiv rundt om i landet.

Arkivverket

Norsk Folkemuseum

Norsk Folkemuseum er et kulturhistorisk museum i Oslo, som viser dagliglivets kulturhistorie i Norge fra 1500-tallet og frem til i dag. Blant attraksjonene finner du for eksempel Gol stavkirke fra ca. år 1200. Du kan spasere gjennom et frilufts-museum med 160 gamle bygninger fra forskjellige norske regioner.

I utstillingsbygningene, finner du norske folkedrakter, folkekunst, kirkekunst og gjenstander fra samisk kultur.

Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter i Oslo ble åpnet av Kong Harald i 2005. Senteret har siden kunnet ønske velkommen mer enn 400 000 besøkende. Fredssenteret ligger i det tidligere Oslo Vestbanestasjon-bygget, mellom Oslo Rådhus og Aker Brygge. Den tidligere stasjonsbygningen fra 1872 ble tegnet av arkitekten Georg Andreas Bull. Bygningen ble benyttet som en jernbanestasjon inntil 1989. Derfra har man utsikt over havnen, og bygningen ligger også nær Oslo rådhus hvor Nobels fredspris-utdelingsseremonien finner sted hver desember måned, for å minnes Alfred Nobels død.

Nobels Fredssenter

Husk å melde deg på nå til MyHeritage LIVE og benytt deg av Early Bird-avslaget som varer inntil 24. september. Begrenset antall plasser!

Vi ser frem til å møtes på konferansen!