MyHeritage kåret til «Årets slektsforskerbragd»!

MyHeritage kåret til «Årets slektsforskerbragd»!

Fremtredende norsk slektsforsker og blogger, Vidar Øverlie, har nettopp kåret MyHeritage til «Årets slektsforskerbragd».

Litt om Vidar

Vidar Øverlie er en av Norges fremste slektsforskere og blogger. Han har drevet med slektsforskning i mer enn femti år og er en anerkjent medlem i slektsforsknings-samfunn i Norge, USA, New Zealand og Sverige. I tillegg til slektsbloggen Vidars slektsblogg, er han en kjent foreleser innen slektsforskning for organisasjoner og skoler. Han dedikerer sine pensjonist-dager til å hjelpe personer i Norge, USA og New Zealand som forsker på sine slektshistorier.

I begynnelsen av november 2018 holdt Vidar en glimrende presentasjon (se den gratis her, på engelsk) ved MyHeritage LIVE – MyHeritages aller første bruker-konferanse, som ble holdt i Oslo. I denne presentasjonen forteller Vidar om hvordan han tar i bruk MyHeritage og gir eksempler på hvordan MyHeritages unike SuperSearch-database kan supplere ny informasjon om slektshistorie.

Årets slektsforskerbragd

Dette skriver Vidar om kåringen av MyHeritage til «Årets slektsforskerbragd»:

«Jeg ønsker å videreføre tradisjonen med å utrope vinneren av årets slektsforskerbragd. Årets suverene vinner er MyHeritage som de siste årene har utmerket seg med en enorm popularitet blant slektsforskere i Norge, spesielt blant nybegynnere. I løpet av relativt få år har 1,2 millioner brukere av norske IP adresser vært innom nettsidene til MyHeritage. Det som er enda mer imponerende er at over halvparten av disse har lagt igjen et familie tre i en eller annen form. De aller fleste er trolig meget enkle og av varierende kvalitet. Da er det kanskje viktig å minne om at all informasjon man finner, uavhengig av hvor, alltid bør sjekkes. Husk at kvaliteten på de opplysningene vi selv bruker er vårt eget ansvar. Basert på alle disse hundre tusener av familie trær er det nå omtrent 70% sjanse for å få treff på avdøde personer som levde på 1900-tallet i MyHeritage sin SuperSearch data base. Dette har gjort MyHeritage til et meget viktig verktøy, spesielt for de som starter med slektsforskning og som har utfordringer med å sette opp et familie tre tilbake til tidlig 1900-tallet. Vi som har drevet med slektsforskning en stund har ofte lett for å glemme at slektsforskning på 1900-tallet også kan være en utfordring, spesielt for de yngre som starter med slektsforskning.

I november i år arrangerte MyHeritage sin første MyHeritage LIVE konferanse og den ble lagt til Oslo. At konferansen ble lagt til Norge skyldes at MyHeritage har mange brukere her, men det var deltakere på konferansen fra hele 28 land. Over 400 personer deltok på konferansen som var den største som har vært avholdt i Norge med hele 25 presentasjoner fordelt på to parallelle løp over to dager. I tillegg var det workshops for de som ønsket direkte hjelp. Presentasjonene ble også sendt direkte på internett og hver dag var det 30 000 som fulgte disse. Jeg var en av de heldige som fikk anledning til å gi en presentasjon om hvordan jeg bruker MyHeritage i min slektsforskning. Alle presentasjonene er gratis tilgjengelig hos Legacy Family Tree Webinars.

I tillegg er MyHeritage også med på å transkribere norske folketellinger som blir gjort tilgjengelig blant annet på Digitalarkivet.

Det er ingen tvil om at MyHeritage er en meget verdig vinner av årets slektsforskerbragd. De har blitt den suverent største organisajonen for slektsforskere i Norge med flere titusen betalende brukere. Det er derimot skuffende å observere at de etablerte norske slektsforsker foreningene ikke viser interesse for de mange hundrede tusener som har begynt med slektsforskning ved å legge inn familie trær på MyHeritage.»

Tidligere vinnere av årets slektsforskerbragd er: